Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

 

İftar kuyruğuna randevu sistemi

Ramazan ayının ilk gününde Diyarbakır’ın varoşlarından gelenlerin Kızılay Aşevi önünde uzun kuyruk oluşturduklarını basından öğrenen Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Kızılay Diyarbakır Şubesi Yönetimi ile görüşerek, vatandaşların bu şekilde mağdur edilmemesini istedi. Kızılay Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Şeyhmus Ayla ise, bu yıl aşevinde sıcak yemekleri randevu sistemle dağıtacaklarını söyledi.

İlk günde vatandaşların yemek kalmayacak düşüncesiyle erkenden geldiğini anlatan Ayla, “Biz 875 aileye yemek alma kartı düzenledik. Her kişiye 5-6 kişilik yemek veriyoruz. Böylece bu sayı 6-7 bin kişiye tekabül ediyor” dedi. On kişinin çalıştığı aşevinde sonraki günün yemeğini yetiştirebilmek için sabah yemek dağıtıldığını belirten Ayla’nın verdiği bilgilere göre yoksul aileler bundan sonra randevu sistemiyle yemek alacakları için aşevi önünde yemek sırası ya da kargaşa yaşanmayacak. Randevu sistemine göre, sabah 07.00-08.00 saatleri arasında kart numarası ilk 200 olan kişilere dağıtılacak ve böyle devam edecek.

/ DİYARBAKIR

26.09.2006


 

“RAMAZAN KUTLAMASI” MI?

Sabah gazetesinin, İzmir’de Cumartesi akşamı evinin terasında çamaşır asan iki çocuk annesi Gülbeyaz Başsaatçi’nin bir grubun açtığı ateşle başından vurularak hayatını kaybetmesini duyurduğu haberini “Ramazan magandası” başlığıyla manşet yapması tepki çekti. Zanlıların dahi yakalanmadığı olayın sebebinin “Ramazan kutlaması” olarak gösterilmesine anlam verilemezken, ülkemizde böyle bir “Ramazan kutlaması”nın hiç olmadığına dikkat çekildi.

Ramazanla birlikte, oruç tutan insanları rencide edecek haberlerin çoğalması dikkat çekiyor. İzmir Kemalpaşa’ya bağlı Bağyurdu beldesinde Cumartesi günü akşam bir grubun açtığı ateş sırasında evinin terasında çamaşır asan evli ve iki çocuk annesi Gülbeyaz Başsaatçi başından vurularak yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan 33 yaşındaki kadın kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sabah gazetesi manşetinden verdiği bu haberde “Ramazan magandası” başlığını kullandı. Zanlıların dahi yakalanmadığı olayın sebebinin “Ramazan kutlaması” olarak gösterilmesi dikkat çekti. Örneğine düğünde, maçta, asker uğurlamada sıkça rastlanan bir takım kendini bilmezlerin işlediği suçta Ramazanın bahane edilmesi tepkiyle karşılandı.

Gazetenin, “Sahurda içki içme dayağı” başlıklı haberinde ise Ankara Çankaya’da aynı gece sabaha karşı saat 05.15 sıralarında alkollü bir şekilde ellerinde bira kutusuyla yürüyen çiftin bir grubun saldırısına uğraması da yine Ramazan ile irtibatlandırıldı. Aşırı alkollü oldukları görülen ve çevreye küfürler yağdıran çift, olay yerinde ambulans olmasına rağmen tedaviyi kabul etmeyerek kayıplara karıştı. Ramazan ayında işlenen olayların Ramazan ile ilişkilendirilmek istenmesi tepkiyle karşılandı.

Aynı gazetenin sürmanşetinden verilen Kur’ân kurslarında ürküten artış başlıklı haber de bir yerlere mesaj verme amacı taşıyordu.

YENİ ASYA / İSTANBUL

26.09.2006


 

Terör bitti, sıra irticada!

