Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Efsane veda ediyor

Formula 1'in efsane ismi Schumacher bugün Brezilya'da kariyerinin son yarışına çıkacak. Bugüne kadar 7 kez dünya şampiyonluğunu elde eden Schumacher bugünkü yarışı kazanıp, rakibi Alonso'nun yarış dışı kalması halinde 8. şampiyonluğuna ulaşacak.

Formula 1'in efsane ismi Michael Schumacher, bugün Brezilya Grand Prix'si ile yarış kariyerini noktalamaya hazırlanıyor. Bugüne kadar 7 kez Formula 1 dünya şampiyonluğunu elde eden Schumacher, son şampiyon Fernando Alonso ile bugün Brezilya Grand Prix'sinin sıralama turlarında karşılaşacak. Yarışa ilk sırada başlamak (pole position) için piste son kez çıkacak Alman pilot, bugün gerçekleştirilecek yarışın ardından pistlere veda edecek.

Geçen yıl yine Brezilya'da şampiyonluğunu ilan eden Fernando Alonso'nun, bu yıl da şampiyon olabilmesi için, Schumacher'in birinciliği halinde bugünkü yarışı sekizinci veya daha üst sıralarda tamamlaması gerekiyor. Schumacher'in yarışı tamamlayamaması durumunda ise Alonso'nun şampiyonluğu kesinleşecek. McLaren takımına geçmeye hazırlanan Renault sürücüsü Alonso, yarış öncesinde yaptığı açıklamada, ''Yarışı tamamlamak ve her türlü riskten kaçınmak zorundayız. Pazar günkü yarışın son 10 veya 20 turunda rahat bir pozisyonda olursam, biraz geri çekilebilirim'' dedi. Sekizinci şampiyonluğu kovalayan Schumacher ise ''Amacımız markalar şampiyonluğu için çabalamak ve bunu kazanmak'' diye konuştu.

PİLOTLAR SIRALAMASI PUAN

1. Fernando Alonso (İspanya) Renault 126

2. Michael Schumacher (Almanya) Ferrari 116

3. Felipe Massa (Bezilya) Ferrari 70

4. Giancarlo Fisichella (İtalya) Renault 69

5. Kimi Raikkonen (Finlandiya) McLaren 61

6. Jenson Button (İngiltere) Honda 50

7. Rubens Barrichello (Brezilya) Honda 28

8. Juan Pablo Montoya (Kolombiya) 26

9. Nick Heidfeld (Almanya) BMW 23

10. Ralf Schumacher (Almanya) Toyota 20

11. Pedro de la Rosa (İspanya) McLaren 18

12. Jarno Trulli (İtalya) Toyota 15

13. David Coulthard (İskoçya) Red Bull 14

14. Mark Webber (Avustralya) Williams 7

15. Jacques Villeneuve (Kanada) BMW 7

16. Robert Kubica (Polanya) BMW 6

17. Nico Rosberg (Almanya) Williams 4

18. Christian Klien (Avusturya) Red Bull 2

19. Vitantonio Liuzzi (İtalya) Toro Rosso 1

MARKALAR SIRALAMASI

1. Renault 195

2. Ferrari 186

3. McLaren Mercedes 105

4. Honda 78

5. BMW Sauber 36

6. Toyota 35

7. RedBull Ferrari 16

8. Williams Cosworth 11

9. Toro Rosso Cosworth 1

22.10.2006


 

Trabzon ağır yara aldı

G.Birliği deplasmanında 3-0 mağlup olan bordomavililerde moraller bozuldu. Teknik Direktör Doğan, "Takım savunmasında ciddi eksiklerimiz var. Hatalar yapıyoruz. Bunları en kısa sürede düzeltmek zorundayız'' dedi. Başkan Albayrak ise yabancı transferlerden memnun olduğunu söyledi.

Gençlerbirliği'nde güçlü rakibi Trabzonspor'u farklı yenmenin sevinci yaşanıyor. Teknik Direktör Mesut Bakkal, rakipleri karşısında ortaya koydukları iyi futbolla güzel bir skor elde ettiklerini söyledi. Erken gol bulmalarının maçın gidişatını etkilediğini ifade eden Bakkal, ''Rakibimizin baskısına savunmamız iyi cevap verdi. Isaac, Mehmet Nas, Mehmet Çakır ve Okan ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu. Kazandığımız için mutluyuz'' dedi.

