07 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Aynı üniversitede farklı uygulama

İstanbul Üniversitesi Bakırköy Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri Hilal Koruyan ve Mürüvvet Ünlü, İstanbul Üniversitesinde okudukları halde okula başörtüleriyle alınmıyorlar.


Sözleşmeli öğretmenler için eylem

TÜRK Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmemesini, Millî Eğitim Bakanlığının önünde yedi katlı siyah yaş pasta keserek protesto edecek

Kurban kesim yerlerinde ehil kasap bulunmalı

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramında istenmeyen olayların yaşanmaması için kurban k


  Marmara’da etkili sis

ÖZELİKLE Marmara Bölgesinde etkili olan yoğun sis, deniz ve kara ulaşımında aksamalara sebep oldu.


  Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

KURBAN Bayramı’nda, köprü ve otoyol geçişleri ile belediyelerin toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.


  Şeb-i Arus’a dâvet edildiler

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlânâ’nın 737. Vuslat Yıl Dönümü Uluslar arası anma faaliyetleri için birçok ünlüye dâvetiye gönderdi.


  Sahnede Surre Alayı

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihî Türk Müziği Topluluğu Şefi İhsan Özer, 12 Kasım Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser salonunda verecekleri konserin konusunun, Osmanlı Padişahı Çelebi Mehmet zamanında uygulanmaya başlanan ve son Padişah Vahdeddin’e kadar zirveye ulaşarak devam eden Surre Alayı olduğunu ifade etti.


  YHT hatlarına deprem erken uyarı sistemi

TCDD Genel Müdürlüğü ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarına ‘’deprem erken uyarı sistemi’’ kurulması yönünde çalışma başlattı.


  Seralar, geçim kaynakları oldu

BartIn’In merkeze bağlı Derbent köyünde yaşayan vatandaşlar tarafından kurulan bin civarındaki serada, yılda yaklaşık 2 bin 500 ton domatesin yanı sıra salatalık, patlıcan, biber, soğan ve marul gibi sebzeler üretiliyor.


  Sudan yansıyanlar kadrajına yansıyor

Trabzon’da 40 yıldır tabiat fotoğrafçılığı yapan ve aynı zamanda Anadolu Ajansı Yurt Muhabiri olan Fazıl Saraç, martıların ve ördeklerin denize düşen yansımaları üzerine sürdürdüğü çalışmasıyla, bakmak ve görmek arasındaki ince çizgiyi en iyi şekilde anlatıyor.


  Reformlar olumlu, ama yeterli değil

Sivillerin askerî mahkemelerde yargılanmasının önüne geçilmesi olumlu; ama üst düzey yargı ve ordu mensuplarının önemli dâvâlarla ilgili açıklamaları yargının tarafsızlığını tehlikeye düşürüyor. Orduya siyasete müdahale için manevra alanı bırakan TSK İç Hizmet Kanunu da hâlâ değişmedi.


  Gül: Füze kalkanında kararımızı verdik

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantıda, Türkiye’nin füze savunma sistemi konusundaki tutumunun belirlendiğini açıkladı.


  Başbakan: Provokasyonlarla çözüm süreçleri baltalandı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıllardır Türkiye’de her açılım, demokratikleşme girişiminin sabote edildiğini belirterek, ‘’Çözüme en fazla yaklaşıldığı anlarda, provokasyonlarla çözüm süreçleri baltalandı. Terör örgütünün sabotaj amaçlı insanlık dışı saldırıları karşısında hemen geri adım atıldı.


  Atalay: Kimse terör örgütüyle müzakere yapmaz

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, kimsenin terör örgütüyle müzakere yapmayacağını belirterek, ‘’Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Bir hükümlüyle kimin nasıl görüşeceği çok bellidir’’ dedi. Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevapladı.


  Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Önder Sav’a teşekkür

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin Genel Sekreteri Önder Sav’a teşekkür mektubu gönderdiği bildirildi.


  15 asırlık sorun, 15 ayda çözülmez

Hükümetin Alevi açılımı çalışmalarını yürüten Devlet Bakanı Faruk Çelik, 15 asırlık bir konunun 15 ayda çözülemeyeceğini söyledi. Çelik, yazar ve düşünürlerden çalışmaların geciktiğine dair açıklamaları dinleyince hayretler içinde kaldığını belirterek, “Konunun içeriğini bilmiyorlar. Televizyon ekranlarından saatlerce anlatıyoruz. 15 asırlık bir konu 15 ayda çözülmez. Bazı şahıslar yanlış, acımasız, temeli olmayan değerlendirmeler yapıyorlar” diye konuştu.


  TSK’daki hantal yapı modernize edilmeli

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türk Silahlı Kuvvetlerin (TSK) yapısını hantal bulduğunu, bunun modernize edilmesi ve hareket kabiliyeti yüksek bir duruma getirilmesini gerektiğini söyledi.


  TRT koordinatörlerine dâvâ

TRT’den 3 koordinatöre, “görevlerini kötüye kullandıkları’’ iddiasıyla dava açıldı.


  Burdur ve Manisa'da kaza: 7 ölü, 10 yaralı

Burdur ve Manisa’da meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 7 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Manisa -İzmir karayolunun 14. kilometresinde meydana gelen kazada, Hamdi Güzel (22) yönetimindeki mandalina yüklü 35 SCB 87 plâkalı kamyon, freninin boşalması sonucu 8 araca çarptıktan sonra devrilerek durabildi.


  Maganda kurşununu jandarma da soruşturacak

Jandarma Genel Komutanlığı, Safranbolu’da, 4 yaşındaki Edanur Avcı’nın vefat etmesi olayıyla ilgili idarî soruşturma başlatıldığı bildirdi.


  Temsilcilerimiz Toplandı

2010 yılı sonbahar dönemi umumî temsilciler toplantısı İstanbul-Güneşli tesislerimizde gerçekleştirildi. 29 Mayıs-6 Kasım tarihleri arasını kapsayan son altı aylık dönemde müessesemiz çalışmaları ile diğer hizmet birimlerimizin faaliyetlerinin gözden geçirildiği toplantı verimli görüşmelere sahne oldu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.