Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

G.Saray'da savunma bir türlü düzelmiyor

Zorlu bir lig maçı izledik. Erciyes son sıradan ortalara, G.Saray ortalardan yukarıya doğru, puan cetvelindeki yerlerini düzeltmenin hedefiyle bu maça çıktılar. İlk yarıda G.Saray daha pozitif oynayan taraftı. Yaklaşık yedi tane gol pozisyonu üretti. Bunlardan birini gol yaparak ilk yarıyı önde kapattı. Buna karşılık Erciyes kazandığı serbest vuruşlardan gol aradı. Mondragon çok güzel bir kurtarışı vardı ki tam jeneriklikti. İlk yarı biterken Orhan'ın ikinci sarı karttan atılması G.Saray için ikinci yarısının zor geçeceğinin habercisiydi.

Nitekim K. Erciyes ikinci devrede pozisyonlarda dengeyi sağladı. Beraberliği penaltıyla buldular. Mondragon bu maçta harika oynadı. Keşke PSV maçında bu motivasyonla oynasaydı. Sadece penaltı pozisyonunda rakip oyuncunun yüzü kaleye dönük olmadığı halde dengesiz müdahaleyle penaltıya sebebiyet verdi. Neyse ki, son anlarda kazanılan penaltıyla maçı çevirmeyi başardılar. Bu maç her iki takım için kader niteliği taşıyordu. Ancak eğer G.Saray bu maçı kaybetseydi, kesinlikle bu sene lig için havlu atmış olacaktı ve taşlar yerinden oynayacaktı.

K. Erciyes kaliteli oyunculardan kurulu. Takım oyununu çok iyi uyguluyorlar. Bu takımda oynayan Lazarov bir çok Anadolu takımını dolaştı. Ama ne hikmetse büyük kulüplerden hiç biri onu transfer etmeyi düşünmedi. Her topu alışında rakip kalede önemli tehlikeler meydana getiren etkili bir oyuncu. Onunla büyüklerin transferlerini karşılaştırırsak kalitesini daha iyi anlayabiliriz.

Bu maçın hakemi Çetin Sarıgül verdiği kararlarla iki tarafı da memnun edemedi. Bazı pozisyonlarda tabiri caizse, futbolcuların aldatmaya yönelik hareketlerini yedi. Olan faulleri ise pas geçti. G.Saray kazandığı için sessiz kalabilir. Ama Erciyes cephesi bu hakemle ilgili tepkileri sert olacak gibi gözüküyor.

G.Saray lig sonuncusunu yendi ve çok mutlu oldu. Ancak maçı kazanırkan çok zorlandı. En iyi oyuncusu Mondragon olursa ne kadar zor kazandığı daha iyi anlaşılır. Bu gösteriyor ki, G.Saray'ın takım savunmasındaki zaafları hala sürüyor. Özellikle kendi liginin maçlarında.

Said OKUR

23.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GERETS ARDA'YI ÖVDÜ

  Hamza'nın beslenmesi araştırma konusu

  "Filenin Sultanları" bugün Japonya yolcusu

  Juventus zoru başarmakta kararlı

  Serkan ve Kaya TAU'yu sırtlıyor

  Schumacher'a golf oyna tavsiyesi

  Alex'in 2. kız çocuğu dünyaya geldi

  Sakarya'da öfke var

  Çetiner: 36 yılda ilk defa tribüne çıktım

  G.Saray'da savunma bir türlü düzelmiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004