Kulüp başkanı İlhan Cavcav da Trabzonspor gibi güçlü bir ekibi 3-0'lık net bir skorla geçtikleri için mutlu olduklarını dile getirerek, bu galibiyeti taraftarlarına bayram hediyesi olarak armağan ettiklerini kaydetti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Ankara'ya galibiyet için geldiklerini, ancak erken yedikleri golün tüm planlarını alt üst ettiğini söyledi. Gençlerbirliği'nin fizik gücünün farkında olduklarını vurgulayan Doğan, ''İkinci golden önce risk almaya başladık. Ancak 2. golü de yiyince tüm dengemiz tamamen bozuldu. Takım savunmasında ciddi eksiklerimiz var. Hatalar yapıyoruz. Bunları en kısa sürede düzeltmek zorundayız'' ifadesini kullandı.

Kulüp başkanı Nuri Albayrak da Gençlerbirliği'nin kendilerinden çok daha iyi oynadığını ve galibiyeti hak ettiğini kaydetti. Albayrak, yabancı transferlerle ilgili bir soruya da ''Tüm basında en iyi transferleri Trabzonspor'un yaptığı yazıldı. Yabancı futbolcularımızdan memnunuz'' cevabını verdi.

22.10.2006


 

F.Bahçe-Kayseri

Fenerbahçe ile Kayserispor, ligde bugün 23. kez karşı karşıya gelecek. Şükrü Saraçoğlu Stadında oynanacak maç saat 20.00'de başlayacak.

İki takım arasında geride kalan 22 maçta Fenerbahçe 15, Kayserispor ise 2 galibiyet alırken, 5 maç da berabere sonuçlandı.Sarı-lacivertli takımın toplam 55 golüne, sarıkırmızılı ekip 18 golle karşılık verdi.İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Fenerbahçe İstanbul'da 3-0, Kayserispor da kendi sahasında 1-0 galip gelmişti.

22.10.2006


 

Ç. Rize-Beşiktaş

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, ligde bugün 23. kez karşı karşıya gelecek. Rize Atatürk Stadında saat 15.00'de oynanacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek

İki ekip ligde bugüne kadar 22 kez karşılaşırken, bu maçların 13'ünü Beşiktaş, 7'sini Çaykur Rizespor kazandı, 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş, 41 kez gol atarken, Çaykur Rizespor ise 25 gol attı.

22.10.2006


 

Sivas, Vestel'e ilk yenilgiyi tattırdı

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal 3-2 yenilerek sezon ilk mağlubiyetini aldı.

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal 3-2 yenilerek sezon ilk mağlubiyetini aldıkları Sivas maçında oyunun her bölümünde hakimken ve öne geçebilecekleri pozisyonlar varken, bir taç atışından gelen pozisyonla gol yediklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Oyun ondan sonra çok yüksek bir tempoya büründü. Rakibimiz oyunu kurtarmak için mücadele etti, biz gol atabilmek için mücadele ettik. Ve her iki kalede de sürpriz ataklar vardı. Sonuçta mağlup olduk. Yüksek bir mücadele gösterdi. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde bir Trabzonspor maçı var."

22.10.2006


 

Platini, UEFA'nın patronluğuna aday

UEFA Başkanlığı için aday olan Fransız futbolunun unutulmaz yıldızı Michel Platini, seçim kampanyasını Londra'da başlattı.

Platini'nin UEFA başkanı seçilmesi halinde getirmeyi planladığı yeniliklerin başında, Şampiyonlar Ligi'ne 4 takımla katılan ülkelerin takım sayısının 3'e düşürülmesi geliyor. Şampiyonlar Ligi'ne şu andaki kurallar gereği İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 4 takım katılabiliyor. Bir ülkeden 4 takımın fazla olduğunu söyleyen Platini, kampanya konuşmasında, ''Şu andaki formatı (ön eleme turu, grup maçları, üst tur karşılaşmaları) değiştirmek isteyecek kadar aptal değilim ama son 32 turnuvada yeterli sayıda ulusal lig şampiyonu yer almadı. Bu doğru değil' dedi.

