Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nefesleriyle san’at yapıyorlar

Kayseri’de bir alış veriş merkezinde bulunan el yapımı cam süs eşyaları standı, halktan yoğun ilgi görüyor.Cam üfleme san'atı ile uğraşan Veysel Gümüş, kendi yaptığı cam türü hediyelik eşyalara gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Kayseri’de bu tür bir serginin ilk defa düzenlendiğini belirten Gümüş, “Nefesimle cama verdiğim şekiller Kayseri insanını adeta büyüledi.

Ben buraya hiçbir maddî çıkar için gelmedim. Cam üfleme san'atının tehlikede olmasına rağmen Kayseri’de gördüğüm bu yoğun ilgi beni çok sevindirdi. Tek başıma yapmış olduğum bu eserlerime hayran kalan Kayserililer, Camların erime derecelerinin kaç olduğu ve camların tarihçesi gibi bir çok soru soruyor. Kayserililerin cam konusundaki merakı benim buraya boşuna gelmediğimi desteklemektedir” dedi.

Türkiye’de bu mesleği tanıtacak insanın yok denecek kadar az olması sebebiyle san'atın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Gümüş, “Cam üfleme san'atı bakımından Türkiye’de sadece 4 ustanın bulunması, mesleğin tanıtılmasını da zorlaştırıyor. Yurt dışında bu san'ata merak oldukça iyi. Almanya’nın Sturtgart şehrinde bulunan atölyemde ilgi oldukça yoğun. Hatta Avrupalılar, benim yapmış olduğum cam üfleme san'atını öğrenmek için para bile veriyorlar. Ama Türkiye’de bu tam tersine işlemektedir. Biz parasız bu san'atı öğretecek bir eleman bile bulamıyoruz. Ayrıca camların yurt dışından getirilmesi ve yapılmasının maliyetli olmasından dolayı cam üfleme san'atı yok oluyor” diye konuştu.

30.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yurtdışında kayıp miras avı

  Karagöz Evinde tahliye tartışması

  Nefesleriyle san’at yapıyorlar

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004