Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünya, Risale-i Nur’u konuşacak

Risâle-i Nur ve müellifi Bediüzzaman Said Nursî’yle alâkalı ulusal ve uluslar arası sempozyum, konferans ve ilmî toplantılara her geçen gün yenileri ekleniyor. Önümüzdeki Kasım ayı içinde 4 uluslar arası konferans gerçekleştirilecek. ABD, Bulgaristan ve Bosna Hersek’te düzenlenecek konferanslarda, dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda akademisyen tebliğ sunacak. ABD Ohio eyaletinin Cleveland şehrindeki John Carrol Üniversitesinde çalışmalarını sürdüren Bediüzzaman Said Nursî kürsüsü, 6 Kasım 2006 günü “Modern Türkiye’de İslâm: Said Nursî Perspektifi” konulu konferansa ev sahipliği yapacak.


SAMİMÎ DİYALOG İSTEĞİ

İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı’nın da aralarında bulunduğu 38 Müslüman din adamı, Papa 16. Benediktus’a yönelik açık mektup yayınlayarak, Papa’nı

Sınırda sınırsız sevinç

Türkiye’deki yakınlarıyla 48 saatliğine bayramlaşmak isteyen Suriye vatandaşlarının sınır kapılarından geçişleri başladı.


  Kan dâvâsına kanaat önderli çözüm

Kan dâvâlarının sona erdirilmesi amacıyla ilk ‘’Kan dâvâsı Barış Komitesi’’ Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde oluşturuldu. Komitenin girişimleri sonucu 6 kan dâvâsı sonuçlandı.


  Okulda şiddet var

Okullarda, geçen eğitim-öğretim yılının son 1,5 ayı ile bu yıl 2 bin 474 olay meydana geldi. Olayların 47’si ateşli, kesici, delici aletler ve silâhla yaralama olarak gerçekleşirken, 9’u ölümle sonuçlandı.


  Rehn‘den ‘son şans’ uyarısı

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, AB dönem başkanı Finlandiya’nın, Kıbrıs sorununun çözümü çerçevesinde sunduğu önerinin, “yıllar süren süreçte son şans” olabileceğini söyledi.


  Bayramlaşmada ‘iktidar olma’ diyaloğu

Ramazan Bayramının ikinci gününde siyasi partilerde heyetler karşılıklı bayram ziyaretlerinde bulundu.


  Seri cinayet zanlıları tutuklandı

Türkiye’nin çeşitli illerinde cinayet işleyen ve Ankara’da yakalanan Mehmet K. ile Yiğit B. çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.


  İstanbul proje zengini

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2007-2011 yılları arasında 169’u etüd, 173’ü devam eden, 391’i de yeni olmak üzere toplam 733 projeyi yatırım programına aldı.


  Arınç: Dünya, çok farklı tehlikelerle karşı karşıya

TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün dünyanın, Birleşmiş Milletler’in (BM) kurulduğu 61 yıl öncesinden çok daha farklı sorun ve tehlikelerle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.


  Askerî araç ile otomobil çarpıştı: 10 yaralı

Konya’nın Akören ilçesi yakınlarında askerî araç ile otomobilin çarpışması sonucu 10 kişi yaralandı.


  22 milyon kişi kronik hasta

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ‘’Kronik Hastalıklar Raporu’’na göre, Türkiye’de yaklaşık 22 milyon kişi kronik hastalıkların etkisi altında yaşıyor.


  Sağlıklı beslenme ilköğretimde öğretilecek

Sağlık Bakanlığı, ilköğretim çağındaki çocuklara doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile yürüttüğü ‘’İlköğretim Okullarında Beslenme Eğitim Programı’’ kapsamında 6 milyon 600 bin öğrenci ile velilerine mektup gönderecek.


  Batman’da 3 terörist ölü ele geçirildi

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde terör örgütü PKK/Kongra-Gel mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 3 terörist ölü ele geçirildi, olayda 2 Jandarma Uzman Çavuş yaralandı.


  “Komşum polis”

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan ‘’Komşum Polis Projesi’’ ile lojmanların dışında ikamet eden 3 bin polis memuru görevleri dışında da aktif hale getirildi.


  Üniversitesi var, öğrencisi yok

Manisa’da 1992 yılında kurulan ve 16 ilçenin 15’inde bölümü bulunan Celal Bayar Üniversitesi’nde (CBÜ) öğrenim gören 27 bin öğrencinin 25 bini ilçelerde eğitim görüyor. CBÜ’nün Manisa’nın 16 ilçesi içinde yalnızca Selendi’de bölümü bulunmuyor.


  Cami 13 yılda tamamlanabildi

Yozgat’ın Karatepe Mahallesi’nde halkın katkıları ile 1993 yılında yapımına başlanılan 2 bin cemaat kapasiteli cami inşaatı sonunda tamamlandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004