Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İran’da, Türkiye gecesi

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı san'atçıları, İran’da Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen festivalde, tasavvuf müziği konseri verdi.

Tahran Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen ‘’Rahmetül Âlemin’’ festivaline, ev sahibi ülke İran’ın yanı sıra Türkiye, Filistin, Suudi Arabistan, Lübnan, Suriye, Malezya ve Nijerya’dan san'atçılar katıldı.

Katılımcı her ülkeye kendi Ramazan kültürünü tanıtması için bir gün tahsis edilen festivalde, Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği’nce ‘’Türkiye tanıtım gecesi’’ düzenlendi. Tanıtım gecesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Klasik Türk Müziği san'atçıları tasavvuf konseri verdi. Ney, kanun ve ud san'atçılarının verdiği konsere İranlılar büyük ilgi gösterdi.

Festivalde ayrıca, Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği tanıtım standı kuruldu. Kültür ve turizm tanıtım standında, İstanbul camileri ve Boğaz resimleri ile ebru san'atçısı Fuat Başar’ın eserleri sergileniyor. Ebru san'atını uygulamalı olarak sergileyen Başar’ın çalışmaları, ziyaretçilerce ilgiyle izleniyor.

Ebru san'atının, Türkiye’de olduğu gibi İran’da da unutulmaya yüz tuttuğunu ifade eden Fuat Başar, bu san'atı canlandırmaya çalıştıklarını belirtti. Başar, İranlı ziyaretçilerin eserlerine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi.

04.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Feshane’de ‘Bir tatlı huzur iklimi’

  İran’da, Türkiye gecesi

  New York’ta tema İstanbul

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004