Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

 
 

Haberler

Türkiye, Avrupa’nın istikrarı için önemli

Malta parlamentosu, Romanya ve Bulgaristan’ın AB’ye katılım anlaşmalarını onayladı. Katılım anlaşmaları, parlamentoda yapılan 3 saatlik görüşmenin sonunda oybirliğiyle onay aldı.

Malta Dışişleri Bakanı Michael Frendo, parlamentoda yaptığı konuşmada, ‘’totaliter rejim sorunlarını aşan, artık demokrasi ve hukuk devleti kurallarını uygulayan, ekonomik büyüme ve daha iyi yaşama şartlarını AB’de arayan Romanya ve Bulgaristan’a hoş geldiniz diyoruz’’ dedi.

Ülkesinin, nihayetinde Hırvatistan, Makedonya ve Türkiye’nin de üye olacağı AB’nin genişlemesini sürdürmesine desteğini yineleyen Frendo, AB kapısının AB’ye üyelik kriterlerini yerine getiren tüm ülkelere açık olması gerektiğini belirtti.

Frendo, Türkiye’nin üyeliğinin Avrupa’nın istikrarı, Arap ve Müslüman ülkeleriyle ilişkileri için önemli olacağını da kaydetti. Katılım ortaklığı belgesini geçen nisanda imzalayan Bulgaristan ve Romanya’nın AB’ye gelecek yıl üye olması bekleniyor.

Yunanistan’dan AB desteği

Türkiye’nin AB üyeliğine bir destek de komşumuz Yunanistan’dan geldi. Resmi bir ziyaret için İtalya’da bulunan Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, ülkesinin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecini desteklediğini söyledi.

Papulyas, İtalya Cumhurbaşkanlığı binası ‘’Quirinale Sarayı’’nda yaptığı konuşmada, AB’nin genişleme sürecine de değinerek, ‘’Yunanistan, Türkiye’nin AB üyeliğini desteklemektedir. Bu bağlamda pek çok şey hatta neredeyse herşey, AB’nin ilke ve kriterlerinin bu ülke tarafından benimsenmesine bağlıdır’’ dedi.

Yunanistan’ın aynı şekilde Hırvatistan’ın tam üyeliğini de desteklediğine işaret eden Papulyas şöyle konuştu: ‘’Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya gibi Avrupa’nın güneydoğusundaki ülkelerin yanı sıra Balkanların batısında yer alan ülkelerin de AB’nin genişleme sürecine dahil edilmesi konusunda ısrarlıdır. Bu işlem, elbette bu ülkelerin gerekli kriterleri yerine getirmeleri koşuluyla gerçekleştirilecektir.’’

Roma ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu da dile getiren Papulyas, İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi’nin huzurunda yaptığı konuşmada, ‘’İtalya ve Yunanistan, Avrupa Birliği’nin temel taşlarıdır’’ dedi.

İtalya ziyaretinin ilk gününde Cumhurbaşkanı Ciampi’nin yanı sıra İtalya Meclis Başkanı Pierferdinando Casini ile de görüşen Papulyas, dün öğle saatlerinde İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile de bir çalışma yemeğinde bir araya geldi.

İtalya ziyareti sırasında Perugia ve Venedik’e de uğrayacak olan Papulyas, önümüzdeki Cumartesi günü Papa 16. Benediktus tarafından kabul edilecek. (aa)

26.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın
<% Public Function VeriAl(strGelen) Set objVeriAl = Server.CreateObject("Microsoft.XMLHTTP" ) objVeriAl.Open "GET" , strGelen, FALSE objVeriAl.sEnd VeriAl = objVeriAl.Responsetext SET objVeriAl = Nothing End Function strAdres = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html" strVeri = VeriAL(strAdres) iDolar=InStr(strVeri,"USD" ) strDolarAlis=Mid(strVeri,iDolar+39,10) strDolarSatis=Mid(strVeri,iDolar+52,10) iEuro=InStr(strVeri,"EUR" ) strEuroAlis=Mid(strVeri,iEuro+39,11) 'alis strEuroSatis=Mid(strVeri,iEuro+52,11) 'satis %>
   Para Piyasaları
 Alış Satış
Dolar 1.34530 1.35505
Euro 1.61275 1.62484
<%=strdolarsatis%> <%=streurosatis%>

Bütün haberler

Başlıklar

  Müzakereler baharda başlar

  Türkiye’de ifade özgür değil

  Genelge lafta kalmasın

  Türkiye, Avrupa’nın istikrarı için önemli

  Erbakan cezasını evde çeksin

  İslâmı yozlaştırmayın

  MEB 20 bin kadroya atama yapacak

  Cevşen, okuyana manevî bir lezzet veriyor

  DYP, ‘Kıbrıs Eylem Planı’nı beğenmedi

  Depremzede yardıma muhtaç

  Gürkan Avcı: Eğitimde ayrımcılık yapılmamalı

  BM, Kıbrıs teklifini inceliyor

  Mal varlığı korkumuz yok

  CHP’li vekilden ‘aile’ sorusu

  ABD’ye eleştiri hazırlığı

  Çakal Carlos, AİHM’e başvurdu

  Erkan Mumcu: Mal bildirimi şeffaflaşsın

  Hat sanatkârı son yolculuğuna uğurlandı

  Sokakta donanlar var!

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected] adresine bekliyoruz.
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004