Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Potada zafer haftası

Avrupa Kupalarında Türk takımları, hafta içinde bayanlar ve erkeklerde yaptıkları 6 maçı da kazanarak basketbol caimasına sevinç yaşattı. F.Bahçe, Beşiktaş ve Botaş bayan takımları bir üst tura çıkarken, Efes Pilsen, F.Bahçe Ülker ve Türk Telekom ise iddialarını sürdürdü..

Basketbolda Avrupa Kupalarında mücadele eden Türk takımları, hafta içinde yaptıkları toplam 6 müsabakayı da kazanarak, basketbol camiasına büyük sevinç yaşattı. Avrupa arenasında yer alan erkek takımlarından Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker ve Türk Telekomspor'un yanı sıra, bayan ekiplerinden Fenerbahçe, Beşiktaş Cola Turka ve BOTAŞ Spor, bu hafta rakipleriyle yaptıkları bütün maçları kazandı.

Bayanlarda Fenerbahçe, Beşiktaş Cola Turka ve BOTAŞ Spor bir üst tura çıkarken, erkeklerde Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker ve Türk Telekomspor ise gruplarındaki iddialarını sürdürdü.

ULEB'DE 2 GALİBİYET

Basketbolda kulüpler bazında Avrupa'nın en önemli kupası olan ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde mücadele eden Efes Pilsen, (A) Grubu'nda Yunanistan'ın güçlü takımlarından Olympiakos'u deplasmanda 91-72 yenerek ikinci tura yükselmeyi garantiledi. Efes Pilsen, bu sonuçla Yunan rakibine karşı üst üste 8. galibiyetini alırken, Olympiakos'un grubunda aldığı 3 yenilginin 2'sini tattırmış oldu. Aynı ligde (C) Grubu'nda yer alan ve ilk maçlarda arzulanan sonuçları alamayan Fenerbahçe Ülker ise son dönemdeki galibiyetlerine bir yenisini ekledi ve İspanya'nın güçlü ekiplerinden Winterthur Barcelona'yı 82-69 mağlup ederek, ''Top 16'' iddiasını sürdürdü.

TELEKOM'UN BAŞARISI

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından organize edilen Erkekler Avrupa Kupası (K) Grubu'nda mücadele eden Türk Telekomspor, Yunanistan deplasmanında aldığı galibiyetle Türk takımlarının zaferine bir yenisini ekledi.Türk Telekomspor, grubunda Panionios Forthnet'i çekişmeli geçen maçın ardından 71-68 mağlup ederek, liderlik koltuğuna oturdu.

BAYANLAR SEVİNDİRDİ

Avrupa kupalarında mücadele eden bayan takımlarından Fenerbahçe, Beşiktaş Cola Turka ve BOTAŞ Spor, aldıkları galibiyetlerle basketbol camiasında sevinci artırdılar. Bayanlarda kulüpler bazında en büyük mücadele olan FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde (C) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, grubundaki son maçında İspanya'nın Ros Casares takımını 71-68 yenerek, grubunu lider olarak tamamladı. Fenerbahçe, kupada 2. turda Belçika'nın Dexia Namur takımıyla eşleşti.

20.01.2007


 

Efes, Avrupa'nın en az top kaybeden takımı

Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi (A) Grubu'nda Yunanistan'ın Olympiakos takımını deplasmanda 91-72 yenerek ikinci tura yükselmeyi garantileyen Efes Pilsen, ligdeki toplam 24 takım arasında en az top kaybeden takım unvanını korudu.

Efes Pilsen, 12 karşılaşma sonrası 141 top kaybı yaşarken, maç başına 11.75 ortalamayla ligin en az top kaybeden takımı olmaya devam etti.

ARKADAN GELENLER

Bu kategoride İspanya'nın Winterthur Barcelona ve Rusya'nın CSKA Moskova takımları 144'er top kaybı ile Efes'i takip ediyor. Bu arada, Olympiakos karşısında 24 sayı, 5 ribaunt ve 4 asist ile iyi bir performans ortaya koyan Efes'in ABD'li oyuncusu Drew Nicholas, Partizan'dan Kosta Perovic ile birlikte haftanın en değerli ikinci oyuncusu oldu.

20.01.2007


 

Şahin'den Ulusoy'a dâvâ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı M. Ali Şahin, federasyona gönderdiği yazıyla yönetmeliklere aykırı olarak yapılan bazı alımlar konusunda ilgili kişiler hakkında sözkonusu parasal miktarların tahsili için dâvâ açılmasını istedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından, Futbol Federasyonu Başkanlığına gönderilen yazıda, Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından, yönetmeliklere aykırı olarak yapıldığı değerlendirilen bazı alımlarla ilgili, Federasyon Hukuk Kurulu'nca inceleme yapılması ve ilgili kişiler hakkında, en kısa sürede, söz konusu parasal miktarların tahsili için dava açılması istendi.

HUKUKA AYKIRI ÖDEMELER

Teftiş Kurulu raporunun değerlendirme ve sonuç bölümünde, ''Haluk Ulusoy'a ait Kuşadası Fantasia Otel'e gerçekleştirilen alımlar nedeniyle, 2001-2004 döneminde, 1 trilyon 457 milyar 748 milyon 592 bin 947 lira ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Aynı şekilde Ulusoy Seyahat ve Nakliyat ve Ticaret A.Ş.'ne 1 Ocak 2002-31 Aralık 2003 tarihleri arasındaki alımlar nedeniyle 295 milyar 629 milyon lira ödendiği belirlenmiştir'' ifadesinin yer aldığı hatırlatılan yazıda, bu durumun Futbol Federasyonunun Satın Alma Talimatı'nın 31. maddesinde belirtilen ''Teklif Alınamayacak veya Alım Yapılamayacak Kişi ve Kurumlar'' başlığı altındaki düzenlemesine açıkça aykırı olduğunun belirtildiği vurgulandı.

