Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Dünyayı, sınırları aşan dostluk kurtaracak

İran’ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, yaklaşık bin kişilik izleyiciye yaptığı konuşmada, Müslüman dünyası ve Batı’nın, birbirini daha çok anlaması çağrısında bulundu.

İran’ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’ye, İskoçya’daki St. Andrews Üniversitesi’nden fahri doktora unvanı verildi. St. Andrews Üniversitesi’nin düzenlediği törene katılan Muhammed Hatemi, yaklaşık bin kişilik izleyiciye yaptığı konuşmada, Müslüman dünyası ve Batı’nın, birbirini daha çok anlaması çağrısında bulundu.

‘’Dünyamız, din temelli olanlar da dahil, her türlü çatışmanın tehdidi altında’’ diye konuşan Hatemi, ‘’Bir insan, dini, coğrafi ve politik sınırlar içinde yaşasa da sevgiyi cömertçe yayabilir. Sınırları aşan dostluk, dünyayı kurtaracak’’ dedi.

Üniversite’nin kararı, eski cumhurbaşkanının, binlerce muhalifin hapsedilmesinde ve işkence edilmesinde rolü olduğunu savunan bazı öğrenci grupları ve insan hakları savunucuları tarafından protesto edildi. Tören sırasında binanın dışında toplanan ve çoğunu İslâm devriminden sonra ülkelerini terk eden İranlıların oluşturduğu protestocular, Hatemi ve temsil ettiği rejimin, binlerce kişinin ölümünden ve acı çekmesinden sorumlu olduğunu dile getirdiler.

İskoçya’nın en eski üniversitesi olan ve 1413’te kurulan St. Andrews Üniversitesinin daha önce fahri doktora ünvanı verdiği kişiler arasında, oyuncu Michael Douglas ve Bob Dylan gibi ünlüler de bulunuyor.

/ ST. ANDREWS

02.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat'ta çocuk katliamı

  BOP çöküşe mahkûm

  İngiltere’de alarm zilleri çalmaya başladı

  Dünyayı, sınırları aşan dostluk kurtaracak

  İsrail Filistin'e yine saldırdı

  Kuzey Kore’den görüşmelere dönme kararı

  Güney Afrika’nın son ırkçısı öldü

  Demokrasi için kendini astı

  Boş yere 25 yıl yattı

  İsrail’den küstah açıklama

  NASA Hubble’ı onaracak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004