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk devrimine direniş hareketinin irtica ve gericilik olduğunu savunarak, ‘’Bugün üzülerek ifade etmek istiyorum ki, irticai tehdit, bazı kesimler kabul etmese de kaygı verici boyutlara ulaşmaktadır’’ dedi.

Orgeneral Başbuğ, devrimlerin, bazı kesimler tarafından bilinçli, sabırlı ve planlı bir biçimde aşındırılmaya çalışıldığı ve bu yönde kayda değer mesafe alındığının bir gerçek olduğunu ifade ederek, laiklik kavramının neden tartışmaya açılmaya çalışıldığını anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Orgeneral Başbuğ, Kara Harp Okulu’nda (KHO) 2006-2007 Eğitim ve Öğretim yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, küreselleşmenin, devletlerin geniş kitleleri koruyan, sosyal devlet vasfının giderek zayıflamasına neden olduğuna işaret etti. Bunun sonucunda toplumların cemaatleşmeye itildiğine dikkati çeken Orgeneral Başbuğ, ‘’Bu cemaatler ile 677 sayılı kanunla varlığı yasaklanan tarikatlar, devrime karşı hareketlerin odağı haline dönüşmektedirler’’ iddasında bulundu.

Türk devrimine karşı yürütülen girişimlere karşı mücadelenin öncelikle kültür, eğitim ve öğretim alanlarında verilmesi gerektiğini söyleyen Orgeneral Başbuğ, ‘’TSK, ulus devlet, üniter devlet ve laik devletin korunmasında her zaman taraf olmuştur ve olmaya devam edecektir’’ dedi.

Başbuğ'un, sözleri hayret ve üzüntüyle karşılanarak, "Terör bitti de, sıra irticaya mı geldi" sorusunu gündeme getirdi.

/ ANKARA

26.09.2006


 

AB’den yakın takip

Son dönemde meydana gelen Türkiye-AB ilişkilerindeki soğumaya AB el koydu. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, AB-Türkiye ilişkileri ile katılım süreci konusundaki yanlış anlamaların ortadan kaldırılması ve AB üyeliğine yönelik desteğin arttırılması amacıyla “AB Ekranda” adlı bir hibe programı başlattı.

Televizyon kanalları ile prodüksiyon şirketlerine yönelik olarak başlatılan hibe programıyla, Türkiye’de yayımlanacak televizyon yapımlarının eşfinansmanı için malî kaynak sağlanacak. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’nun iletişim stratejisi kapsamında geliştirilen hibe programının temel amacı şöyle:

1. Kamuoyunun Avrupa Birliği konusundaki bilgi ve birikimin arttırılması;

2. Katılım süreci ile etkilerinin anlatılması ve AB üyeliğine yönelik desteğin arttırılması;

3. AB-Türkiye ilişkileri ile katılım süreci konusundaki mitlerin ve yanlış anlamaların ortadan kaldırılması. Hibe programına bir çok yapımcı ve prodüksiyon şirketinin müracaat etmesi bekleniyor.

Kemal BENEK / ANKARA

26.09.2006


 

Ağar'dan 301 yorumu: Türklük, kanunla korunmaz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 301. maddeyle ilgili tartışmaları değerlendirirken, ‘’Türklük bir kanun maddesinin kanatları altında korunacak küçüklükte bir kavram falan değildir’’ dedi.

