Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Yunanistan’dan Türkiye’ye destek

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Türkiye’nin Avrupa perspektifini desteklediklerini yineledi.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Karamanlis, ‘’Türkiye’nin Avrupa perspektifini destekliyoruz. Bunun için de ikna edici gerekçeler var. Avrupalı olacak bir Türkiye’nin herkese faydası olur, kendi halkına, komşularına ve AB’ye’’ dedi.

Türkiye’nin AB’ye karşı birtakım sorumluluklar altına girdiğini söyleyen Karamanlis, ‘’Türkiye bu sorumlulukları yerine getirirse, bunun sonunda tam üyelikten başka hiçbir şey olmamalıdır. Bunun altını çizerek söylüyorum. Çünkü AB’de bazı çevreler Türkiye’nin günün birinde tüm kriterlerleri yerine getirmesi durumunda ne olacağına dair karmaşık bir yorum yapıyorlar’’ diye konuştu.

Karamanlis, ‘’Türkiye’nin AB ile sürdürdüğü müzakerelerde 8 başlığın askıya alınması Türkiye için bir ödüllendirme mi?’’ şeklindeki bir soruyu, ‘’Bu bir ödüllendirme değil. Türkiye sürekli kontrol altında’’ diye cevaplandırdı.

Yunanistan Başbakanı, ‘’Türkiye’de askerin gücünün azalmasının ülkenin daha da ‘İslamlaştırılması’ tehlikesini getireceği’’ iddiasıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine, ‘’Bu iddia, Türkiye’nin demokrat olamayacağı ve Türk halkının iradesini özgürce belirlemesinin Batının menfaatleriyle çelişeceği görüşünü içeriyor. Böyle bir yorum belki 30 yıl önce gerçek olabilirdi. Ancak Türkiye parlamenter demokrasi konusunda uzun bir yol aldı’’ diye konuştu.

Karamanlis, Yunan halkının çoğunun Türkiye ile normal ilişkiler içinde olmak istediğini belirterek, ‘’Birçok Yunanlı Türkiye’nin Avrupalı olmasını istiyor. Ancak ben şundan eminim ki, her konu referandum için uygun değil. Buna Avrupa Anayasası da dahil’’ diye konuştu.

Kıbrıs konusunda üç ana noktanın bulunduğunu belirten Karamanlis, bunlardan birincisini Türkiye’nin Ankara Anlaşması Ek Protokolünü uygulaması ve buna paralel olarak Kıbrıs Rum kesimini tanınması, ikincisinin adadaki bölünmüşlüğün son bulması, üçüncüsünün ise Kıbrıslı Türklerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi olduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı, Kıbrıs’taki bölünmüşlüğün son bulması için BM öncülüğünde 2004 yılında bir girişim yapıldığını, ancak bunun başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. Hiçbir Yunanlı’nın adadaki Türklerin ekonomik durumunun düzeltilmesine karşı olmadığını kaydeden Karamanlis, Kıbrıs sorunun çözümünde uzlaşmacı tavrın önemine işaret etti.

/ BERLİN

29.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Somali’de çatışmalar büyüyor

  Ford da Irak işgaline karşıymış

  Bağdat’ta düzinelerce ölü

  Hahamlar ELAL’a da el attı

  Lahud’a Yüce Divan yolu gözüktü

  Mısır Fetih’e silâh yardımını yalanladı

  Mariam da Saddam’ın akibetini bekliyor

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  İsrail'e emrivaki uyarısı

  Türkiye, Doğu ile Batı arasında köprü

  Yunanistan’dan Türkiye’ye destek

  43 cm’lik at Guinness’e girdi

  Korunmaya alınıyorlar

  Kilise, Kurtuba isteğini reddetti


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004