Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Minderde Hamza şoku

Çin'in Guangzhou kentinde devam eden Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'ndan 84 kiloda Nazmi Avluca finale yükselirken, 96 kiloda Hamza Yerlikaya uzun süredir merakla beklenen müsabakada Mısırlı Dünya ve olimpiyat şampiyonu Karam'ı ilk turda yendikten sonra yarı finalde Çek rakibine tuşla mağlup oldu.

NAZMİ FİNALİST

Şampiyonada çok iyi bir performans ortaya koyan Nazmi Avluca, ilk turda ABD'li Jake Clark'ı 2-1 (6-0, 0-2, 2-1), ikinci turda Macar Sandor Barbosi'yi 2-0 (2-0, 3-0) yenerek çeyrek finale çıktı. İranlı Saman Tahmasebi ile yaptığı çeyrek final mücadelesini, 1-0 öndeyken ilk periyotun tamamlanmasına 11 saniye kala tuşla kazanan Avluca, yarı finalde de Finlandiyalı Kim-Jussi Nurmela'yı 2-0 (8-0, 6-0) mağlup etmeyi başardı ve finalist oldu.

HAMZA ÜZDÜ

Milli Takımın Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcusu Hamza Yerlikaya, 96 kiloda uzun süredir merakla beklenen müsabakada Mısırlı dünya ve olimpiyat şampiyonu İbrahim Muhammed Gaber Karam'ı yenmeyi başardı. 2004 Atina Olimpiyatları sonrası Türk Milli Takımı için teklif yapılan, ancak transferi gerçekleşmeyen Karam karşısında, Hamza Yerlikaya son derece rahat bir müsabaka çıkardı. İlk periyotun 1. dakikası 0-0 eşiklikle geçildikten sonra kura atışını kazanan Yerlikaya, rakibine yerde oyun yapmayı başaramayınca Mısırlı güreşci 1-0 öne geçti.

Periyotun 1 dakika 30 saniyesi sonunda bu kez Karam, Yerlikaya'yı parterde bağlama pozisyonuna geçti. Fakat rakibine puan vermeyen Hamza Yerlikaya kontratakla rakibini yakalayarak 2 puan aldı ve bu periyotu 2-1 kazandı. İkinci periyotta da ilk periyottaki görüntü aynı şekilde tekrarlanınca bu periyotu da 2-1 alan Yerlikaya müsabakadan 2-0 galip ayrıldı.

MİNDERE YIĞILDI

İkinci periyotta Kazakistan'dan Assembekov ile karşılaşan Yerlikaya ilk periyotu 3-0 kazandıktan sonra, ikinci periyotta 1-0 öndeyken rakibinin sakatlanarak müsabakayı terk etmesiyle galip geldi. Hamza Yerlikaya Çek Marek Svec ile yaptığı çeyrek final müsabakasına da çok iyi başladı. İlk periyotu 4-0 alan Hamza Yerlikaya, ikinci periyotun 1 dakika 41. saniyesinde 1-0 yenik durumdayken, kontratakla puan almak isterken rakibine tuşla mağlup oldu. Hamza Yerlikaya akşam seansında bronz madalya için mücadelesini repesajda sürdürecek.74 kiloda mindere çıkan Mahmut Altay ise ilk turda İsviçreli Reto Bucher'e 2-0 (1-2,0-3) yenildi ve elendi.

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray puan arıyor

  Gerets'in G.Saray'da 6. Avrupa sınavı

  Minderde Hamza şoku

  Otyakmaz: Balili için maç tarihi değişmedi

  Marcelinho: Osasuna'ya karşı iyi oynarsak eleriz

  Z.Burnu oyuncuları kazan kaldırdı

  Edirneli güreşçiler sınırdan çevrildi

  Fenerbahçe Danimarka yolcusu

  Adidas'ın yeni ürünü 460 YTL

  Beşiktaş Sofya'ya uçuyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004