Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘Hırka-i saadet’ dijital ortamda

Türkiye’nin birbirinden emsalsiz kültür varlıkları, görüntüleriyle birlikte dijital ortama aktarılacak. Proje için Topkapı Sarayı Müzesi ile Anadolu Medeniyetleri Müzesi pilot müze seçildi. Türkiye’nin birbirinden emsalsiz kültür varlıkları, görüntüleriyle birlikte dijital ortama aktarılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının başlattığı proje için Topkapı Sarayı Müzesi ile Anadolu Medeniyetleri Müzesi pilot müze seçildi. Proje kapsamında, müzelerdeki taşınır kültür varlıklarına ait envanter bilgileri dijital ortama aktarılacak.



Gönül Yarası Bangkok’u da ağlattı

Meltem Cumbul ve Şener Şen’in başrollerini paylaştığı ‘Gönül Yarası’ 4. Bangkok Film Festivali kapsamında ikinci kez izleyicilerin karşısına çıktı. Yaklaşık 30 ülkeden 70 kadar filmin izleyicilerle buluştuğu 4. Bangkok Film Festivali’nde dün izleyicilerle buluşan Gönül Yarası, festivalin en çok izlenen filmi oldu. İsrail, İran, Hindistan, Fransa, Almanya, Türkiye, Polonya ve Avusturya büyükelçilerinin de izlediği film, seyirciyi ağlattı.



Mevlânâ treni kültür taşıyacak

Konya’dan 17 Aralıkta yola çıkması planlanan ‘’Mevlânâ Sevgi ve Hoşgörü Treni’’, Mevlânâ’nın felsefesini Avrupa şehirlerine taşıyacak. ‘’2007 Mevlânâ Yılı’’ dolayısıyla Konya Gösteri Sanatları Merkezince organize edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Devlet Demiryollarının katkılarıyla gerçekleştirilecek proje kapsamında hazırlanacak tren, Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika ve İspanya gibi ülkelere gidecek. Müze olarak düzenlenen 13 vagonlu tren, Türkiye’de de çeşitli illerde durarak, ziyarete açılacak. Trenin mola verdiği istasyonlarda tasavvuf müziği konseri ve sema gösterileri gerçekleştirilecek.



New York Film Festivali’nde tema “İstanbul”

Sekizinci New York Türk Filmleri Festivali başladı. Manhattan’da “The Village East’’ sinema salonlarında 28 Ekim tarihine dek 19 filmin gösterileceği festivalin bu yılki teması ‘’İstanbul’’... Festivalin düzenlenmesine başından beri destek veren Arif Mardin’in anısına “ Arif’i Beklerken’’ adlı kısa filmle başlayan festivalin ilk filmi ise dört milyondan fazla izleyiciye ulaşarak Türkiye’de gişe rekorları kıran, Çağan Irmak’ın yönettiği “Babam ve Oğlum’’ oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004