Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yen artık Cimbom

Şampiyonlar Ligindeki tek temsilcimiz G.Saray, bugün Hollanda'nın güçlü ekibi PSV Eindhoven ile İstanbul Olimpiyat Stadında karşılaşacak. Rus hakem Baskakov'un yöneteceği maçı Star TV 21.45'ten itibaren naklen yayınlayacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki üçüncü maçında bugün sahasında Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile karşılaşacak Galatasaray, 194. Avrupa kupası maçına çıkacak. İstanbul Olimpiyat Stadında saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Rus hakem İouri Baskakov yönecek. Star TV maçı naklen ekrana getirecek. Grubunda oynadığı 2 maçta 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan temsilcimizin iddiasını sürdürebilmesi için bu maçtan 3 puanla ayrılması gerekiyor.

Avrupa'da gösterdiği performansla en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 127, UEFA Kupası'nda 33, Kupa Galipleri Kupası'na 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 193 maç oynadı. Sarı-kırmızılı takım, 192 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa kupalarında 70 galibiyet ve 73 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

249 ATTI, 281 YEDİ

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 249 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kendi kalesinde ise 281 gole engel olamadı. Galatasaray, son yaptığı Şampiyonlar Ligi (C) Grubu ikinci maçında İngiliz ekibi Liverpool'a deplasmanda 3-2 yenilmişti.

GERETS'İN 7. SINAVI

Öte yandan Teknik direktör Erik Gerets, bugün oynanacak PSV Eindhoven maçıyla Galatasaray'da 7. kez Avrupa kupası mücadelesine çıkacak.

PSV ile 2-2'lik beraberlik var

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda oynayacağı Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla Avrupa kupaları tarihinde 5. kez karşılaşacak. Daha önce Hollanda temsilcisi ile 4 kez karşılaşan sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet 2 de yenilgi aldılar. Bu karşılaşmalarda PSV Eindhoven'a 5 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 6 gol gördü.

18.10.2006


 

Zico, Daum'u aratıyor

Bu sezon Zico ile 9 maçta 17 puan toplayıp, 2. sırada yer alan F.Bahçe, geçen sezon Daum'la ilk 9 haftada 23 puan toplayıp, liderlik koltuğunda oturuyordu.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nı finalde Beşiktaş'a, Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu da son hafta Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'de en çok eleştirilen isim Alman teknik adam Chrıstoph Daum'du. Fenerbahçe'yi 3 sezon çalıştıran ancak sürekli eleştirilen Daum'un gönderilmesi futbol kamuoyunda büyük destek gördü. Daum'un yerine, Zico getirildi. İlginçtir, her şartta ve koşulda eleştirilen Daum'un ardından Zico da tenkitlerden ve en sonunda sarı-lacivertli taraftarlardan tepki almaya başlar.

Bu kez yeni bir tartışma konusu ortaya atılır. Daum mu, Zico mu? Daum yine tartışılır olur. Hatta Alman teknik adamın geri gelmesini bile isteyenler vardır. Bu tartışmalara farklı bir açıdan bakan Ligtv.com sitesi farklı istatistikleri ortaya çıkardık.

Zico'lu Fenerbahçe'nin bu sezon ilk 9 haftada oynadığı maçlara baktığımız zaman 17 puanla ligde 2. sırada olduğunu görüyoruz ancak Lider Vestel Manisaspor'la arasında tam 6 puanlık bir fark var. Sivasspor ve Ankaraspor ile berabere kalan, Sakaryaspor ve Bursaspor'a yenilen Fenerbahçe, bu sezon ilk 9 haftada tam 10 puan kaybetti. Rakip kalelere 19 gol attı, 9 gol kalesinde gördü.

Daum'lu Fenerbahçe geçtiğimiz (2005-2006) sezonun ilk 9 haftasında 23 puan topladı. Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Diyarbakırspor ile berabere kalırken ilk 9 hafta hiç yenligi yüzü görmedi. Bu maçlarda sadece 4 puan kaybı yaşadı. Rakip kalelere 22 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. Bu maçlarda kaleyi Volkan'ın koruduğunu da hatırlatalım.

