Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye-Suriye ticarî ilişkileri iyi yolda

Türkiye ve Suriye arasında ticari işbirliğini artırmak amacıyla yürütülen “Bölgeler Arası İşbirliği Programı’’, proje koordinasyon birimlerinin kurulmasıyla birlikte uygulamaya başlayacak.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) açıklamasına göre, Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye Arap Cumhuriyeti arasında 3 yıl süre ile Devlet Planlama Teşkilâtları tarafından yürütülecek olan Bölgeler Arası İşbirliği Programı kapsamında "2. ortak izleme komitesi toplantısı’’ 1-3 Kasım tarihlerinde Halep’te yapıldı.

Söz konusu toplantıda iki ülke arasındaki işbirliği programının temel yürütme organlarından biri olan ve GTO ile Halep Ticaret Odası bünyelerinde kurulacak proje koordinasyon birimlerinin en geç 1 ay içerisinde kurulmasına ve programın bu vesile ile başlatılmasına karar verildi. Halep’te düzenlenen ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Planlama Teşkilâtı (DPT) Müsteşar Yardımcısı Lütfi Elvan’ın başkanlık yaptığı toplantıya, Türkiye ve Suriye taraflarından üst düzey katılım sağlandı.

Türkiye tarafından toplantıya Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, DPT, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı yetkililerinin yanı sıra Kilis Valisi ve beraberindeki heyet de katıldı.

/ GAZİANTEP

06.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enerjide kayıp ve kaçağın faturası ağır oldu

  Hisarcıklıoğlu: Başımızın dik durması için güçlü ekonomi lâzım

  Esnaf kepenk indiriyor

  Cari açık 30 milyar dolar

  KİT’ler kan kaybediyor

  Türkiye-Suriye ticarî ilişkileri iyi yolda

  Dünya hububat stokları eriyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004