Ağar, parti genel merkezinde Genç Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Pınar Eczacıbaşı ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Kabulün ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağar, Eczacıbaşı ve beraberindekilerle Türkiye’nin gelecek vizyonu ağırlıklı olarak bugünkü sorunları görüştüklerini söyledi. Gazetecilerin sorularını da cevapyalayan Ağar, ‘’301. madde ile ilgili Başbakan Erdoğan, ‘Uzlaşma önemli’ dedi. CHP’den ‘Dokunulmazlıklarla ilgili ele alınabilir’ şeklinde cevap geldi. Sizin düşünceniz nedir?’’, sorusuna karşılık, ‘’Bu, uzlaşamayacaklarının itirafı ve ifadesidir’’ dedi. Ağar, şunları kaydetti: ‘’Olay şu, Türkiye hiçbir meseleyi ak, kara diye iki noktaya ayıramaz. Bunun bir uzlaşma alanı var, uzlaşma alanı şudur burada; Türkiye’nin ihtiyaçları ile dünyadaki evrensel hukuku örtüştürmeyi başarmak lazımdır. Bunun yorumları var, metotları da var. Bunun önemli örneklerinden bir tanesi Fransa örneğidir. Fransa’da bu dâvâ açmak konusundaki yetki siyasî kesime, yani cumhurbaşkanına bırakılmıştır burada. Takdir yetkisi cumhurbaşkanına bırakılmıştır millet adına.’’

TÜRKİYE DAHA DEMOKRAT OLACAK

‘’Türkiye’nin ihtiyaçları ile evrensel hukuku örtüştürecek bir orta yol bulunur’’ diyen Ağar, Türkiye’de her meselenin illa zıtlaşma ve kutuplaşma eksenine oturtulmak istendiğini savundu. Ağar, şunları söyledi:

‘’Türkiye, bu eksene oturmak zorunda değildir. Türkiye daha demokrat bir Türkiye olacak, daha sivil ve özgür bir Türkiye olacak ve bu süre içerisinde de Türkiye kendi hassasiyetlerini de koruyan bir Türkiye olacak. Bunun hukuki metotları var, yolları var. Ama Türkiye’de her mesele iyice kutuplaşmanın bir ölçüsü olarak ortaya getiriliyor. Bunlar aşılacak işlerdir. Ben büyük bir problem görmüyorum. Kaldı ki Türklük bir kanun maddesinin kanatları altında korunacak küçüklükte bir kavram falan değildir ayrıca.’’

/ ANKARA

26.09.2006


 

CHP’nin derdi belli

CHP Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, cami ve okul önlerinde satılan ve “hurafeler içeren’’ dini yayınlara karşı ne gibi önlemler alındığını sordu.

TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Özyurt, birçok ilde camilerin çevresinde ve eğitim kurumlarının önlerinde “kaçak” yayınlar satıldığını savunarak, “Dini inançlarımızın çarpıtılarak anlatıldığı, hurafelerle dolu kitapları gencecik beyinlerin okuduğunu düşünmek; ciddi önlemler alınmasını gerekli kılıyor’’ dedi.

Özyurt, bu tür yayınların satışının durdurulması, ayrıca dine uygun içerikli olup olmadığı konusunda ne gibi tedbirler alındığını sordu.

/ ANKARA

26.09.2006


 

Yeni yasama yılı 1 Ekim’de açılacak

TBMM’nin 22. Dönem 5. Yasama Yılı, 1 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Genel Kurul’da yapacağı konuşmayla açılacak.

Yeni Yasama Yılı’nın başlaması nedeniyle saat 15.00’te TBMM Genel Kurulu toplanacak. TBMM Başkanı Bülent Arınç, birleşimi açtıktan sonra bir konuşma yapacak ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Genel Kurul’a takdim edecek. Sezer’in Genel Kurul’a girmesinin ardından İstiklâl Marşı okunacak. İstiklâl Marşı’ndan sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 22. Dönem Meclisi’nin 5. Yasama Yılı’nın açış konuşmasını yapacak. TBMM Başkanı Bülent Arınç, aynı gün saat 19.30’da Yeni Yasama Yılı’nın açılışı sebebiyle bir kokteyl verecek. Açılış kokteyline Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ABD’de olacakları için katılamayacaklar.

/ ANKARA

26.09.2006


 

Washington'da gündem terör

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek hafta ABD Başkanı George W. Bush ile yapacağı görüşmede, terör örgütü PKK, uluslararası terörizmle mücadele, Kıbrıs, AB ve Ortadoğu’daki gelişmeler ele alınacak.