Daumlu Fenerbahçe 2004-2005 sezonunda ilk 9 hafta 25 puan topladı. Çaykur Rizespor'la berabere kalan, Daum'un Fenerbahçesi, 8 maçtan galip ayrıldı. Bu maçlarda sadece 2 puan kaybı yaşadı. Toplam 21 gol attı, 6 gol yedi.

Birde Daum'un Fenerbahçe'de ki ilk sezonuna bakalım. 2003-2004 sezonunun ilk 9 haftasında Fenerbahçe, 20 puan topladı. Galatasaray ve Bursaspor ile berabere kalan Fenerbahçe bir kez yenildi oda sezonun ilk maçında İstanbulaspor'a. 9 haftada 7 puan kabı yaşarken, rakip kalelere 22 gol attı, kalesinde ise 13 gol yedi.

18.10.2006


 

Trabzon'u yerli oyuncular sırtlıyor

Süper Lig'de bu sezon, yerli oyuncuları en fazla gol atan takım Trabzonspor oldu. Bordo-mavili takımın ligdeki 15 golünün 12'sini yerli oyuncular atma başarısı gösterirken, yabancı oyuncular sadece 3 gol kaydedebildiler

Karadeniz ekibinde Ersen Martin 6 golle en fazla gol atan oyuncu olurken, Gökdeniz ve Umut 2'şer, Ömer Rıza ve Çağdaş da 1'er gol attılar. Böylece yerli oyuncular, kaydettikleri gollerle bordo-mavili takımda bu sezon gollerin yüzde 80'ine imza atmış oldular. Trabzonspor'da yabancı oyuncularda ise Szmykowiak ve sakatlığı bulunan Yattara ile forma şansı bulamayan Musampa gol kaydedemezken, Marcelinho 2, Stepanov ise 1 gol attı.

Ligde 9. hafta sonunda yerli oyuncuları en fazla gol atan takım Trabzonspor oldu. Galatasaray'ın yerli oyuncuları 10 gol atarken, Beşiktaş'ın yerli oyuncuları 9, Vestel Manisaspor'un yerli oyuncuları 8, Fenerbahçe'nin yerli oyuncuları ise 7 gol attılar. Ligin gol krallığı zirvesinde yabancı oyuncular genel olarak yer alırken en fazla gol atan yerli oyuncu ise Ersen Martin. Gol krallığında 7'şer golle Fenerbahçeli Alex ile Vestel Manisasporlu Rafael ilk sırada yer alırken, bu oyuncuların ardından 6'şar golle Galatasaraylı İliç ve Trabzonsporlu Ersen Martin yer alıyor.

18.10.2006


 

F.Bahçe mi, Beşiktaş mı?

Basketbol Bayanlar 14. Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında bugün Ankara'da oynanacak.

Geçen sene hem lig şampiyonu olan hem de Tadım Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe ile lig ikincisi Beşiktaş Cola Turka arasında Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma, saat 19.30'da başlayacak. Müsabaka SKY Türk ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

18.10.2006


 

İspanya'da hakem öfkesi

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda hakem hatalarının 7 maçın sonucunu etkilemiş olması büyük polemiklere yol açtı.

Ligde 5. haftada oynanan maçlardan Atlecio Madrid-Recreatvio (2-1), Barcelona-Sevilla (3-1), Nastic-Athletic Bilbao (2-3), Osasuna-RacingSantander (0-1), Real Sociedad-Real Zaragoza (1-3), Real Betis-Deportivo (1-1)ve Levante-Mallorca (0-1) maçlarında yapılan hakem hataları, hakem atamalarıyla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. İspanyol basını, La Liga'da son haftalarda görülen hakem hatalarındandolayı iç kavgalar ve adam kayırmalar yapıldığı gerekçesiyle HakemFederasyonu'nu sorumlu gösterdi.

