Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Viyana’da Ramazan Bayramı kutlaması

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkedeki Müslümanlara tarihi Hofburg Sarayında resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanlığı köşkünün de bulunduğu Hofburg sarayında konuklarını karşılayan ve kendileriyle teker teker bayramlaşan Fischer, “Avusturya’daki Müslümanların tüm Avrupa ülkelerine örnek teşkil ettiğini” söyledi.


MÜCADELE STRATEJİSİ

AB, yılda 195 bin vatandaşının ölümüne neden olan alkolün zararlarını en aza indirmek için üye devletlerle işbirliği içinde ortak mücadele kararı aldı

Ezandan etkilenip İslâmı seçiyorlar

Antalya’da bu yıl 19’u bayan 24 yabancı uyruklu kişilerin bir kısmı ezandan etkilendikleri için Müslüman olduklarını söylediler. İslâmiyeti seçenlerin


  Sınırda sevinç bir gün daha uzatıldı

Kilis Valisi Nevzat Turhan, yatılı bayramlaşma için gelen Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçiş süresinin bir gün uzatıldığını bildirdi.


  Şiddetin kaynağı din eğitimi eksikliği

Saadet Partisi (SP) lideri Recai Kutan, okullarda artan şiddet olaylarının temelinde dinî eğitim eksikliği olduğunu belirterek, “Hodri meydan diyorum. Bir araştırma yapılsın, İmam Hatip Liseleri’nde bu oran sıfır çıkar” dedi.


  Dünya emek örgütleri birleşiyor

Uluslararası Hür İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ICFTU) ile Dünya Emek Konfederasyonu (WCL) “küresel emek mücadelesi” için birleşerek Uluslararası Sendikalar Konfederasyonunu (ITUC) kuracak.


  Başbakan hafta sonuna kadar Marmaris’te

Bayram tatilini Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günü otelinde dinlenerek geçiriyor.


  Kızılay’ın yardım eli dünyaya uzanıyor

Gelirlerinin büyük bir bölümünü Türk halkının bağışlarından elde eden Türk Kızılayı, Türk halkının yardımseverliğini tüm dünyaya göstermeye devam ediyor.


  Marmaris'teki patlamanın zanlısı yakalandı

Marmaris’te 27 Ağustosta yaşanan patlamalarda 10’u İngiliz turist, 11’i Türk toplam 21 kişinin yaralanmasına sebep olan bombaları koyduğu iddia edilen kişi düzenlenen operasyonla Gaziantep’te yakalandı.


  Aile’de tehlike sinyalleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürü Rıdvan Yaka, İzmir’de evlenme oranlarının Türkiye’ye yakın, boşanma hızının ise iki katı civarında olduğunu belirterek, ‘’Bu gerçekten dikkate alınması gereken bir durum’’ dedi.


  Bir bölümü bitirmek yetmiyor

İş bulamama ihtimali ve kariyer için üniversitede çift ana dalda eğitim alanlar (iki bölümde birden eğitim), iş hayatında diğerlerine karşı daha çok avantaj taşıyor.


  Zeytin ağacı görenleri şaşırtıyor

Eshab-ı Kehf mağarasındaki zeytin ağacı görenleri şaşırtıyor. Mersin’in Tarsus ilçesi yakınlarında bulunan ünlü Eshab-ı Kehf mağarasının oldukça sert olan kaya duvarında tamamen topraksız olarak yeşermiş bulunan Zeytin ağacı bu yıl meyve de verdi.


  Okullarda ‘cep’e alternatif, ‘aile kartı’

Millî Eğitim Bakanlığının okullarda cep telefonu kullanımına kısıtlama getirme çalışmaları, öğrenciler için ankesörlü telefondan ödemeli arama imkânı sağlayan Aile Kart uygulamasına ilgiyi artırdı.


  MEB’den şiddete, filmle mücadele

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki şiddete karşı mücadele amacıyla, ‘’Huzurlu ve Güvenli Bir Okul İçin Benim de Yapabileceklerim Var’’ sloganıyla, ünlü isimlerin rol aldığı kısa filmler hazırlattı.


  Felç, geleceğini haber verir

Kalıcı felç hastalığı oluşmadan hastaların çoğunda geçici iskemik atak (beyne giden kan akımında azalma) dediğimiz nörolojik tablo oluşur.


  Sütü pastörize için

Sağlık için çok büyük önem arzeden sütün sağımından tüketiciye ulaşana kadar geçirdiği bütün evrelerde dışardan gelecek mikroorganizmaların bulaşması ve fiziksel olumsuzluklara karşı korunması gerektiği bildirildi.


  Sigaranın zararı dudakta başlıyor

Nilüfer İşçi Sağlığı Merkezi Sorumlusu Uzm. Dr. Alpaslan Türkan, sigaranın zararlarının dudağa alınmasından itibaren başladığına dikkat çekerek, sigarayı her nefes çekişte 50 bin hücrenin öldüğünü söyledi.


  Sigara, alkol ve kafein, düşüğe yol açıyor

Hamile kalan bazı anne adaylarının hamilelik süresince bilinçsiz hareket ettiğini ifade eden Samsun Doğum Evi Başhekimi Alaattin Balcı, hamilelik sürecinde sigara, alkol ve kafein kullanan anne adaylarının bulunduğuna dikkat çekti.


  Kalp ameliyatı geçiren hastalara egzersiz programı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren “Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi” kalp yetmezliği şikâyeti olan, kalp nakli ameliyatı ve açık kalp ameliyatı geçiren hastalara bilimsel egzersiz programı uyguluyor.


  En çok kullanılan ilâç antibiyotik

Türk halkı en çok antibiyotik tüketiyor. Bu yılın 8 ayında en çok tüketilen ilâçlar arasında antibiyotikler birinci sırada yer alırken, bunu sırasıyla romatizma, ağrı kesici, soğuk algınlığı ve öksürük ilâçları izledi.


  Papa Anıtkabir’i ziyaret edecek

Almanya ziyareti sırasında Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (a.s.m.) yönelik sözleri sebebiyle İslâm dünyasını ayağa kaldıran Papa 16. Benediktus’un Kasım ayında Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaretin ayrıntıları belli olmaya başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004