Alınan bilgiye göre, 29 Eylül tarihinde ABD’ye gidecek olan Erdoğan’ın ilk durağı, New York olacak. Başbakan Erdoğan, New York’taki temaslarının ardından 1 Ekim Pazar günü Washington’a geçecek. 2 Ekim Pazartesi günü Beyaz Saray’da ABD Başkanı Bush ile biraraya gelecek olan Erdoğan’ın görüşmede başta uluslararası terörizmle mücadelede işbirliği, Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya yönelik mücadelesinde ABD’den beklentileri ile Türkiye’nin AB üyeliği, Kıbrıs, Ortadoğu’da özellikle İsrail, Filistin ve Lübnan’da yaşanan gelişmeleri gündeme getireceği öğrenildi. Erdoğan’ın, Türkiye’nin özellikle terör örgütü PKK ile mücadelede daha somut adımların atılması konusunda görüş ve taleplerini ABD tarafına ileteceği bildirilirken, ayrıca KKTC’ye uygulanan haksız izolasyonların kaldırılması konusunda da ABD’den destek isteyeceği kaydedildi. Erdoğan, temaslarının ardından Washington’dan İngiltere’nin başkenti Londra’ya hareket edecek. Başbakan Erdoğan, 3 Ekim’de İngiltere Başbakanı Tony Blair ile yapacağı görüşmeden sonra Türkiye’ye dönecek.

/ ANKARA

26.09.2006


 

Dargeçit’te çatışma: Bir şehit daha

Mardin’in Dargeçit ilçesinde çıkan çatışmada Jandarma Teğmen Cengiz Evranos şehit oldu. Mardin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede yapılan huzur ve asayişin teminine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında önceki gün saat 21.50 sıralarında Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı’nca icra edilen operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan silahlı çatışmada tim komutanı Jandarma Teğmen Cengiz Evranos’un yaralandığı bildirildi.

Tedavisi yapılmak üzere sevk edildiği Şırnak Askeri Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen Evranos’un şehit olduğu ifade edilen açıklamada, “Halkımızın huzur ve can güvenliğini sağlamak için güvenlik güçlerimizin dikkatli ve başarılı çalışmalarını azim ve kararlılıkla sürdürmektedir’’ denildi.

/ MARDİN

26.09.2006


 

DTP’li başkanlar hakim önüne çıkıyor

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’e gönderdikleri mektubun, terör örgütü PKK’nın görsel propaganda aracından mahrum kalmasını engellemeye yönelik olduğu gerekçesiyle haklarında dâvâ açılan DTP’li 56 belediye başkanının yargılanmasına bugün başlanacak.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 21 Aralık 2005’te Danimarka Başbakanı Rasmussen’e Roj TV ile ilgili mektup gönderdikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturma sonucunda haklarında dâvâ açılan DTP’li 56 belediye başkanın yargılanmasına bugün Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanılacak. İddianamade, toplam DTP’li belediye başkanlarıı hakkında, TCK’nın 314/3 ve 220/7 maddesini içeren “Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır’’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

/ DİYARBAKIR

26.09.2006


 

Bakan Babacan AB turuna çıkıyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bu hafta İtalya ve Finlandiya’yı kapsayacak AB ülkeleri turuna çıkıyor.

