Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Farklı fikirler özgürce dile getirilebilmeli

MAZLUMDER İstanbul Şubesi ve fikirleri sebebiyle yargılanan bazı yazarlar, 15 Kasım Dünya Hapisteki Yazarlar Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamada, farklı tüm fikirlerin özgürce dile getirilebilmesi gerektiğini vurguladılar.


İnsana hakaret zaten suç değil mi?

Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen Yeni Asya’ya yaptığı değerlendirmede, TCK 301’de kelimelerin değiştirilmesiyle sorunun çözülemeyeceğini, 301 gib

Basın Konseyi: 301 değişmeli, ama yetmez

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Türk Ceza Kanunun (TCK) 301. maddesi ile ilgili Konsey’in değişiklik teklifini gönde


  Avrupa’daki ekonomik güç, siyasî lobiye dönüştürülmeli

Avrupa Türk İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin, ‘’Avrupa’daki ekonomik gücü, siyasi lobiye dönüştürmemiz gerekir’’ dedi.


  Özdağ: Bahçeli ayıp ediyor

MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, Malatya’dan sonra İstanbul’da da saldırıya uğradığını belirterek, “Ülkücü gençleri muhalefete karşı sopa gibi kullanmak ayıptır, Bahçeli büyük ayıp ediyor” dedi.


  İskenderun çamur deryası

Hatay’ın İskenderun ilçesinde önceki akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın yol açtığı selle ilgili olarak Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, “İlk geldiğimizde neredeyse denizle kara birleşmişti. Suyun yüksekliği yer yer 1,5 metreye kadar ulaşmıştı. Büyük alarm verdik. Kent şu an çamur, su deryası içinde. En büyük tesellimiz birkaç saat daha yağışın olmaması” dedi


  Dünya Keşmir'e sessiz kalmasın

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından, Gençlik Parkı Kültür Merkezinde düzenlenen “Keşmir’in Kara Günü “ seminerinde, Keşmir’de yaşanan insanlık dramı gözler önüne serilirken, dünyanın Keşmir konusunda sessiz kalması eleştirildi.


  Meclis Filistin’e sahip çıksın

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamların engellenmesini istedi. TBMM Başkanı Arınç’a bir mektup gönderen Çömez, TBMM’nin tarihî sorumluluğu olduğunu hatırlattı.


  Bardakoğlu: Papanın ziyareti diyaloga adım olacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Papa 16. Benediktus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin bütün sorunları çözmeyeceğini, ancak diyalog yönünde atılan iyi bir adım olacağını söyledi.


  Baykal’ın villasında kaçak bodrum kat

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın villasının zemin katın altına tasdikli proje harici bodrum kat ilavesi yapıldığı ve bina ile bağlantısı olmayan ikinci bir bodrum yapıldığı kaydedildi.


  Yeşil Kart’ın devlete maliyeti arttı

Ödeme gücü olmayan vatandaşların, tedavi giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağlayan yeşil kart uygulamasının, devlete maliyetinin bu yıl 2 milyar 158 milyon YTL’ye ulaştığı bildirildi.


  Tünelde ışığa 857 metre var

Van-Bitlis kara yolunda 2004 yılında yapımına başlanan, 2007’nin sonunda faaliyete geçmesi planlanan Kuzgunkıran Tüneli tamamlanamadı.


  Türkçe-Kürtçe oyun kitabına inceleme

İçişleri Bakanlığının, Diyarbakır Sur Belediyesince bastırılan Türkçe-Kürtçe oyun kitabı ile ilgili inceleme başlattığı bildirildi.


  Hekim var, altyapı yok

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Dursun,’’Asıl sorun bu hekimlerin ülke geneline dağılımlarının düzgün olmamasından kaynaklanıyor. Ülkemizde hekimler belli yerlerde yığılmış durumda’’ dedi.


  Diş çekimi için 3 ay sonraya gün veriliyor

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Konya’da bu alanda hizmet veren tek kuruluş olmasından kaynaklanan yoğunluk sebebiyle, 20’lik diş çekimi ve dolgu için vatandaşa 3 ay sonrasına gün veriyor.


  OKS kaldırılıyor

17. Milli Eğitim Şurası’nda Okul Öncesi ve İlköğretim Alt Komisyonu, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) kaldırılması kararı aldı.


  Her üç çocuktan birisi istismara maruz kalıyor

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı ve Gazi Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Figen Şahin, çocuk istismarı ve ihmalinin dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye için de önemli bir sorun olduğunu söyledi.


  Kırmızı et kanser riskini arttırıyor

Kadınlar yirmili, otuzlu ve kırklı yaşlarda ne kadar kırmızı et tüketirlerse, izleyen 12 yıl içinde göğüs kanseri riskine yakalanma riskleri o oranda arttıyor.


  Çocuklar TV yerine kitabı tercih ediyor

RTÜK’ün 17 ilde 1719 çocuk üzerinde yaptığı ‘’İlköğretim Çağındaki Çocukların Televizyon İzleme Alışkanları’’ araştırmasında ilginç sonuçlara ulaşıldı. Araştırmaya göre, ilkokul çocukları boş zamanlarında en fazla kitap okuyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004