Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Karaman, meyve suyunda iddialı

Aroma Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş’nin Karaman Fabrikasında; günde yaklaşık bin 300 ton elma, 600 ton vişne, 300 ton üzüm ve 100 ton nar, işlenerek yarı mamul haline getiriliyor.

Aroma Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Mahmut Atom Duruk, Türkiye’nin ilk meyve suyu firmalarından olan Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş’nin 1968 yılında Bursa’da kurulduğunu söyledi.

Karaman’daki fabrikanın bin 300 ton elma, 600 ton vişne, 300 ton üzüm ve 100 ton nar işleme kapasitesi olduğunu vurgulayan Duruk, fabrikanın sadece içinde bulunduğu kente değil 200 kilometre çevresindeki illere de hizmet verdiğini kaydetti. Duruk, Mersin, Antalya, Konya gibi birçok ilden meyve alınıp işlendiğini ifade etti.

Duruk, bölgede ayrıca elma dışında farklı meyve üretilmesi için de çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, ‘’Geçen yıl çiftçilere 36 bin 500 adet şeftali fidanı dağıttık. Bu yıl ise farklı çeşitlerde 100 bin meyve fidanı dağıtacağız. Karaman, bisküvisi ve elmasından sonra meyve sularıyla da ün yapacak’’ dedi.

/ KARAMAN

12.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enerji koridoru oluyoruz

  TIR sistemi çökmedi

  Sanayiciye ucuz girdi imkânı

  Karaman, meyve suyunda iddialı

  BDT ülkeleri yüzde 8 büyüyecek

  Atlas jet paylaşım toplantısını gerçekleştirdi

  Global Bilgi’ye ödül

  Server Holding: İddialar hayalî


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004