Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Âkif “bilgi şöleni” ile anılıyor

Mehmet Âkif vefatının 70. yılında geniş katılımlı bir bilgi şöleni ile anılıyor. Dün başlayıp bugün sona erecek olan bilgi şöleni, bugüne kadar Âkif’le ilgili olarak gerçekleştirilen en kapsamlı ilmî toplantı olarak dikkat çekiyor.

İstiklâl Marşımızın şairi Mehmed Âkif Ersoy vefatının 70. yılı dolayısıyla Ankara’da bir bilgi şöleni (sempozyum) ile anılıyor. Dün başlayıp bugün sona erecek olan ve üniversite öğretim üyeleri, ilim ve fikir adamlarının konuşmacı olarak katıldığı bilgi şöleni, bugüne kadar Mehmet Âkif’le ilgili olarak gerçekleştirilen en kapsamlı ilmi toplantı olarak dikkat çekiyor. Dün sabah Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonunda 10.00’daki açılışın ardından, öğleden sonra iki oturum yapıldı. Bugün yapılacak üç oturumla bilgi şöleni tamamlanacak.

Bilgi şöleninde tartışılan bildiriler arasında, Mehmet Âkif ve yaşadığı tarihi dönem, Fikir dünyası, Safahat’ta medeniyet tasavvuru, Sosyolog olarak Mehmet Âkif, Gençliğe bakışı ve Âsım’ın nesli, Gelenek ve gelecek kuşağında Mehmet Âkif, Nasıl bir gençlik hangi Âsım, Bir okuyucu olarak Mehmet Âkif, Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı etrafındaki yaklaşımlar, Mehmet Âkif ve musıki, Mehmet Âkif’in san’at anlayışındaki tutarlılık, Mehmet Âkif’in Âsım’ın kişiliğinde çizdiği modernleşme, Model ve teklif: Âkif ve Âsım, Türk modernleşmesi Âkif ve bir öncü kuşak projesi olarak Âsım’ın nesli, Gençlik için iki model: Haluk ve Âsım, Bir san’atkar gözüyle Mehmed Âkif ve musıki, Mehmet Âkif: Kökleri Anadolu’da olan gelecek, Mehmet Akif’in şehir anlayışına karşılaştırmalı bir bakış, Mehmet Akif’in temel konularından biri olarak eğitim, Mehmet Âkif’in Batıya bakışı, İstiklâl Marşı’nın yazıldığı mekânın tarihi, başlıkları dikkati çekiyor.

Toplantıda sunulan tebliğler kitap halinde yayınlanacak.

“Mehmet Âkif , Türkiye’de modernleşme ve gençlik bilgi şöleni”ne bildiri ile katılan ilim ve fikir adamları şunlar: Prof. Dr. Naci Bostancı, Dücane Cündioğlu, Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Prof. Dr. Celal Tarakçı, Prof. Dr. İ. Erol Kozak, Prof. Dr. S. Hayri Bolay, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Dr. Nazım ELMAS, Âlim Kahraman, Dr. Necmeddin Türinay, A. Vahab Akbaş, Cevat Akkanat, Hasan Arslan, Prof. Dr. Mustafa Aşkar, Prof. Dr. Kâzım Yetiş, Prof. Dr. Hakan Poyraz, Yusuf Kaplan, D. Mehmet Doğan, Reha Sağbaş, Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ağır, Ahmet Fidan, Mustafa Özçelik, Dr. Nazif Öztürk.

Recep GÖREN / ANKARA

23.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Âkif “bilgi şöleni” ile anılıyor

  İki anma birden

  Millî şairin hatırasına


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004