HAKEM SAYISI 4'E ÇIKACAK

Seçildiği taktirde 2 olan yardımcı hakem sayısının 4'e çıkarılmasını da gündeme getirmek isteyen Platini, ''Saha içinde herşeyi göremeyen hakemlere yardımcı olmalıyız ve iki yardımcı hakemin daha saha kenarında yer alması bunu sağlayabilir. Hem ofsayt pozisyonlarında hem de topsuz alandaki pozisyonlarda dört yardımcı hakem işe yarayacaktır'' diye konuştu.

22.10.2006


 

Roberto Carlos Aralık'ta serbest

İspanya Real Madrid takımında forma giyen 33 yaşındaki Roberto Carlos, takımında kalıp kalmayacağına Aralık ayında karar vereceğini söyledi

Sezon başında Fenerbahçe başta olmak üzere Chelsea ve Katar'daki bir takımdan gelen transfer tekliflerini reddederek Real Madrid'de kalacağını açıklayan Carlos, 2007 haziran ayında Real Madrid ile biteceksözleşmesiyle ilgili aralık ayında masaya oturmayı planlıyor. İspanyol basınına açıklama yapan Brezilyalı defans oyuncusu, ''Aralık ayında Real Madrid'de daha fazla kalmaya hazırmıyım değilmiyim kararını vereceğim. Eğer gelecek 3-4 maçta da Steau Bükreş maçındaki gibi oynarsak 2 yıl daha burada kalmaya hazırım'' dedi. Geçen yaz ''Real Madrid'den ayrılmaya çok yakın'' olduğunu ifade eden Roberto Carlos, Madrid'de kalmasının başlıca nedeninin çocukları ve daha sonra Pedga ve Capello olduğunu kaydetti.

22.10.2006


 

Sivas lider sever

Bu sezon sahasında ilk puanını Sivas'a lider gelen Fenerbahçe'den alan Yiğidolar 4 Eylül Stadındaki ilk galibiyetini de yenilgisiz lider Vestel Manisa'dan aldı. Böylece puan cetvelinin ilk beş sırasındaki takımlardan Manisa, Fenerbahçe ve Kayseri ile yaptığı maçlardan puan almayı başarmış oldu.

Sivas'ı, Vestel önünde farklı bir oyun anlayışı ile izledik.Hakkı ve Servet uyumlu defansı, Gürhan ve Wooter'in kanat atakları ile forvette Balili- Anderson ikilisinin gayreti adı şampiyonlukla anılan Vestel Manisa'nın mağlubiyetini hazırladı.

İlk yarıyı önde kapatan misafir takımın teknik direktörü Ersun Yanal, ikinci yarıda kanat hücumlarına ağırlık veren Karol Pecze'ye cevap veremedi ve 9 haftada 6 gol yiyen takımının 15 dakikada 3 gol yemesine engel olamadı.

Hakkı'nın büyük jestiyle takım kaptanı olan ve maçtan önce kendisine hemşehrilik beratı verilen Servet Çetin için ayrı bir paragraf açmak gerekir. Bir futbolcu bir takım için bu kadar mı önemli olur? Bir adam bir oyun tarzını bu kadarmı değiştirir?Bir sporcu takımına küsmeye yüz tutmuş taraftarı bu kadar mı coşturur? Bu soruların cevabı Sivas'tan milli takıma giden ilk oyuncu olan Servet ise evet..

Vestel Manisa ilk yenilgisini almasına rağmen, maçın ilk yarısında gerçekten lider gibi oynadı. İkinci yarıda da iyi pozisyonlar buldu.Geçen hafta son saniye golü ile kazanmıştı ama bu sefer olmadı. Şampiyonluk kolay iş değil. Zira her maça kazanmak için çıkacaksın. Her yerde taraftar ve medya desteğin olacak. Son zamanlarda 4 büyük kulübün gidişatına bakıp Manisa şampiyon olabilir mi soruları sıkça soruluyor. Ancak bence bu sorunun cevabı zor, hatta hayır olur.

NOT: Tüm okuyucularımın mübarek Ramazan Bayramını tebrik ederim

Nidai PAKSOY

22.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004