Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yurtdışında kayıp miras avı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yurtdışına kaçırılan tarihî eserlerin iadesiyle ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ve Türkiye’ye ait eserlerin bulunduğu bazı ülkeler hakkında dâvâ açmaya hazırlandıklarını söyledi. Avrupalıların tarihe olan merakı ve değişik sebeplerden dolayı Türkiye’deki tarihi eserlerin değişik yollarla yurtdışına kaçırıldığını kaydeden Bakan Koç, “En büyük sıkıntımız, eserin bize ait olduğunu bilmemize rağmen kayıtlarının tutulmaması yüzünden dâvâ açamamamızdır” dedi.



Karagöz Evinde tahliye tartışması

Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Bursa Şube Genel Sekreteri Uğur Çelikkol, Karagöz Evi’nin birçok turistin seyahat kitabında ziyaret edilmesi gereken bir mekân olduğunu söyledi. UNIMA Yönetim Kurulu adına Uğur Çelikkol, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Eylül’de UNIMA Bursa Şubesi’nin Karagöz Evi’nden tahliye edilmesi için yolladığı tebligatı değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.



Nefesleriyle san’at yapıyorlar

Kayseri’de bir alış veriş merkezinde bulunan el yapımı cam süs eşyaları standı, halktan yoğun ilgi görüyor.Cam üfleme san'atı ile uğraşan Veysel Gümüş, kendi yaptığı cam türü hediyelik eşyalara gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Kayseri’de bu tür bir serginin ilk defa düzenlendiğini belirten Gümüş, “Nefesimle cama verdiğim şekiller Kayseri insanını adeta büyüledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004