Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İhracatın yüzde 75’i 5 ilden

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ocak-Ağustos döneminde, 56 ilin ihracatını artırdığını belirterek, ihracat artış yüzdesi en yüksek illerin Kilis, Kırşehir ve Zonguldak olduğunu bildirdi. Tüzmen, ihracatın yüzde 75’inin 5 ilden yapıldığını kaydederek, 81 ilin de ihracatçı il yapılması çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Bakan Tüzmen, iller bazında ihracatla ilgili olarak A.A muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye’den yapılan ihracatın büyük bölümünün hâlâ büyük illerden yapıldığını ifade etti ve şöyle devam etti:

‘’İhracatımızın yüzde 75’i İstanbul, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Ankara’dan yapılmaktadır ama Anadolu’daki illerimizin ihracat artışları da hızla artmaktadır. Bu illerimizin ihracatları henüz çok küçük olduğu için ihracat artışları yüksek olmasına rağmen genel ihracat içindeki payları düşüktür.’’ 2006 yılı Ocak-Ağustos döneminde 56 il ihracatında artış gerçekleştiğini de kaydeden Tüzmen, 81 ilin de ihracatçı il yapılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bütün illeri kapsayan ihracat eğitim çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Tüzmen, ihracat yapmak isteyen girişimcilerin Dış Ticaret Müsteşarlığı’na ve İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi’ne (İGEME) başvurmalarını istedi.

/ ANKARA

02.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karadeniz’de kepenkler iniyor

  Binalarda yalıtım kazanç ve tasarruf sebebi

  Doğuya doğalgaz

  Mısır ve buğday stokları azaldı

  Tüketiciler, komisyon ücretlerinden şikâyetçi

  İhracatın yüzde 75’i 5 ilden

  ETSO Başkanı Mıhlayanlar: Hükümet teşvikte yeni çalışma içinde

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004