Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Saddam dâvâsında karar günü

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin hakkında Duceyl dâvâsıyla ilgili kararın bugün açıklanması beklenirken, Bağdat’ta güvenlik önlemleri artırılıyor. Şehirde şimdiye kadarki en büyük güvenlik önlemlerinden biri alınırken, Amerikalı ve Iraklı askerler ana yollarda yeni kontrol noktaları oluşturdular ve devriye sayılarını artırdılar.


ABD'de demokratlar önde

ABD'de Salı günü yapılacak Kongre seçimleri öncesinde muhalefetteki Demokrat Parti, anketlerde önde gitmeyi sürdürüyor.Yapılan son anketlerde ve değer

Karanlıklar prensinin Irak pişmanlığı

Irak savaşının en büyük savunucuları arasında yer alan, Amerikalı ünlü eski üst düzey yetkililerden, “Karanlıklar Prensi” lâkaplı Richard Perle, arada


  Irak savaşının maliyeti kabarıyor

Irak’taki yeniden yapılanma çalışmalarına rağmen, yapılan araştırmalar, şiddetin hız kesmediği ülkede savaşın verdiği zararın giderek arttığını ortaya çıkarıyor.


  ABD ile Şiîlerin yolları ayrılıyor mu?

Irak’ta iktidardaki Şiiler, ABD’nin kendilerine olan desteğinin Sünnilere kaydığı kaygısı taşıyorlar. ABD’nin şiddeti azaltmak, ülkede demokrasiyi tesis etmek için Sünnî isyanını siyasî sürecin içine çekmek istemesi, Şiilerce ABD’nin politikasında “büyük ve üzücü bir değişiklik” olarak değerlendiriliyor.


  Tecavüz mağdurundan Hilâli’ye destek

Açık saçık giyinen kadınların cinsel saldırılara dâvetiye çıkardığını söyleyerek bir anda kendisini Avustralya’da tartışmaların odağında bulan din adamı Şeyh Taceddin El Hilali’ye tecavüz mağduru bir kadından destek geldi.


  CIA’nın işkence ifadelerine yasak

Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre, George Bush yönetimi, Merkezi Haberalma Teşkilâtının (CIA) gizli tutukevlerinde tutulan terör zanlılarının nasıl sorgulandıklarını mahkemede anlatmalarına izin verilmemesini talep ediyor.


  Panama’nın şansı artıyor

BM Latin Amerika ve Karayip Grubu, Güvenlik Konseyi’ne daimi olmayan üye statüsünde girmek üzere yarışan Panama’yı destekliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004