Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere’de alarm zilleri çalmaya başladı

İngiliz ordusunun Irak’a müdahalesinin maliyeti 4 milyar sterlin eşiğini aştı. Savunma Bakanlığınca dün yayınlanan verilere göre, son bir yıl içinde Irak’ta yaklaşık bir milyar sterlin harcandı.

Bakanlığa göre, “barış operasyonları” 2005-2006 maliye yılında 958 milyon sterline mal oldu. Bu rakam, 2004-2005 döneminde ise 910 milyon sterlindi. Savaşın en civcivli olduğu 2003-2004 döneminde ise, harcamalar 1,3 milyar sterline yükselmişti.

2002-2003 döneminde yapılan 847 milyon sterlinlik harcamalar da göz önüne alındığında, fatura 4 milyar sınırını aşıyor. Irak’ta bugün 7200 kadar İngiliz askeri bulunuyor. Irak’ın 2003 Martında ABD ve İngiltere’nin öncülüğündeki ittifak tarafından istila edilmesinden bu yana 120 İngiliz askeri Irak’ta hayatını kaybetti.

İngiltere Avam Kamarası, İskoç Ulusal Partisi ile Plaid Cymru partisinin Irak konusunda ortaklaşa verdikleri soruşturma önergesini reddetti. Avam Kamarası üyelerinden 273’ü önerge lehine oy verirken, 298 milletvekili ise aleyhte oy kullandı.

SÜVEYŞ’TEN BU YANA EN BÜYÜK FELÂKET

Avam Kamarası, Irak’taki İngiliz askerlerinin rolünün ne olduğuyla ilgili acil soruşturma teklifini geri çevirerek, Tony Blair başkanlığındaki hükümete rahat nefes alma imkânı vermiş oldu. Blair’in İşçi Partisi’nden bazı milletvekillerinin de önerge lehine oy kullandığı bildiriliyor. Soruşturma önergesinin sahibi Plaid Cymru milletvekili Adam Price, oylama öncesi yaptığı konuşmada, hükümetin önemli hatalar yaptığını, parlamentonun bunu düzeltmek gibi bir görevi olduğunu söylemişti. Irak konusunun parti politikası olmanın çok ötesinde ülkenin güvenilirliğiyle ilgili bir sorun olduğunu belirten Price, Irak savaşının İngiliz dış politikasının Süveyş meselesinden bu yana yaşadığı en büyük siyasi felaket olduğunu ifade etmişti.

/ LONDRA

02.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat'ta çocuk katliamı

  BOP çöküşe mahkûm

  İngiltere’de alarm zilleri çalmaya başladı

  Dünyayı, sınırları aşan dostluk kurtaracak

  İsrail Filistin'e yine saldırdı

  Kuzey Kore’den görüşmelere dönme kararı

  Güney Afrika’nın son ırkçısı öldü

  Demokrasi için kendini astı

  Boş yere 25 yıl yattı

  İsrail’den küstah açıklama

  NASA Hubble’ı onaracak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004