Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

 
 

Dünya

Müslüman lidere Charles’tan taziye

İngiltere Kraliyeti veliahtı Galler Prensi Charles, İngiltere’deki Müslüman toplumunun ileri gelenlerinden, İslam Koleji Başkanı akademisyen Zeki Bedevi’nin yaşama veda etmesi üzerine bir mesaj yayımladı.

83 yaşında ölen Bedevi’nin yakın dostu olduğunu hatırlatan Prens Charles, ‘’Bedevi’nin ani kaybı, hem dostu olarak benim için, hem de ülkesi İngiltere için büyük bir darbe olmuştur. Aklı, bilimsel olgunluğu, uzak görüşlülüğüyle Bedevi, İngiliz İslam toplumu için önemli bir rol oynamıştır’’ ifadesini kullandı. ‘’Onun varlığı herkes tarafından özlenecek’’ diyen Prens Charles, kendisinin Zeki Bedevi ile dostluk etme ayrıcalığını yaşadığına da dikkati çekerek, Bedevi’nin arkadaşlığını ve nasihatlarını unutmayacağını vurguladı. 83 yaşında ölen Dr. Zeki Bedevi, İngiltere’de yaşayan Müslüman toplumunun diğer dinlerle hoşgörü çerçevesinde ilişki kurabilmesini sağlamak için gösterdiği çabalar ve bu yönde açıkladığı görüşleriyle tanınıyordu. Şiddete karşı tavrıyla dikkat çeken Bedevi, pek çok dini organizasyonda yöneticilik yapmıştı ve kurulmak üzere olan Hıristiyan-Müslüman Forumu’na da danışmanlık etmeye hazırlanıyordu. Bedevi’nin ölümü üzerine açıklama yapan İngiltere İslam Konseyi Başkanı Sir İkbal Sacranie de ‘’Bedevi’nin ani ölümü bizi çok sarstı. Bu ölüm, İngiltere’deki Müslüman toplumu için ağır bir kayıptır. Mekanı cennet olsun’’ dedi. Liberty adlı sivil toplum kuruluşunun direktörü Sami Chakrabarti de, ‘’Dr. Bedevi, bütün inançlardan olanlar, hatta inançsızların bile ardından yas tuttuğu bir kişiydi. Dünyanın bir cinnetin eşiğinde olduğu bu günlerde onun liderliğine çok ihtiyacımız vardı’’ açıklamasında bulundu.

26.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın
<% Public Function VeriAl(strGelen) Set objVeriAl = Server.CreateObject("Microsoft.XMLHTTP" ) objVeriAl.Open "GET" , strGelen, FALSE objVeriAl.sEnd VeriAl = objVeriAl.Responsetext SET objVeriAl = Nothing End Function strAdres = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html" strVeri = VeriAL(strAdres) iDolar=InStr(strVeri,"USD" ) strDolarAlis=Mid(strVeri,iDolar+39,10) strDolarSatis=Mid(strVeri,iDolar+52,10) iEuro=InStr(strVeri,"EUR" ) strEuroAlis=Mid(strVeri,iEuro+39,11) 'alis strEuroSatis=Mid(strVeri,iEuro+52,11) 'satis %>
   Para Piyasaları
 Alış Satış
Dolar 1.34530 1.35505
Euro 1.61275 1.62484
<%=strdolarsatis%> <%=streurosatis%>

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin seçimlerinde HAMAS ukdesi

  Bush bir teröristtir

  Bush’dan Suriye’ye nasihat

  Müslüman lidere Charles’tan taziye

  Straw Talat’ı ziyaret etti

  Almanya’da Guantanamo skandalı

  İsrail büyükelçisi: İran kaçık devlet

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected] adresine bekliyoruz.
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004