Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

 

Haberler

İstanbul ve Türkiye kar altında

Dünden itibaren özellikle İstanbul’da şiddetini arttıran kar yağışı ve fırtınalar metropoller başta olmak üzere yurdun genelinde hayatı felç etti.


Zulme ortak olmayalım

Demokrat Hukukçular Derneğinin “Bir arada yaşama arzusu” başlıklı panelinde konuşan Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, “Cumhurbaşkanı, genelkurmay başkanı, bü

Pamuk dâvâsı düştü

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, yazar Orhan Pamuk hakkında ‘’Türklüğü alenen aşağılamak’’ suçundan açılan davayı düşürdü.


  Ağca dört yıl sonra serbest

Kartal H Tipi Cezaevi’nden tahliye edildikten 8 gün sonra Yargıtay’ın tahliye kararını bozması üzerine yeniden yakalanarak aynı cezaevine konulan Mehmet Ali Ağca’nın, 18 Ocak 2010 tarihinde tahliye edilmesi kararlaştırıldı.


  AP üyelerine ASALA mektubu

Türk Parlamenterler Birliği (TPB), Ermeni terör örgütü ASALA tarafından, Türkiye’yi temsil görevindeyken şehit edilen ve yaralananların fotoğrafının yer aldığı bilgi notunu Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerine gönderdi.


  Cevşen eşsiz bir duâ

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi: “Cevşen, İlâhî aşk yolunda ilerlemek, tevhidi ve Allah’ın sıfatlarını düşünmek, üzerinde zikretmek bakımından eşsiz değerde bir duâdır.”


  AB ve Türkiye birbirleriyle yaşayabileceğini göstermeli

AB Komisyonu eski Başkanı Jacques Delors, AB ve Türkiye’nin farklılıkları kabul eden bir anlayış ve herkesin benimsediği oyun kurallarıyla bir arada yaşayabileyeceğini göstermesi gerektiğini söyledi.


  Erdoğan 26 Ocak’ta Davos’a gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak üzere, 26 Ocak Perşembe günü İsviçre’nin Davos kasabasına gidecek.


  Kıbrıs yine gündemde

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin, Kıbrıs meselesinin çözümü yolundaki çalışmalarıyla ilgili yakında detaylı bir açıklama yapacağını bildirdi.


  Belçika’ya ‘muz cumhuriyeti’ benzetmesi

Sabancı ailesinin Belçika’daki avukatı Fernand Schmitz, terörist Fehriye Erdal’ı Türkiye’de işlediği suçlardan dolayı yargılamayan Belçika adaletini ağır bir dille eleştirerek, dosyanın ‘’dar ufuklu küçük hakimlerin’’ kararlarıyla ‘’utanç verici’’ bir durumda olduğunu söyledi.


  Kutan aday olmayacak

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, bu yıl yapılacak parti kongresinde genel başkan adayı olmayacağını belirterek, ‘’Ancak bana ‘siz bu görevi almak zorundasınız’ diyecek olurlarsa da görevden kaçmam’’ dedi.


  TÜSİAD dış politika ödülü Straw'a

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ‘’TÜSİAD Bosphorus Prize for European Understanding’’ adı altında 2003 yılında tesis ettiği ‘’TÜSİAD Dış Politika Ödülü’’nün üçüncüsü, 2005 yılı itibariyle İngiltere Dışişleri Bakanı Jack John Whitaker Straw’a verilecek.


  Mumcu: İnsanlar özgürleştirilmeli

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu, ‘’Türkiye’nin işe öncelikle insanını özgürleştirmeden başlaması gerekiyor’’ dedi.


  Sulhla olmazsa savaşla

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Ermeni işgali altındaki Azeri topraklarını sulh yoluyla geri almak istediklerini belirterek “Aksi halde, Azerbaycan, kendi gücü ve ordusuyla topraklarına sahip olacaktır’’ dedi.


  Savaş karşıtları Bush’u protesto edecek

Dünyanın en büyük küreselleşme ve savaş karşıtı olaylarından biri olan Dünya Sosyal Forumu, bugün Venezuela’nın başkenti Caracas’da başlayacak.



 
Reklam filmini indirmek için tıklayın
<% Public Function VeriAl(strGelen) Set objVeriAl = Server.CreateObject("Microsoft.XMLHTTP" ) objVeriAl.Open "GET" , strGelen, FALSE objVeriAl.sEnd VeriAl = objVeriAl.Responsetext SET objVeriAl = Nothing End Function strAdres = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html" strVeri = VeriAL(strAdres) iDolar=InStr(strVeri,"USD" ) strDolarAlis=Mid(strVeri,iDolar+39,10) strDolarSatis=Mid(strVeri,iDolar+52,10) iEuro=InStr(strVeri,"EUR" ) strEuroAlis=Mid(strVeri,iEuro+39,11) 'alis strEuroSatis=Mid(strVeri,iEuro+52,11) 'satis %>
   Para Piyasaları
 Alış Satış
Dolar 1.34530 1.35505
Euro 1.61275 1.62484
<%=strdolarsatis%> <%=streurosatis%>

Bütün haberler

Risale-i Nur’da Avrupa perspektifi yazı dizisi için tıklayın
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004