Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

UNESCO yolundaki İzmir’e bakanlık desteği

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından hazırlanan ‘İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Kazandırılması’ projesine, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek geldi. Bakanlık, İZTO tarafından hazırlanan projeyi incelemeye aldı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in; tarihî, kültürü, inanç yapısı, toplumsal yaşantı biçimi, sivil mimarî örnekleri ve tarihsel süreç içerisinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapması ile dünya ve insanlık tarihi açısından önemli hazineler barındırdığını söyledi.



Nevşehir’de tasavvuf müziği ziyafeti

Nevşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Korosu, Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde ilk konserini verdi. Yaklaşık l saat süre ile devam eden konsere Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen’in yanı sıra Nevşehir’in tanınmış isimlerinden Doktor Levent Uluğlar ile belediye personeli işleriyle birlikte katıldı.



Üsküdar’a büyük meydan

İstanbul’u birçok dünya şehrinde olduğu gibi halkın rahat gezebileceği büyük meydanlara kavuşturmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar için de bir meydan projesi hazırladı. Onay için Anıtlar Kuruluna sunulan projede, trafik tamamen yerin altına alınırken, oluşturulacak meydanın altına 21 bin metre karelik bir çarşı yapılacak.



Somuncu Baba adına 111 bin ekmek dağıtıldı

Malatya’nın Darende ilçesinde Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid döneminde yaşayan ve geçimini ekmekle temin ettiği için halk arasında ‘’Somuncu Baba’’ olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli adına Ramazan ayında 111 bin ekmek dağıtıldı.



Zeugma mühürleri hediyelik oldu

Zeugma Antik Kenti’nde, yapılan kurtarma kazıları sırasında ortaya çıkartılıp, Gaziantep Müzesinde sergilenen 100 bin mühür (bulla), yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Dünyada, bir defada ortaya çıkartılan en fazla mühür olma özelliğine sahip olan Zeugma Mühürlerine gösterilen ilgi, müze yönetimini yeni arayışlara yöneltti ve bu mühürlerin turistlere hatıra eşyası olarak satılması için 5 bin taklidi yapıldı.



85 yıldır patlamayan mermi sergileniyor

Kurtuluş Savaşı yıllarında cepheye gönderilen silâh ve cephanenin Anadolu’ya giriş kapısı olan İnebolu’ya Yunan zırhlıları tarafından atılan ancak patlamayan top mermisi sergileniyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004