Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Daha yapacak çok şey var

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, BM’nin kalkınma, insan hakları ve güvenlik hedefleriyle ilgili olarak daha yapacak çok şeyinin olduğunu söyledi. Annan, 24 Ekim BM Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, dünya liderlerini halefi Ban Ki-Moon ile birlikte çalışmaya ve BM’yi daha etkili ve güçlü kılmaya dâvet etti.


BM: İsrail barışa zarar veriyor

BM’nin barış gücü operasyonlarının şefi Jean-Marie Guehenno, İsrail uçaklarının Lübnan üzerinde uçmasının, Lübnan’daki uluslar arası barış misyonuna z

Lenin Meydanında bayram coşkusu

Ramazan Bayramına dün giren Kırgızistan’da halk namaz için önceki bayramlarda olduğu gibi yine meydanlara akın etti.


  Irak politikamız iflâs etti

Bosna barışının mimarı olarak tanınan eski Amerikalı diplomat Richard Holbrooke, Washington’un mevcut Irak politikasının iflas ettiğini savunarak, ülkedeki ABD askerîvarlığının zamanla geri çekilmesini ve Amerikan güçlerinin Iraklı Kürtlerin denetimindeki kuzey Irak’a gönderilmesini teklif etti.


  Çin’de tarihî bir gün

Nüfusun 15 milyona yaklaştığı başşehir Pekin’deki Müslümanlar bayram namazını, Niujie Camiinde kıldı.


  ABD, Irak hükümetinden sorumluluk almasını istiyor

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, ABD’nin Irak hükümetinin güvenlik konusunda daha fazla sorumluluk almasını istediğini söyledi. Rumsfeld gazetecilere yaptığı açıklamada, “koalisyon güçlerinin 2 bölgeyi Iraklılara devrettiğini ve 6 bölgeyi daha devretmeyi planladığını” belirtti.


  New York’ta bomba paniği

New York kentinin otobüs terminalinin yarısı, bir kişinin üzerinde bomba bulunduğu ihbarı üzerine polis tarafından boşaltıldı.


  BM, Nejad’ı sustursun

İsrail’in BM Büyükelçisi Dan Gillerman, tüm BM üyelerinden, İsrail devletinin yıkılması gerektiğini sık sık dile getiren İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın çağrısını reddetmelerini istedi.


  İsrail’de koalisyona yeni ortak

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, aşırı sağ partilerden İsrael Beitenu (İsrail Evimiz) partisinin başkanı Avigdor Lieberman ile koalisyon protokoluna imza attı.


  Yunanistan sallandı

Yunanistan’da merkez üssü Atina’nın 420 km güneydoğusunda yer alan Kerpe (Karpathos) Adası açıkları olan, Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı kaydedildiği bildirildi.


  Bangladeş’te feribot battı: 15 ölü

Bangladeş’te bir feribotun kargo gemisiyle çarpıştıktan sonra batması sonucu 15 kişinin öldüğü, 20 kişinin kayıp olduğu bildirildi.


  Macaristan’daki gösterilerde 50 kişi yaralandı

Sovyetlere karşı ayaklanmanın 50. yıldönümünü kutlayan Macaristan’da, Başbakan Ferenc Gyurcsany’ın istifasını isteyen göstericilerin düzenlediği eylemlerde, yaklaşık 50 kişi yaralandı.


  İngiliz gençler ceza rekoru kırdı

İngiltere’de küçük yaştakilerin ve gençlerin konulduğu ceza ve tutukevlerinde mahkum sayısının rekor sayıya ulaştığı, neredeyse hiç yer kalmadığı açıklandı.


  Gazze’de foto muhabiri kaçırıldı

Gazze Şeridi’nde silâhlı Filistinlilerin Associated Press (AP) haber ajansının foto muhabirini kaçırdığı bildirildi.


  Ermenilerin açtığı dâvâda karar günü

Paris İstinaf Mahkemesi, Fransa’daki Ermenilerin Türkiye’nin Paris Başkonsolosu Aydın Sezgin aleyhinde açtığı davada kararı bugün verecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004