Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Fiş toplama kalkıyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, “Ücretlilerin fiş almalarında, emeklilerde de olduğu gibi değişim yapılacak. Ancak onun uygulaması 2008 gibi söz konusu. Bu sene olamaz. Herkes geçen sene fiş topladı. Bu sene o iadeler yapılıp 2008 için 2007’den fiş toplama mecburiyeti kalkıyor” dedi.


KDV iadesine mahsup geliyor

İndirimli orana tabi işlemlerden doğan katma değer vergisi (KDV) iade alacakları, elektrik ve doğal gaz borçlarına mahsup edilebilecek.

Yemek sanayicileri de KDV indirimi istedi

Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Necat Aydın, hazır yemek sektöründe uygulanan KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesini talep etti.


  Elektrik ve aydınlatma sektörü WEM Fuarı’nda buluşuyor

WEM (Elektrik-Aydınlatma-Elektronik Fuarı) 16-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde (Atatürk Hava Limanı karşısı CNR’in yanı) açılıyor.


  Uncular, Vietnam pazarına yöneldi

Geçen yıl 2 milyon tonluk un ihracatının önemli bölümünü oluşturan Irak’ta, ABD pazara hakim olunca un üreticileri sıkıntıya girdi. Dünya rekortmeni un sanayicileri, Irak’a alternatif Vietnam, Endonezya ve Sri Lanka gibi yeni pazarlara yöneldi.


  Limon üreticisi dertli

Mersin’in Silifke ilçesinde, turfanda limon hasadının devam etmesine karşın fiyat belirsizliği nedeniyle üreticinin sıkıntılı olduğu belirtildi.


  Samsun’a AB destekli sanayi tesisi kuruldu

Samsun’da AB desteğiyle kurulan ve Karadeniz Bölgesinde kendi alanında bir ilk olduğu bildirilen nikel ve kromaj kaplama tesisinde, her abatta metal kaplama yapılabiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004