07 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kurumlar Vergisinin yüzde 2 olduğunu Japonya’da söylemeyin

JAPONYA Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Akihiro Ohata, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’a ‘’Ne olur kurumlar vergisinde yüzde 2’lik oranı Japonya’da kimseye söylemeyin, yoksa kimse Japonya’da yatırım yapmaz, hepsi Türkiye’ye gider’’ dedi.



RİSKLER ENDİŞE VERİCİ

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gelişmiş ülkelerin bütçe açıklarının ve kamu borç stoklarının tarihi yüksek seviyelere ulaşmasının büyük risk oluşturduğunu kaydetti.



“FİNANS SEKTÖRÜYLE İLGİLİ PROBLEMLER HENÜZ ÇÖZÜLMEDİ’’

FİNANS sektörüyle ilgili problemlerin de henüz çözülmediğini belirten Babacan, şunları kaydetti: ‘’Hazinelerin ya da merkez bankalarının yoğun miktarda bankalara kaynak aktarması suretiyle gelişmiş ülkelerde bir bakıma ayakta tutulan, yüzdürülen bir bankacılık sektörü var.



ABD’li tutsat devi 2,5 milyar dolar yardım istedi

ABD'Lİ tutsat (mortgage) devi Fannie Mae, üçüncü çeyrekte açıkladığı zararın ardından 2,5 milyar dolar daha yardım istedi.



İnsana yaklaşımımız farklı

Skoda Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu, Skoda’nın son dönemde gösterdiği atağı, yeniliklerin, kalitenin yanında özellikle insana verdiği önemden kaynaklandığını vurguladı.



TL’nin değerlenmesi sanayisizleştiriyor

ANKARA Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, TL’nin aşırı değerlenmesinin, beraberinde sanayisizleştirme gibi bir tehlikeyi getirdiğini söyledi. Ankara Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nın açılışında konuşan ASO Başkanı Özdebir, dünyada yaşanmakta olan global krizin başlangıçta kendilerini de çok endişelendirdiğini, ancak 2009’un son çeyreğinden itibaren Türkiye’nin bu krizden ayrışmaya başladığını, çünkü iyi bir büyüme dalgası yakaladığını belirtti.



TOKİ’nin indirim kampanyasına yoğun ilgi

TOPLU Konut İdaresi’nin, ‘’borcunu erken kapatana yüzde 17-20 indirim’’ yapılmasına yönelik kampanyasının yoğun ilgi gördüğü, uygulamadan yararlanmak için şimdiye kadar 8 bin 660 kişinin başvurduğu bildirildi.



Hurdaya çıkan araçlar ekonomiye kazandırılacak

ZONGULDAK'TA, herhangi sebepten yediemine ait depolara çekilen ve uzun yıllar beklemelerinden dolayı hurdaya dönüşen araçların satılması planlanıyor.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.