Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İstihdam vergilerinde birinciyiz

Türkiye’nin, 30 Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkesi içinde, istihdam vergilerinin ağırlığı bakımından birinci sırada yer aldığı bildirildi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) hazırladığı, ‘’Avrupa Birliği’ne Üyelik Sürecinde AB Ülkeleri ve Diğer Aday Ülkeler Karşısında Türkiye’nin Durumu’’ adlı raporda, işverenlerin işçi adına ödenen gelir vergisi ile işsizlik sigortası dahil, SSK’ya ödediği işçi ve işveren primlerinden oluşan istihdam vergilerinin ağırlığı bakımından, ‘’2001’den bu yana olageldiği gibi, 2005’te de şampiyonluğunu sürdürdüğü’’ ifade edildi.

Rapora göre, Türkiye’de ortalama işçilik maliyetinin yüzde 42.7’si istihdam vergilerine ayrılırken, bu oran OECD genelinde ortalama yüzde 27.7, AB’nin 15 eski üyesinde ortalama yüzde 31.6, ABD’de yüzde 11.9, İrlanda’da ise yüzde 8.1 düzeyinde bulunuyor. Vergi ve prim oranının, ABD, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’da geçen yıl, bir önceki yıla göre düşerken, Türkiye’de sabit kaldığı ifade edilen raporda, rakip ekonomilerin, işsizliği önlemek için istihdam vergilerini azalttığına dikkat çekildi.

Üretim üzerindeki ağır vergi yükünün yeni yatırımları engellediği, kayıt dışını büyüttüğü, ekonominin rekabet gücünü ve istihdam artışını zayıflattığı görüşüne yer verilen raporda, vergi, SSK primi, işsizlik sigortası primi, kıdem tazminatı gibi ücret dışı iş gücü maliyet ödemelerinin, OECD ortalaması hedeflenerek, belirli bir takvime bağlı şekilde indirilmesi talep edildi. Raporda, ‘’Anılan yüklerdeki geçici ve yerel indirimler, ülkemizin bu çok önemli sorununun çözümünde yeterli olmayacaktır’’ denildi.

/ ANKARA

26.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faiz ekonomiye zarar veriyor

  Borcunu ödemeyen ve geciktiren sayısı arttı

  İstihdam vergilerinde birinciyiz

  Asgarî ücret 584 YTL’nin üzerinde olmalı

  Tüzmen’den, 40 günde iki devri âlem

  Ayakkabıcılar yüzde 30 kapasite ile çalışıyor

  Petrol 60 dolar sınırına yükseldi

  Edirne’de doğal gaz umudu

  Madenciler “bilinçsiz kredi” mağduru

  Hatay’lı esnafta Suriyeli sevinci

  BOTAŞ’ın finansman ihtiyacı büyüdü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004