Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Devletle, vatandaş mahkemelik

Devlet, bugüne kadar 543 bin 835 davada, vatandaşı ile karşı karşıya geldi. Halen 431 bin 105 dâvâ da, mahkemelerde sonuçlanmayı bekliyor. Maliye Bakanlığı Muhakemat Genel Müdürlüğü ve Baş Hukuk Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, başlangıçtan bu güne kadar devletin vatandaşından, vatandaşın da devletten şikâyetçi olduğu 543 bin 835 anlaşmazlık, mahkemelerde dâvâ konusu edildi.


Açlık sınırı 605 YTL’ye yükseldi

Türk-İş, 4 kişilik ailenin bu ayki ‘’açlık sınırını’’, 605 YTL 22 YKr, ‘’yoksulluk sınırını’’ ise bin 971 YTL 41 YKr olarak hesapladı.

Kurban tercihi danaya dönüyor

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Türkiye’de ‘’Kurban’’ denince akla, ortada koyunun kesilmesini seyreden aile bireyleri g


  Yazılım pazarı 650 milyon dolara ulaşacak

Türkiye yazılım pazarı büyümesini sürdürüyor. 2005 yılında 540 milyon dolara ulaşan Türkiye yazılım pazar büyüklüğünün bu yıl yüzde 20 artışla 650 milyon dolara ulaşması bekleniyor.


  İtalyan ve İspanyol işadamları 4 Aralık’ta İstanbul’a gelecek

İtalyan ve İspanyol iş adamları, 4 Aralık 2006 tarihinde Türk firmalarıyla işbirliği görüşmeleri yapmak için İstanbul’a gelecek.


  Enflasyonda tek hane umudu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yıl sonunda tüketici fiyatlarındaki artışın yüzde 9.8 olmasını beklediklerini söyledi.


  İhracat 84 milyar dolara ulaştı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 17 Kasım tarihi itibariyle, 2005 yılı ihracat rakamının aşıldığını bildirdi. Tüzmen, 12 aylık ihracatın da 84 milyar dolara ulaştığını ifade etti.


  Türkiye’nin kotası daha da artacak

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, IMF'nin yeni hesaplama sistemiyle Türkiye’nin kotasının daha da artacağını söyledi.


  Konutta ‘Kayseri modeli’ uygulanacak

Kredi kullanamayacak kadar düşük ve sabit gelirlilerin ‘’etap kooperatifçiliği’’ modeliyle, daha kolay ve uygun şartlarda konut sahibi olabileceği belirtiliyor.


  Beş İstanbul daha oluşturmalıyız

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)-Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Rekabet Kongresi 2006’nın sonuç bildirgesi açıklandı.


  DASK’a ilgi arttı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Garanti Sigorta A.Ş Genel Müdürü Okan Utkueri, DASK’ın, 2000 yılı sonu itibariyle 159 bin olan poliçe sayısının bugün 2,5 milyona ulaştığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004