Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Güven ortamına zarar vermeyin’

Hazine’nin 2007 yılı finansman programını açıklayan Devlet Bakanı Ali Babacan, “güven ortamına zarar vermeyin” mesajı verdi. 2007’nin kayıp bir yıl olacağı görüşüne katılmadığını kaydeden Babacan, “Hiç kimse demokratik takvimlerden korkmasın. Bir ülkede demokrasi ne kadar iyi işlerse, ekonomi de o kadar işler. Bu tartışmalar uluslar arası yatırımcıları da şaşırtıyor. ‘Neden seçimler bu kadar tartışılıyor’ diye soruyorlar. Güven ortamına zarar vermeye çalışanlar Türkiye’ye zarar veriyor” dedi.

2007’deki yüzde 5’lik büyüme hedefinin ulaşılabilir olduğunu söyleyen Babacan, enflasyonun düşüş trendine devam edeceğini kaydetti.

166.5 MİLYAR YTL BORÇ ÖDENECEK

Bu yıl, 170.8 milyar YTL’lik borç ödendiğini hatırlatan Babacan, 125.9 milyar YTL’lik yeni borçlanmaya gidildiğini söyledi. Babacan, gelecek yıl ise 166.5 milyar YTL’lik borç ödemesi yapılacağını, buna karşılık 122 milyar YTL’lik yeni borçlanmaya gidileceğini belirtti.

Devlet Bakanı Babacan, önümüzdeki yıl ilk kez enflasyona endeksli tahvil ihraç edileceğini açıklarken, 1980’lerin sonunda gündeme gelen gelir ortaklığı senedi seçeneklerinin de düşünüldüğünü söyledi.

KAMU FİNANSMAN DENGESİ

İLK KEZ FAZLA VERECEK

Babacan, cumhuriyet tarihinde ilk kez toplam kamu finansman dengesinin 2006’da fazla vereceğini söyledi. Kamu kesimi borçlanma gereğinin GSMH’ye oranının yüzde -3.1 olarak gerçekleşeceğini kaydeden Babacan, “Kamu kesimi sürekli açık veriyordu; ilk defa bu tersine döndü” dedi.

2006 sonunda faiz dışı fazlanın yüzde 6.5’in üzerinde gerçekleşmesinin beklendiğini ifade eden Babacan, “2006 başında 30.2 milyar YTL öngörmüştük, yıl sonunda nakit bazda faiz dışı fazlanın 38.4 milyar YTL olması bekleniyor” dedi.

/ ANKARA

29.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Güven ortamına zarar vermeyin’

  2007 kayıp yıl olmasın

  Kurbanlık satışında pazar-market rekabeti

  İkinci el otoya bayram da yaramadı

  Çarşılarda bayram hareketliliği var

  Açlık sınırı 615 YTL’ye çıktı

  İhracat 84,3 milyar dolar


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004