08 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Gıdada fiyat artışları, dar gelirlileri vurdu

Türkİye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Enstitüsü (DİSK-AR), Ekim Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporuna göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 830 lira, yoksulluk sınırı ise 3 bin 21 liraya ulaştı.



Çarşı pazarda bayram bereketi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar, bayramlık giysiler için çarşı ve mağazalara akın ediyor. Alınan bilgiye göre, Bursa’da alış veriş denildiği zaman ilk olarak tarihi Kapalı Çarşı akla geliyor. Meyve ve sebze, giysi, et ve süt ürünleri ile şeker ve tatlı çeşitlerinin bulunabildiği Kapalı Çarşı, Kurban Bayramı yaklaşırken en yoğun günlerini yaşıyor.



Girişimciler siyasî gerginlikten korkuyor

TÜRKİYE ekonomisinin geleceğinden umutlu olan genç ve kadın girişimcilerin yüzde 35’i ekonominin önünde en büyük risk olarak siyasî ortamın gerginleşmesini görüyor.



İhracatçılar, acil randevu istedi

İHRACATCILAR, kur politikası ve diğer sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a götürüyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, acil randevu istedikleri Başbakana bütün sıkıntılarını detaylı bir şekilde anlatacaklarını bildirdi.



Süt üretiminde kalite arttırılacak

Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne üye çiftçilere teknik destek sağlamak amacıyla Çukurova Zootekni Derneği tarafından hazırlanan ‘’Adana Çukurova’nın süt pınarı’’ projesi ile süt sığırcılığı yapan bin 300 üreticiye verilecek eğitimlerle üretimin yanı sıra, süt kalitesinin de arttırılması hedefleniyor.



Traktörcülerin 'motor' krizi

Avrupa Birliği’ne (AB) uyum amacıyla, traktör üreticilerinin 1 Ocak 2011’den itibaren ‘’Euro-3’’ tipi daha az emisyon yayan motora geçmesi gerekiyor.



Kurbanlıklarda fiyatlar düşecek beklentisi

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, vekaleten kurban kesim taleplerinin gerçekleşip gerçekleşmediğinin yetkili kurumlarca kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.



Türk çayını tanıtım atağı

Rİze Ticaret Borsasınca Türk çayının yurtiçi ve yurtdışında daha fazla tanıtımının yapılabilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapılıyor.



Yerli enerji üretimi için teşvik talebi

Enerjİ sektörü temsilcileri, yerli üretimin teşvik edilmesinin önemine işaret ederken, piyasa fiyatlarına denk bir alım garantisi verilmesini istedi.



Genç MÜSİAD 8. yılı kutluyor

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ‘’Gençlerimiz hedefledikleri yolda ilerlesin. MÜSİAD gençlerimizi gereken yere taşıyacak potansiyele sahiptir’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.