Özellikle Türkiye-AB ilişkilerinin ele alınacağı ziyaretler kapsamında Babacan, ilk olarak yarın öğleden sonra İtalya’nın başşehri Roma’ya gidecek. Roma’ya vardığı günün akşamı Morgan Stanley konferansının akşam yemeğine katılacak olan Babacan, perşembe günü İtalya Başbakanı Romano Prodi, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema ve AB İşleri ve Dış Ticaretten Sorumlu Bakan Emma Bonino ile görüşecek. Babacan, Roma’daki temasları çerçevesinde parlamenterler ve iş adamlarıyla da bir araya gelecek. Roma’da ayrıca çeşitli basın kuruluşlarına mülâkat verecek olan Babacan, İtalyan devlet televizyonu RAI’de Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili bir söyleşiye katılacak. Babacan, Roma’daki temaslarını tamamlamasının ardından perşembe akşamı Finlandiya’nın başşehri Helsinki’ye hareket edecek. Helsinki’deki görüşmelerine Cuma sabahı başlayacak olan Babacan, Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ve Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile bir araya gelecek. Babacan, Helsinki’de Finlandiya’nın AB İşlerinden Sorumlu Başbakanlık Genel Sekreteri Jori Luako ile de öğle yemeği yiyecek. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bu görüşmelerinin ardından cuma öğleden sonra Türkiye’ye dönecek. Bu arada Babacan’a yakın kaynaklar, bakanın Prodi ve Vanhanen ile görüşmelerine işaret ederek, Prodi’nin göreve başladıktan sonra, Vanhanen’in de AB dönem başkanlığını Finlandiya’nın devralmasının ardından ilk kez Türkiye’den bir bakanla bir araya geleceklerine dikkat çektiler.

/ ANKARA

26.09.2006


 

Otobüs TIR’a çarptı: 1 ölü

Büyükçekmece’de 2 katlı İETT otobüsünün bir TIR’a arkadan çarpması sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, TEM bağlantı yolu Haramidere mevkiinde Hamza İlkbaş’ın (40) kullandığı 94060 numaralı İETT otobüsü, önünde giden 34 JJ 928 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Kazada, otobüs şoförü Hamza İlkbaş araçta sıkışarak can verdi. Yolculardan Aynur Bor (66), Nihat Bor (45), Güler Kaya (51), Seher Gür (51), Aysun Köse (37) ve Abdullah Beyazay ise yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla kaldırıldıkları Büyükçekmece Devlet Hastahanesi’nde tedavi altına alındılar. Otobüs sürücüsü İlkbaş’ın cesedi, itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılarak Adlî Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

/ İSTANBUL

26.09.2006


 

Mesrob II: “Ben de mü’min kardeşlerimle oruç tutuyorum”

Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan ayının ilk gününde dini cemaat temsilcilerini biraraya getirdi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün davetine icabet ederek çadırdaki iftar yemeğine katılan Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu yıl Ramazanda ben de mü’min kardeşlerimle birlikte oruç tutuyorum” dedi.

Mecidiyeköy’deki çadırda gerçekleştirilen ilk iftar yemeğinde, İslam dininin barış ve hoşgörü dini olduğunu vurgulayan Sarıgül de, “Bu yardımlaşma ve dayanışmanın bir örneği olarak iftar çadırında biraraya geldik. Ramazanda boyunca her gün, gerek çadırda, gerekse kumanya olarak 10 bin 700 kişiye iftar vereceğiz” dedi. Sarıgül, belediye olarak Ramazan boyunca Şişlililer’in otobüslerle İstanbul’un tarihi camilerinigezmelerini sağlayacaklarını da kaydetti.

Vatikan Temsilcisi George Marovich de, Ramazan ayında Müslümanların oruç tutup ibadet yaptıklarını, bu ayda dünya barışına katkıda bulunacak dualar edildiğini söyledi. Şişli Belediyesi’nin diğer davetlilerinden Süryani Kadim Cemaati Metropoliti Yusuf Çetin, tüm insanlığın aynı gemi içinde bulunduğunu belirtirken, Süryani Katolik Cemaati Temsilcisi Yusuf Sağ ise Ramazan ayının dünya barışına ve kardeşliğine katkıda bulunması temennilerinde bulundu. İşadamı Adil Işık’ın maliyetini karşıladığı belirtilen iftar yemeğine, Şişli Müftüsü Recep Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

/ İSTANBUL

26.09.2006


 

İftarlar buluşturuyor

Ramazan ayının ilk orucunu, iftar çadırları gibi toplu mekanlarda açmak isteyen İstanbulluların büyük bir kısmı Eminönü meydanındaki iftar çadırı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ezandan yaklaşık bir saat önce çadır önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, ilk iftarın sponsoru Beyaz Et Derneği’nin ikramı olan yemeklerde orucunu açtı.

