Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB: Kıbrıs’ta yine sonuç yok

AB dönem başkanı Finlandiya, Kıbrıs konusunda taraflarla bir süredir sürdürülen görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirdi. Avrupa-Akdeniz Süreci (Euromed) toplantısına katılmak üzere Finlandiya’nın Tampere kentinde bulunan Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgo Lillikas ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile ayrı ayrı görüşen Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.


ZİYARETİN AMACI

Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, Papa’nın ziyaretinin İslâmla diyalogdan çok Ortodoks-Katolik yakınlaşmasını amaç

Tsunami yetimleri unutulmadı

26 Aralık 2004 tarihinde yaşanan ‘asrın felâketi’ tusunami sonrası Endonezya’nın Açe Bölgesine Türkiye’den ulaştırılan yardımlara bir yenisi daha ilav


  Lübnan Irak olmasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Lübnan, bir Irak olmasın diyoruz. Bunun için de komşu ülkeler olarak hepimizin üzerinde sorumluluklar var. Atılması gereken adımları Türkiye olarak süratle atacağız’’ dedi.


  Erdoğan, bugün Letonya yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Letonya’da yapılacak NATO Zirvesi’ne katılmak için bugün başşehri Riga’ya gidecek. Başbakan Erdoğan’a, ziyaretinde Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve diğer yetkililer eşlik edecek.


  ADAG: Rektör patron değildir

Akademik Dayanışma Araştırma ve Geliştirme Vakfı (ADAG) Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Atilla Yayla’yı derslerden meneden Gazi üniversitesi yönetimini eleştirdi. Aksoy, “Rektörler, akademik hayatta bilim insanına neyin nasıl yapılması ve söylenmesi gerektiğini emreden ‘patronluk müessesesi’ değildir” dedi.


  Nüfus sayımı başladı

Devlet Bakanı Beşir Atalay, numaralama işlemleri tamamlanan Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray, Çankırı ve Sinop illerinde, nüfus tespit çalışmalarının fiilen başladığını açıkladı.


  En pahalı su İstanbul’da

ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan, İzmir’de 10 metreküp suyun 11 YTL 90 YKr’ye, İstanbul’da 16 YTL’ye, Ankara’da ise 10 YTL 80 YKr’ye tüketildiğini bildirdi.


  Polisten Papa provası

Papa 16. Benedict’in İstanbul ziyareti için en üst düzeyde güvenlik önlemi alan İstanbul polisi, son hazırlıklarını yaptı.


  AB yolundaki engeller reformlarla aşılır

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Graham Faraday Baird, “Türkiye’nin AB’ye üyelik yolunda yaptığı reformları takdirle karşılıyoruz. Bu reformların hız kesmeden devam etmesini istiyoruz. Türkiye’nin, AB sürecinde yoluna çıkacak her türlü engeli akılcı şekilde aşarak yoluna hızla devam etmesini bekliyoruz” dedi.


  Kinay’dan “şiddete son” projesi

AKP Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, gençlerin şiddet ve uyuşturucudan arındırılması için proje hazırladığını söyledi.


  TBMM’nin gündemi avukatlık sınavı

TBMM bu hafta da 14.00-23.00 saatleri arasında çalışacak.


  Yüce Divan’da Koray Aydın’ın duruşması var

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın, “İhalelerde usulsüzlük yapıldığı ve mal varlığında haksız artış olduğu’’ iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandığı davaya yarın devam edilecek.


  Başkan Saatçı kaza geçirdi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı, trafik kazası geçirdi.


  Antep’in fıstığı, Malatya’nın kayısısı

Uzmanlar, Antep fıstığı ve kayısının vücudun protein ve vitamin ihtiyacını karşıladığını, kalp sağlığı açısından da ilâç vazifesi gördüğünü açıkladı.


  Bilgisayar oyunları şiddeti arttırıyor

Psikolog Seçkin Yalçın, bilgisayar oyunlarının çocuk ve gençlerde teknolojiyi kazandırmanın yanı sıra şiddet çağını başlattığını açıkladı.


  Zatürre, yaşlılar için daha tehlikeli

Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Meftun Ünsal, halk arasında zatürre olarak bilinen pnömoniye bağlı ölümün, yaşlılarda gençlere oranla 3 kat fazla olduğunu bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004