18.10.2006


 

PSV maçı iyi fırsat

G.Saray'ın, A.Gücü maçını çıkışın başlangıcı olacağını tahmin ediyorduk. Yanıldık. Ligde kazanamama hastalığını, G.Saray ısrarla sürdürdü. G.Saray bu maçta futbolun tek tarafını benimseyip, diğer tarafını yok sayan düşünce yapısında bir takım görünümündeydi. Neydi benimsediği taraf: Hücum. Yok saydığı taraf neydi: Savunma. Tabi bu kısır ve sağlıksız düşünce yapısı çağımız futbolunda kesinlikle kazanmak için yeterli olamıyor. G.Saray hücum gücüne güvenip nasıl olsa gol yesemde fazlasını atarım, mantığıyla oynuyorsa görülüyor ki bu olmuyor. Geçen yıl da G.Saray benzer durumdaydı aslında. Ama forvetleri golleri atıyor G.Saray kazanıyordu. Fakat bu sezon böyle olmuyor.

Gerets, G.Saray'a ne yapıp yapmalı, takım savunmasını uygulatmalı. Rakip takım topu alıp Mondragon'un burnunun dibine kadar elini kolunu sallaya sallaya geliyor. Savunma zaafı G.Saray'ı kolay takım yapmış. G.Saray'la oynayan takım rahatlıkla galibiyet hesapları yapabiliyor. Bugün G.Saray zor bir maç oynayacak. Kariyerindeki sarsıntıyı atlatacağı bir maç.Çıkış hamlesini umarım PSV önünde gerçekleştirir.

Said OKUR

18.10.2006


 

Sivas lideri yener mi?

Süper Lig’de bu yıl enteresan sonuçlar alınıyor. Dört büyük klüpten geçen yılın Şampiyonu Galatasaray’ın bu hafta da berabere kalarak liderin 11 puan gerisine düşmesini kim nasıl izah edebilir? Şampiyon kadroyu koruyup, Arda gibi yeni bir yıldız da kazanan Cimbom neden başarısız? Belki birçoğuna tuhaf gelebilir ama bence alınan 6 beraberliğin sebebi fikstür. Niye mi? Çünkü, Galatasaray fikstür gereği Beşiktaş ve Trabzonsporla peşpeşe maç yapan ve genellikle puan kaybeden takımla oynuyor. İki maç üst üste başarısız sonuç alan rakip takım Galatasaray’a karşı kaybetmemeyi düşünen bir anlayışla mücadele edince Cimbom zorlanıyor.

Lider Manisaspor’un Cuma günkü Sivas maçı zor geçecek. Zira Yiğidolar bu yıl kendi sahalarında hiç galip gelemediler. Manisa ise hiç yenilmedi. Bakalım liderliği Fenerden alıp Manisa'ya veren Sivas, Manisa'ya da ilk yenilgisini tattırabilecek mi?

Nidai PAKSOY

18.10.2006


 

Vestel'in başarısı

Futbol kamuoyunda Vestel Manisaspor’un liderliğini daha fazla sürdüremeyeceği ve şampiyon olamayacağı yönündeki söylentiler dolaşıyor. Bu Manisaspor’un gerçekten şampiyon olamayacağından mı yoksa bizim 4 büyükler dışında bir takımın şampiyonluğuna hazır olmadığımızdan mı kaynaklanıyor?

Ayrıca Manisaspor’un şampiyon olamaması için bir geçerli bir sebebimiz olabilir mi? Eminim ki verilen cevaplar aynıdır: Dört büyük takım dururken sıradan bir Anadolu ekibini şampiyon yapmazlar. Tabi ki bu zihniyete sahip olan insanlarla bu takımların da şampiyon olması zor. Yani kimse Manisaspor’u şampiyonluk adayı olarak görmüyor. Gerçi şampiyon olamasalar bile ligi en azından ikinci bitirecekler. Ve lig tarihinde uzun süredir olmayan bir şeyi gerçekleştirecekler. Tabi bu tahminleri yapmak için erken olabilir ama şunu da göz ardı etmemek lazım: Görünen köy de kılavuz istemez.

Mehmet ÜNVER

18.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004