Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İtici güç özel sektörden

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ‘’Şu anda kazanılan güven ortamında, Türkiye’nin uluslar arası düzeyde kaybettiği itibarın yeniden kazanılmasında ve sürdürülebilir bir büyüme sürecine ulaşmamızda özel sektörün fevkalade önemli bir yeri vardır’’ dedi.

Kayseri Sanayi Odası’nın (KAYSO) 40. kuruluş yıldönümü faaliyetleri çerçevesinde Hilton Oteli’nde ‘’Sanayi Gecesi’’ düzenlendi.

Türkiye’nin ekonomik krizleri geride bıraktığını belirten Coşkun, şunları kaydetti: ‘’Ekonominin bugünkü durumuna gelmesinde en büyük pay, 58. Hükümeti kuran ve ilk kıvılcımı çakan şimdi Başbakan Yardımcımız olan Abdullah Gül’ündür. Hedefe varmak için ilk adım çok önemlidir. Sorunları yaşayan sektör temsilcileriyle birlikte çözüm yolları ürüterek bugünlere geldik. Şu anda kazanılan güven ortamında, Türkiye’nin uluslar arası düzeyde kaybettiği itibarın yeniden kazanılmasında ve sürdürülebilir bir büyüme sürecine ulaşmamızda özel sektörün fevkalâde önemli bir yeri vardır.

Bu sadece Hükümet’in başarısı değildir. Dolayısıyla bu çalışmaları, bu başarıyı siz Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke daha imza atarak gerçekleştirdiniz. Sizinle gurur duyuyorum. Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.’’

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getirmenin, bir inanç ve ülkü işi olduğunu belirtti.

Kayseri’deki değişimin, Anadolu’daki ve Türkiye’deki değişimin aynası olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ‘’(80 yılda bu topraklarda ne yaptınız?) diye soranlara petrolümüz, doğal kaynağımız, başka ülkeler gibi sömürge kaynaklarımız olmadan bir tek kendi gücümüze güvenerek meydana getirdiğimiz bu üretim kapasitesini göstermeyiz’’ diye konuştu.

Ekonomik alandaki başarıda özel sektörün, ticaret ve sanayi odalarının, ticaret borsalarının da pay sahibi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Bunun en güzel örneklerinden birinin de Kayseri’de yaşandığını söyledi.

BOYDAK’IN SÖZLERİ

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ise Türkiye ekonomisinin, yakalanan istikrar ortamı sayesinde 5 yıldır büyüdüğünü belirtti. Bunun için Hükümet’e teşekkür eden Boydak, sıkıntı içindeki küçük ve orta boy işletmelere adı ‘’Anadolu Yaklaşımı ya da KOBİ Yaklaşımı’’ da olsa bir şans daha verilmesini istedi.

/ KAYSERİ

05.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İtici güç özel sektörden

  Emekli zammı belirlendi

  ABD’den helikopter alıyoruz

  İşadamlarının GAP buluşması

  Sahteciliğin faturası büyüyor

  Zamlı vergiler yolda

  Alanya’da gemi bereketi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004