Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

12 Dev Adam yine devleşti

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, Brezilya ile oynadığı maçtan 73-71 galip ayrılarak grup maçlarında 3'te 3 yaptı. İlk periyodu 25-23 devreyi de 43-37 önde kapatan 12 Dev Adam, 3. periyodu ise 56-58 yenik kapattı. Milli Takımımız bu galibiyetle puanını 6'ya çıkararak 2. tura kalmayı garantilemiş oldu..

Karşılaşmaya çok iyi hücum ederek başlayan milli takım, Serkan ve Fatih'in sayılarıyla 3. dakika içinde 8-2'lik üstünlük sağladı. Ay-yıldızlılar, 5. dakikayı da 12-8 önde geçti. Barbosa'nın bu çeyrekte attığı 11 sayıyla aradaki farkı kapatan Brezilya karşısında, İbrahim'in dış şutlardan bulduğu basketlerle rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Türkiye, ilk çeyreği 25-23 üstün geçti.

2. çeyreğe üstüste dış atışlardan sayılar bularak başlayan milli takım, İbrahim ve Serkan'ın basketleriyle 10-2'lik seri yakalayarak, 23. dakikada farkı 10 sayıya dek çıkardı: 35-25. Bu dakikadan sonra savunmasını daha da sertleştiren ve rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan Türkiye, Engin'in takımı iyi organize etmesiyle 27. dakikaya da 43-30 önde girdi. Barbosa ve Splitter'in etkili oyunlarıyla sert savunmayı aşan Brezilya, 7-0'lık seri yakalasa da devre 43-37 Türkiye lehine tamamlandı.

Brezilya, 3. çeyreğe çok iyi savunma yaparak başladı. Hücumda skor üretmekte zorlanan Türkiye, 4 dakika içinde yalnızca 2 sayı atabilirken, Brezilya ise bulduğu 9 sayıyla 24. dakika içinde 46-45'lik skorla öne geçti. Serkan ve Kerem'in basketleriyle oyunda yeniden dengeyi sağlayan Türkiye, hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle 27. dakika içinde 6 sayılık farka ulaştı:54-48 Machado ile üst üste 3 sayılık basketler bulan Brezilya, savunmada da pota altında da başarılı olunca, periyodu 58-56 önde geçti.

Türkiye, 34. dakikaya 62-60 önde girdi. Brezilya'nın Barbosa ve Varejao ile farkı kapatma çabalarına İbrahim ve Serkan ile karşılık veren Türkiye, son 2 dakikaya 67-66 üstün girdi. Büyük çekişmenin yaşandığı maçın son 5 saniyesine 70-69 geride giren Brezilya'da Barbosa 2 serbest atışı da kaçırdı. Ribaundu alan Ermal, kendisine yapılan faullerden doğan 2 atışı da sayıya çevirdi ve skoru 72-69'a getirdi. Kalan 4 saniyelik sürede Brezilya'nın taktik faullerle skoru değiştirme çabası da sonuç vermedi.

23.08.2006


 

Şampiyonlar Ligine 2 bilet

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçları bugün yapılıyor. G.Saray, İstanbul'da 5-2 yendiği Çek temsilcisi Mlada Boleslav önünde maça rahat çıkarken, F.Bahçe deplasmanda 3-1 mağlup olduğu Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını elemesi için İstanbul'da en az 2-0 yenmesi gerekiyor.

F.Bahçe'nin işi zor

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanş maçında bugün Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 122. maçına çıkacak.Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak maç 21.00'de başlayacak. Karşılaşma Kanal D'den naklen yayınlanacak. Sarılacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 121 maçta 37 galibiyet, 16 beraberlik ve 68 yenilgi aldı. Rakip fileleri toplam 135 kez havalandıran sarılacivertliler, kalesinde ise 215 gol gördü.Fenerbahçe, bugüne dek Avrupa kupalarında katıldığı 7 ön eleme turunda sadece 1 kez turu geçemedi. Avrupa kupalarında 8. kez ön eleme turu oynayan sarılacivertliler, daha önceki 7 ön eleme turunun 6'sında rakiplerini geçmeyi başarırken, sadece 1 kez elendi. Fenerbahçe bugüne dek 4 kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, 3 kez de UEFA Kupası'nda ön eleme oynadı.

