Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terörün sebebi din değil, zulüm

Belçika’da yayınlanan bir raporda, terörün en önemli kaynağının sanılanın aksine dini şiddet olmadığı belirtildi. Rapora göre terörün en önemli sebepleri arasında yoksulluk ve zulüm ilk sırada yer alıyor.


Gazete nasıl öğrendi?

TCDD’ye, trenlerde namaz için bir yer ayrılmasına dair talebini ihtiva eden bir mail gönderdiğini belirten Özyazıcı, “Bu gazetecinin nereden haberi ol

Ağar: İmam hatipliler ve başörtülülere farklı bakılmasın

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Bu ülkenin imam hatipli çocukları, başörtülü kızları bizim evlîdımız. Onlara hiçbir kimsenin farklı gözle bakmasına mü


  Tavsiye kararı, AB kurallarına uymuyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’AB’nin yapmış olduğu tavsiye kararı, haksız ve adil olmayan bir karardır, AB kurallarına uygun değildir’’ dedi.


  CHP hâlâ tek tipçi mantığında

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (Ben-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, eşleri başörtülü olanların Cumhurbaşkanlığı adaylıkları için kullandığı “Anayasal ilkeleri içine sindirmiş biriyse bazı kusurları içimize sindirebiliriz” sözlerine tepki göstererek, “Bu söylem, tekelci ve tek tipçi bir mantığın ürünüdür” dedi.


  Devlet göç krizini yönetemedi

İçişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, 90’lı yıllarda terör dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan göçün insanların ve toplumun yararına yönlendirmenin mümkün olabilecekken bunun sağlanamadığına belirterek, “Bu bir kriz durumuydu. Ama devlet ve toplum olarak bu krizi yönetemedik” dedi.


  Rumlar elinden geleni ardına koymuyor

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, AB Komisyonunun Türkiye ile ilgili tutumunda gerekli değişiklikleri yapması için, Rum hükümetinin elindeki tüm imkânları her düzeyde kullanacağını açıkladı.


  Bakan Aydın: Birliğimizi unutmamalıyız

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, “Dünya küçüldü, küreselleşen dünyada farklılıklarımızı anlamakta ve yönetmekte zorluklarımız var. Bu çokluk içinde birliğimizi unutmamalıyız” dedi.


  Umut yolculuğu denizde bitti

Yunanistan’a kaçak olarak geçmek istedikleri belirlenen yabancı uyruklu kişileri taşıyan tekne, Edremit açıklarında battı. 29 kişi kurtarılırken, 3 kişi kayıp.


  4 üniversite daha kuruluyor

“İstanbul Aydın’’, ‘’Acıbadem’’, ‘’İstanbul Arel’’ ve “İzmir’’ adlarıyla 4 vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Türk ve Tuğluk’un 2 yıl hapsi istendi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle parti tarafından bastırılan bildirilerde, terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan’ı öven ifadelere yer verdikleri iddiasıyla 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.


  Erdoğan'ın Romanya ziyareti ertelendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 6-7 Aralık’ta Romanya’ya yapacağı resmi ziyaret, ‘’bu ülkedeki son iç siyasi gelişmeler’’ sebebiyle ertelendi.


  Türk diplomata Bağdat’ta kurşun

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Özcan Şahin’in 2 Aralık Cumartesi günü elçilik bahçesinde beline isabet eden mermiyle yaralandığı, Ankara’ya getirilerek ameliyat edilen Türk diplomatın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


  Gökçeada’daki cami ilgi bekliyor

Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’ne bağlı Şirinköy’de bulunan ve mimari tarzını Vedat Dalokay’dan alan tek mescidin içler acısı hali vatandaşları üzüyor.


  Bilgisayar oyunlarına dikkat

İlköğretim okulu öğrencilerinin velileri arasında yapılan araştırmada, evinde bilgisayar olup da okulda başarısız olan öğrencilerin velilerin tamamına yakınının, çocuklarının başarısızlığında ‘’bilgisayar oyunları’’nın önemli rolü olduğunu düşündüğü belirlendi.


  Çanakkale’ye uçak seferleri başladı

Çanakkale’den İstanbul bağlantılı uçak seferleri başladı. Atlas Jet Havayolları’nın Çanakkale-İstanbul-Ankara bağlantılı ilk uçuşuna, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.


  Kahvehaneler zimmetlenecek

Rize Valisi Kasım Esen, insanların daha bilgili ve bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla ildeki kahvehaneleri öğretmen ve doktorlara zimmetleyecek.


  Sigara kansere dost, insana düşman

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Celaleddin Camcı, sigara içen kişilerin, kansere dâvetiye çıkardıklarını belirterek, bu kişilerin kansere yakalanma risklerinin daha daha fazla olduğunu bildirdi.


  Engelliler fark edilmek istiyor

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Zülfikar Akar, ‘’Engelliler topluma dahil olmak istiyorlar, ama imkânsızlıklar ve fiziki engeller, bunu engelliyor’’ dedi.


  Yemekte barıştılar

Van’ın Muradiye ilçesinde aralarında husûmet olan iki aile, düzenlenen yemekte barıştı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004