Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Saddam Ocak sonunu görmez’

Irak’ın hakkında idam cezası verilen devrik lideri Saddam Hüseyin’in ocak ayı sonuna kadar “asılacağı” bildirildi. İngiliz The Times gazetesinin web sitesinde yer alan habere göre, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin partisi Dava’nın önde gelen isimlerinden Haydar El Abadi, “Saddam’ın asılmasının ocak ayından sonrasını bulacağını sanmıyorum” dedi

Saddam’ın avukatlarının, müvekkillerinin asılmasını geciktirmek amacıyla temyiz mahkemesine adli gerekçelerini sunmak için aralık sonuna kadar bekleyeceklerini tahmin ettiğini söyleyen Abadi, ancak bundan sonra temyiz mahkemesinin yargıçlarının kararlarını çabucak vermelerini beklediğini ifade etti. Abadi, “Herkes Saddam’ın cezasının infaz edilmesi için sabırsızlanıyor. Ona destek veren insanlara onun geri geleceği konusunda ümit bulunmadığını göstermek önemli, böylece cinayetler ve bombalı saldırılar durur” dedi. Saddam Hüseyin’in büyük olasılıkla bir Irak cezaevinde kapalı bir salonda cezasının infaz edileceğini yazan The Times’a bilgi veren bir hükümet yetkilisi de infaza hükümet yetkililerinin, eski diktatörün kurbanlarından bazılarının ailelerinin, bazı gazetecilerin ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katılacağını söyledi.

Öte yandan, feshedilen Baas Partisi, internetten yaptığı açıklamada, Saddam Hüseyin’e verilen cezanın infaz edilmesi halinde, Bağdat’ın merkezindeki çok iyi korunan ve yabancı büyükelçilik ile Amerikan gizli servislerinin merkezlerinin yanı sıra Irak hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge’ye saldırı düzenleme tehdidinde bulundu. Baas Partisinin web sitesinde yayımlanan bildiride, “Devlet Başkanı Saddam Hüseyin idam edilirse parti, Yeşil Bölge’deki büyükelçilik ve istihbarat servisi merkezlerini imha etmek için elindeki tüm imkânları kullanacaktır” denildi. “Amerika ve İran, müttefiki, tüm işbirlikçileri, Irak’taki ve dışardaki tüm uşakları havaya uçacaklar” denilen bildiride, mahkeme kararının ABD’de Cumhuriyetçilerin çıkarlarına hizmet etmesi için parlamento seçimleriyle çakışmasına dikkat çekildi.

Saddam yeniden hakim karşısında

Bu arada, Duceyl dâvâsı nedeniyle hakkında ölüm cezası verilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin, dün Enfal dâvâsı nedeniyle yeniden hakim karşısına çıktı. Irak’ın devrik lideri, Bağdat’ta görülen ve Kürtlere soykırım yapıldığı gerekçesiyle açılan Enfal davasının dünkü duruşmasına katılarak, diğer 6 sanıkla birlikte salondaki yerini aldı.

Öte yandan, Irak’ın başşehri Bağdat’ta Saddam Hüseyin hakkındaki mahkeme kararının açıklanmasından sonra ilân edilen sokağa çıkma yasağı dün sabah kaldırıldı. Yetkililer, uluslar arası havaalanının da yeniden açılmasını kararlaştırdılar. İçişleri Bakanlığı da Bağdat’ın çeşitli bölgelerinde son 24 saat içinde vurularak öldürülmüş 10 kişinin cesedinin bulunduğunu bildirmişti.

/ ANKARA

08.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Saddam Ocak sonunu görmez’

  İsrail’den kadın vekile tanklı saldırı

  Sel Kuzey Irak’ta: 18 ölü

  Amerikan askerinden tüyler ürperten itiraf

  İran: ABD’nin Irak’taki varlığı gayri meşrû

  İran’dan Körfez’e güvenlik anlaşması teklifi

  Blair’in eski koruması ayrımcılık mağduru

  Çad’da etnik çatışma: 100 ölü

  Baker: Irak’ın bölünmesi iç savaşı tetikler

  ‘İnternet düşmanı’ 13 ülke

  Çin’de 24 milyon kişi aç


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004