Tuncay golünü at, tarihe geç

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Dinamo Kiev ile yapacağı maçta gözler Tuncay Şanlı da olacak. Milli futbolcu, 8 golle Cemil Turan ile birlikte Fenerbahçe'nin Avrupa'daki en çok gol atan oyuncusu durumunda Anelka'nın yokluğunda Dinamo Kiev maçında Fenerbahçe'nin en büyük gol ümitlerinden biri olan Tuncay, Ukrayna ekibine gol atarsa sarılacivertlilerin Avrupa'da en çok gol atan oyuncusu olarak tarihe geçecek. Tuncay, bu sezon 2. ön eleme turunda B36 Torshavn'a hem deplasmanda hem de İstanbul'da birer gol attı. Fenerbahçe'de Avrupa kupalarında Alex'in 4, Appiah'ın ise 3 golü bulunuyor.

G.Saray çok rahat

Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda Galatasaray, Mlada Boleslav takımını eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılmak istiyor.İlk maçta rakibini 5 2 gibi bir skorla mağlup eden Sarı kırmızılı takım, bu akşam alacağı sonuçla taraftarlarını mutlu etmek istiyor. Saat 20.30'da başlayacak ve Show TV'nin naklen yayınlayacağı karşılaşma öncesinde dün sabah Prag'a uçan Galatasaray'da sakatlıkları devam eden Ümit Karan, Yalçın, Hasan Kabze ve Necati Teknik Direktör Eric Gerets tarafından İstanbul'da bırakıldı. Maç saatinde havanın yağışlı ve sıcaklığında 21 derece ile 12 derece arasında olması bekleniyor. Mestky Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson yönetecek. Avrupa'da 190 maç oynayan Galatasaray 70 galibiyet ve 72 yenilgi aldı. Kalan 48 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 19 maçta 246 gol atan Galatasaray, kendi kalesinde ise 277 gol gördü.

23.08.2006


 

Ricardinho'dan 3 yıllık imza

Beşiktaş'ın yeni transferi Brezilyalı futbolcu Ricardinho, kendisini 3 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayansözleşmeyi imzaladı.

Beşiktaş'ın yeni transferi Brezilyalı futbolcu Ricardinho, dün sağlık kontrolünden geçti. Ricardinho'ya, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde tepeden tırnağa sağlık kontrolleri uygulanırken, göz, ortopedi, kulak-burun-boğaz, diş, nöroloji gibi muayeneleri yapılıp, EKG ve MR'ı çekildi. Brezilyalı futbolcu son olarak da efor testinden geçti. Ricardinho, öğleden sonra da BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın önünde kendisini 3 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayansözleşmeyi imzaladı.

KONYASPOR'A HAZIRLANIYOR

Süper Ligi'nin 3. haftasında Denizlispor'u yenerek büyük moral bulan Beşiktaş, cuma günü oynayacağı Konyaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik Direktör Jean Tigana yönetiminde yapılan antrenmanda oyuncuların çok hırslı ve neşeli oldukları gözlendi. İdmanda takımı iki gruba ayıran Tigana, bir gruba koşu çalışması yaptırdı. Diğer oyunculara ise ayak tenisinin ardından 5'e 2 pas çalışması yaptırdı.

23.08.2006


 

Apoel maçına 950 polis

Trabzonspor'un UEFA Kupası 2. Ön Eleme turunun rövanş maçında karşılaşacağı Apoel maçı için geniş güvenlik önlemleri alınacak

Maç günü toplam 950 güvenlik görevlisi görev yapacak. Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir başkanlığında toplanan güvenlik zirvesi 24 Ağustos Perşembe günü oynanacak olan TrabzonsporApoel maçını masaya yatırdı. Emniyet, jandarma özel güvenlik ve ilgili kişilerin katıldığı toplantıda Apoel maçındaki güvenlik tedbirleri konuşuldu. Toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre, Apoel maçında 600'ü polis, 150'si jandarma ve 200 özel güvenlik görevlisisin görev yapacağı belirtildi.

