Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

İki bin yedi için profil

2007 yılına sorumluluk ve görevler açısından baktığımda, aklıma gelen YENİ YIL İKİBİN YEDİ akrostişi ile ilgili düşüncelerimi/denememi sizinle paylaşmak istiyorum.

Yazmak: Okuduklarımı, düşündüklerimi, gözlemlerimi, deneyimlerimi ve öğrendiklerimi bol bol yazmak istiyorum. Yazmak, hafızanın tutanağıdır. Yazı, zihnin sembolleştirdiği ve başkasına devrettiği kalıcı bir mirastır. Yazılı kültüre ağırlık verdiğimiz takdirde, uzmanlık ve kalıcılık öne çıkacaktır.

Eğitim almak: Kendimizi geliştirmenin ve doğru öğrenip sistemli ve metotlu düşünüp hayat pratiğine taşımamız gereken her yeni konu için eğitim alacağım. Dünü bu güne, bu günü geleceğe intibak ettirmenin geçiş köprüsü eğitimdir. Sürekli eğitim alacağım. Amaçlarımı besleyecek eğitimler alacağım.

Nitelikli okumak: Okumanın anlamı, nitelik kazanmaksa, okumalarım nitelikli olmalı. Düşüncelerimi desteklemeli. Benim tekâmülüme katkı yapmalı. Onun için seçici ve tercihli okuyacağım.

İhlâsla çalışmak: Faaliyetlerin ruhu ihlâstır. Onunla hayat bulur. İşlerimi, ihlâsla yapacağım. Samimiyetin asaleti, asil duyguları canlandırır.

Yardım etmek: İnsanlığın mayası, birbirine faydalı olan hayırlı insanlarla kaimdir. Yardımlaşmak, bir yaratılış gerçeği. Buna uymak bir sorumluluktur ve zorunluluktur.

Ilımlı kararlılık: İrademi ifade tarzına dikkat edeceğim. Bunu ifade ederken yumuşak ve sempatik üslûbun içine kararlılığı yerleştirebilirim.

Liyâkat şart: Takipçi değil liyakatli insanlar yetiştiren iklimler oluşturmalıyız. Kendini taşıyabilen iradeli ve dirayetli yöneticiler yetiştirdiğimiz takdirde, sorumluluk dağıtma ve iştiraki arttırıp takım halinde çalışmak kolaylaşacaktır. Bu konuya yoğunlaşmalıyım.

İslâmiyet hakikatini yaşamalıyım: Nefsimde bunu göstermeliyim. Halimizle örnek olmalıyız. Doğru İslâmiyet’i, doğru takdim etmek mesuliyetindeyiz.

Kaliteyi arttırmalıyız: Keyfiyeti önemsemeliyiz. Rıza-i İlahi,”kesret-i etbaa”ile kazanılmıyor.

İnsan merkezli düşünmeliyim. Hizmetimi, hikmetimi, yaklaşımımı insana göre anlamalıyım. İnsana yapılacak yatırım, en kalıcı ve faydalı yoldur.

Birlik ruhu içinde büyümeliyiz: İlkeli ve müşfik, iradeli ve kapsamlı, farklı ve beraber olacak şekilde omuz omuza vermiş birlerden oluşacağız.

İletişim, yüzyılın şifresi gibi, ya çözümü ya da çözümsüzlüğü beraberinde getiriyor. “Müfritane” olması arzulanan irtibat, yani iletişimin sürekliliği ve muhtevası, anlamayı ve anlaşılmayı kolaylaştıracaktır.

Normları bilmek ve uymak: Bu zamanda, her işin ve işlemin bir bilimi, yöntemi ve kendine has kuralları vardır. Yapmak istediğimiz işin standartlarını bilmek zorundayız. Standartlara uygun yaşamayı önemsemeliyiz. İnsanlığın ortak değeri haline gelmiş teknik standartları, dünyanın evrensel buluşmalarının ve birbirini kabullenmenin bir zarureti olarak görmeliyim.

Yoğunlaşmak için, takım halinde ortak amaçlara hizmet etmek gerekir. Ortak hedefler; beraberlikleri, başarıyla bütünleştirir. Muvaffakiyetin kapılarını açar.

Eşitliği kabullenmek, imtiyazdan uzak bir fedakârlıkla “mahviyet” havuzunda ortak enerji kaynağına hissedar olmak, enerji yüklememiz gereken ve aydınlık bekleyen insanlara bizi ulaştırır.

Doğru çalışmalıyım: Hayatın en büyük lezzeti faaliyettir. Faaliyetin de en güzeli, beraberce ve ihlâsla yapılanıdır. Şevkimizi arttıracak müsbet gayretlere destek vermeliyim.

İtina ile yeteneklerimin gergefini örmeliyim. Ona ihtimam gösterdikçe, benim için yeni kapıları açacaktır.

Zaman bir dairedir. Lehimize çalışıyor. Her şey fıtrata dönecektir. 2007 yılı, yenilenen ve yapılanan bir yıl olacaktır ülkemiz için. Alışkanlıklarımızı gözden geçirerek, mutluluğun farklı tadına varacağız. [email protected]

İsmail BEREKET

06.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Vizyon ve misyon

  İki bin yedi için profil

  Benim vereceğim daha çok şey var

  ‘Okumak ömrü uzatıyor’

  YASEM AJANDASI


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004