Farklı kurum ve kuruluşların iftar yemeği verebildiği çadırda iftarını açmak isteyen genç yaşlı çok sayıda İstanbullu, tarihi Yeni Cami’nin hemen yanındaki çadırda ilk iftar yemeğini yedi. Beyaz Et Derneği tarafından bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen iftar yemeğine toplam 3 bin 500 kişi katıldı.

/ İSTANBUL

26.09.2006


 

Muhtaçlar ülkenin gerçeği

Ramazan ayı boyunca günde üç bin kişinin yararlanacağı aşevindeki iftar yemeğine Sanatçı Ahmet Özhan ile birlikte katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yardıma muhtaç insanların bu ülkenin bir gerçeği olduğunu ifade ederek onların yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi.

Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı’nda bulunan aşevindeki yemekte konuşan Şahin, bu yıl beş bin aileye Ramazan erzakı dağıttıklarını, beş bin öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını anlattı. Sağlık ocağı olmayan ve sağlık hizmetlerinin bulunmadığı mahallelere, gezici sağlık aracıyla hizmet götürdüklerini, ayrıca muhtaçlara giysi yardımında bulunduklarını da belirten Şahin, “Gönül ister ki hiç yardıma muhtaç insanımız olmasın. Ama ülkemizin bir gerçeği olan yardıma muhtaç insanlarımızın yaralarını bu tür katkılarlasarmaya çalışıyoruz” dedi.

/ BURSA

26.09.2006


 

31 okulun su deposu temizlendi

Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hamidiye Kaynak Suları’na bağlı İstanbul Dezenfekte Arıtma Şirketi (İSDAŞ), ilçedeki otuz bir okulun su deposunu temizleyerek dezenfekte etti.

Geçen yıl başlattıkları uygulamanın devamı olarak, otuz bir okulun su depolarının bir aylık program çerçevesinde dezenfekte ettirdiklerini belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Su depolarının temizliğine önem gösteriyoruz, ilçedeki su deposu olan on beş kamu kurumunun ve müftülüğe bağlı otuz altı caminin de su depolarının aynı kapsamda temizlettik” dedi. İstanbul genelinde doksan bin kadar su deposu olduğunun tahmin edildiğini belirten İSDAŞ yetkilileri ise, her su deposunun yılda iki defa dezenfekte edilmesi gerektiğini hatırlattı.

YENİ ASYA / İSTANBUL

26.09.2006


 

Burs başvuruları sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversitelerin önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümü öğrencilerine vereceği burs başvuruları internet üzerinden devam ediyor.

2006–2007 eğitim öğretim yılı burs başvuruları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin www.ibb.gov.tr internet sitesine yapıldığını hatırlatan yetkililer, 20 Eylül–20 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek olan burs başvurularına şu ana kadar 22.422 öğrenci müracaat ettiğini bildirdi. 41.000’i ön lisans ve lisans, 2500’ü yüksek lisans, 500’ü ise doktora olmak üzere toplam 44.000 öğrenciye burs verileceğini hatırlatan İBB yetkilileri, burs sonuçlarının 3 Kasım’dan sonra açıklanacağını ve Aralık ayından başlayacak olan burs ödemelerinin 2007’nin Haziran ayında son bulacağını aktardı. İBB tarafından bu yıl, eğitim yardımı kapsamında, ön lisans ve lisans öğrencilerine her ay 90 YTL, yüksek lisans için 130 YTL, doktora öğrencilerine ise 200 YTL ödeme yapılacak.

YENİ ASYA / İSTANBUL

26.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004