Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Yeni kitaplar



Geçen hafta bir çağrıda bulunmuş, yaz aylarını okuma mevsimi yapalım demiştik.

Yeni Asya Neşriyat tatil öncesi yayınlandığı kitaplarla bu çağrımıza katkı sağladı. Yeni Asya Neşriyat ile kardeş yayınevleri YASEM ve ASPAŞ Yayınları tarafından satışa sunulan kitaplar, yaz aylarını okumaya ayıranlar için güzel bir alternatif olacak.

*

Risale-i Nur’u Okuma Metotları:

Risale-i Nur’u yeni bir tanzimle yayınlama projesinde sona yaklaşan Yeni Asya Neşriyat, önümüzdeki yayın döneminde; gündem oluşturacak sosyal ve kültürel yayınlarla birlikte, Risale-i Nur’un çağı kucaklayan mesajlarını geniş kitlelere ulaştırmaya yönelik, şerh ve izah bağlamında eserler yayınlamayı planlıyor.

Levent Bilgi tarafından kaleme alınan Risale-i Nur Okuma Metotları da bu hedefin ‘mütevazi’ bir başlangıcı olarak okuyucusuyla buluşuyor. Risale-i Nur’a muhatap olanlar için metodik okuma tarzlarının ele alındığı eserde, şahsî okumalar, toplu okumalar ve müzakereli okumalar üzerinde duruluyor.

Eserin takdiminde, Risale-i Nur kaynaklı bu “okuma klavuzu” için şöyle deniliyor:

“Aslında herkes için geçerli, ortak bir ‘okuma metodu’ bulmak zordur. Fakat elinizdeki çalışma, kendi okuma metodunu bulmaya çalışanlara bir rehber olabilir, bir öneri demeti sunabilir.”

Kitabın, hem müntesip ve okuyucularına, hem de merak saikiyle onu araştıran geniş kesimlere Risale-i Nur eserlerini anlama ve hayata yansıtmasada hatırı sayılır bir katkı sağlamasını diliyoruz.

*

Yakarışlar

Yeni Asya Neşriyat imzalı bir başka kitap da Yakarışlar. Gazetemizin Fıkıh Günlüğü köşesi yazarı Süleyman Kösmene tarafından kaleme alınan bu eserde, her gün için bir duaya yer verilmiş.

Günümüzde zihinleri fazlaca meşgul eden fıkhî meselelere Risale-i Nur eksenli bir bakış açısıyla çözümler sunan ve geçmiş din büyüklerinin umumî kabul gören görüşleri ışığında cevaplar arayan Kösmene, farklı bir çalışmayla karşımızda. “Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var?” emr-i İlahisi ve “Dua kulluğun özüdür” hadis-i şerifi temelinde şekillenen kitap bizi bütün senemizi kaplayacak bir dua yolculuğuna çıkartıyor. Dualarımızın makbul olması dileğiyle...

*

Hayat Yolculuğu

Yeni Asya Neşriyat tarafından yayınlanan bir diğer kitabın yazarı ise Sami Cebeci. Eserde, dünyada bir garip yolcu olan insanın “Neciyim, Nereden geliyorum? Nereye gidiyorum? Bu dünyada işim nedir?” gibi sorularına mukni cevaplar aranıyor. Kitabın tanıtım yazısında da belirtildiği gibi “Bu dünyadaki hayatımız da yolculuğa benzer aslında. Burada başlayan, gençliğimizde uzun olduğunu düşünürken, yaşlandığımızda kısalığından yakındığımız, kabir kapısında biten bir yolculuk.”

Kitaba ismini veren Hayat Yolculuğu adlı makalede de ruhlar âleminde başlayıp sonsuza uzanan yolculukta ebedî saadeti kazanmanın formülleri sıralanmış. Kitapta ayrıca, sosyal konuları ele alan makalelere de yer veriliyor.

*

Hayatı Hecelemek

ASPAŞ Yayınlarının bu ilk kitabını Hayrullah Altay kaleme almış. Yaşanmış bir hayat hikâyesinden yola çıkılarak telif edilen kitapta yazar, hatıralarını bizle paylaşıyor. Hayata konuşma güçlüğü ile merhaba diyen yazarın, karşılaştığı güçlük ve olumsuzlukları, verdiği mücadeleyi, elde ettiği başarıları anlattığı satırlar, okuyucuya duygulu anlar yaşatacak. Akıcı bir üslupla kaleme alınan eseri okurken, kendi hayat maceranızdan parçalar bulacağınızı tahmin ediyoruz.

YASEM Yayınlarından çıkan kitapları da haftaya tanıtmak dileğiyle. İyi okumalar.

***

Bir dış gezi daha

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı 24-26 Haziran tarihlerinde St. Petersburg’a “Beyaz Geceler” gezisi gerçekleştiriyor. Gazetecilerin davetli olduğu ve üç gün sürecek gezide tarihî ve turistik yerler gezilecek. Geziye Ankara Haber Müdürümüz Kemal Benek de katılacak.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

26.06.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (19.06.2006) - Okuma zamanı

  (12.06.2006) - Promosyonlara devam

  (05.06.2006) - Demokrat Hanımlar

  (29.05.2006) - Duâ ve Namaz Seti

  (22.05.2006) - Toplantının ardından

  (15.05.2006) - Toplantı haftası

  (08.05.2006) - Yeni Asya ve Demirel

  (01.05.2006) - Gündem Risâle-i Nur

  (24.04.2006) - Dergicilikte bir marka

  (17.04.2006) - Temel değerler

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004