23.08.2006


 

"1. Spor Zirvesi" bugün toplanıyor

''SporİST'06'' 1. Spor Zirvesi ve Fuarı, ''Oyunun Ötesinde'' ana temasıyla bugün İstanbul'da başlayacak.

Esente Organizasyon ve Fuarcılık tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek zirvede öncelikle spor dünyasında yaşanan değişim ve kaydedilen gelişmeler ele alınacak. Açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yapacağı duyurulan 1. Spor Zirvesi'ndeki oturumlara spor dünyasının önde gelen birçok isminin katılacağı bildirildi. Zirvede ayrıca, imza günleri ve söyleşilerin yanı sıra salon ve doğa sporları aktiviteleri de gerçekleştirilecek.

23.08.2006


 

Fair Play için "Yeşil Bileklik"

Sporda şiddeti önlemek amacıyla ilginç bir kampanya başlatılıyor. Kampanya'ya Very Strong Ajansı'nın sahibi Serkan Kakilli öncülük ediyor.

Bu kampanya için çok umutlu olduğunu belirten Serkan Kakilli ¨Bilekliklerle amatör sporculara destek olacağız. Onların içinden Hakan Şükür`ler çıkaracağız¨ diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği'nin destek verdiği projede taraftarlara bir tarafında sponsor firmanın adı, diğer yanında FairPlay sloganı yazılı yeşil bileklikler dağıtılacak. Böylece tüm taraftarlar ortak renkte buluşacak.

23.08.2006


 

Sporcu sağlığı..

Vestel Manisa- G.Saray maçında Çey oyuncu Meduna’nın yaşadıkları hepimizi çok üzdü. Gerçi şu sıralar yaşanan ilk vaka değil. Daha önce Elazığsporlu Gökmen ve 16 yaşında çok genç bir futbolcu. Bunlar genç yaşta hayata gözünü yuman futbolcular. Oysa kim bilebilirdi sürekli sporla uğraşan bu kişilerin hayat gözlerini yumacağını? Hep, “Onlara bir şey olmaz”, “Onlar kendine iyi bakarlar, onların sağlık problemi olmaz” der dururuz. Halbuki onlar robot değil, insanlardır.

Bu ölümlerin sorumlusu acaba kim? Federasyon mu? Kulüpler mi? Bence her ikisi de aynı oranda suçlu. Geçen sene Avrupa’da kaybetmiş olduğumuz puanları telafi edebilmek için federasyon ligi erken başlattı. Peki bu sıcaklar da yaşanacak vakaları hiç aklına getirmedi mi federasyon? Tabi önemli olan Türkiye’nin Avrupa’da çok puan toplamasıydı. İleriki yıllarda Avrupa’ya daha çok takımla gitmekti. Tamam. Düşünce güzeldi ama futbolcuları düşünen yoktu. Ne de olsa onlar sporcuydu. Onlara bir şey olmazdı.

Ya kulüplere ne demeli? Federasyon bu konuda suçluysa kulüpler onlar kadar suçlu. Sonuçta bir karar alınmış ve alınan bu karar doğrultusunda sıcakların futbolcuları etkileyeceğini düşünüp itiraz eden bir kulüp oldu mu? Yoksa ben mi duymadım? Kulüpler futbolcuyu maça hazırlarken, hazırlıklar sadece teknik ve taktik açıdan olmamalı; her türlü koşulu göz önünde bulundurmalı.

Peki bundan sonra ne yapılmalı? Bu olaydan ders çıkarılmalı ve sorumlu olan kişiler futbolcunun maça hazırlanırken ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapmalıdır.

Mehmet ÜNVER

23.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004