YÜKSEK HARCAMALAR

Bakan Şahin'in Federasyona gönderdiği yazıda, ayrıca şu ifadelere yer verildi: ''Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın ilgili raporunda da bu durum, (... Türkiye koşullarında yüksek sayılabilecek ödemelerin yapıldığı, Kuşadası Fantasia Otel ödemelerine ilişkin harcama belgelerinin incelenmesinde herhangi bir ihale veya piyasa araştırması yapılmadığı, doğrudan hizmet alımı yoluna gidildiği, söz konusu hususların, Federasyonun kendi talimatlarına açıkça aykırılık teşkil ettiği gibi, Futbol Federasyonu başkanı konumundaki bir kişinin kendi sahibi olduğu bir işletmeden önemli sayılabilecek tutarda mal ve hizmet uygun olmadığı düşünülmektedir) ifadesiyle değerlendirilmiştir.

BELGESİZ

MASRAFLAR

Ayrıca, bahse konu Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı raporunun 219. sayfasında, (...Saadettin Güler'e ait masraf listesinde hediyelik eşya ve deri ceket alımı şeklinde toplam 1 milyar 377 milyon lira belgesiz masraf beyan edildiği görülmektedir) ifadesi ile devamında, (Herhangi bir belgeye dayandırılmamış ve mahiyetleri anlaşılamayan bu giderlerle ilgili tutarların adı geçen kişiden tahsil edilmesi gerekmektedir) ifadesi yer almaktadır..''

20.01.2007


 

Yattara, Konya maçında sahada

Trabzonspor'un Gineli oyuncu İbrahima Yattara, teknik direktör Ziya Doğan'ın görev vermesi halinde Fortis Türkiye Kupası'nda hafta sonu Konyaspor ile yapılacak maçla sahalara dönecek.

Ligin 4. haftasındaki Denizlispor maçında kasıklarında yırtık ve kanama tespit edilen ve daha sonra ameliyat olan Gineli futbolcu, Konyaspor maçında oynatılması halinde 147 gün sonra formasına kavuşacak. En son 27 Ağustos'da forma giyen Yattara, 13 lig maçında bordo-mavili takımda yer alamadı. Trabzonspor Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Köksal Güney, Yattara'nın şu anki durumuna göre hafta sonu Konyaspor maçında oynamasına bir engel bulunmadığını söyledi.

20.01.2007


 

F.Bahçe kupada İst. Bld. önünde

Fortis Türkiye Kupası'nda gruplarda 5. ve son hafta maçlarının heyecanı sürüyor. Kupaya bugün (C) Grubu'nda yapılacak 2 maçla devam edilecek.

Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Fenerbahçe'nin ardından çeyrek finale yükselecek 2. takımı belirleyecek maçta saat 14.00'te Gaziantepspor ile Sivasspor, Kamil Ocak Stadı'nda, saat 19.00'da da İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

SİVAS'A 5 FARKLI GALİBİYET ŞART

(C) Grubu'nda 1 puanı bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile maçlarını 4 puanla tamamlayan İnegölspor şanslarını yitirirken, 6 puan ve artı 4 averaja sahip Gaziantepspor ile 3 puan ve eksi 5 averajı olan Sivasspor arasında Gaziantep'te yapılacak maç, bu gruptan çıkacak 2. takımı belirleyecek. Sivasspor'un tur atlaması için deplasmanda Gaziantepspor karşısında 5 farklı galibiyete ihtiyacı bulunuyor.

20.01.2007


 

G.Saray, bugün Denizli'yi ağırlıyor

Süper Lig'de ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, bugün İstanbul'da Denizlispor'la hazırlık maçı yapacak.

Çalışmalarını dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı tek antrenmanla sürdüren sarıkırmızılı ekip, bugün Denizlispor'u ağırlayacak. Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Bu arada, kombine kartların geçerli olduğu maçın biletleri 10 ve 5 YTL'den Biletix'ten satışa sunuldu.

20.01.2007


 

"Trabzon Gecesi" için 150 bilet aldı

Trabzon'daki 7 profesyonel futbol kulübünün, şubat ayında İstanbul'da düzenleyeceği ''Trabzon Gecesi'' için çalışmalar sürdürülüyor.

Trabzonspor, Akçaabat Sebatspor, Arsinspor, Araklıspor, Değirmenderespor, Ofspor ve Sürmenespor Kulübü işbirliğiyle 17 Şubat'da İstanbul'da düzenlenecek gece öncesi kulüp temsilcileri Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'u makamında ziyaret etti. Bordo-mavili kulübün internet sitesinden verilen bilgide, Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'ın da katıldığı ziyarette, Haluk Ulusoy'un geceye davet edildiği ve kendisinden destek istendiği bildirildi. Ulusoy'un da kendisini ziyarete gelen heyete teşekkür ettiği ve geceye gereken tüm desteği vereceğini söylediği bildirildi. Ulusoy'un, 300 bin YTL değerinde 150 bilet aldığı kaydedildi.

20.01.2007


 

Emre'ye antrenör desteği

İngiltere Premiere Lig takımlarından Newcastle Unıted'ın menejeri Glen Roader, Emre Belezoğlu ile ilgili ırkçılık suçlamalarını örtbas etmeye çalıştığı suçlamalarını reddetti.

Emre'nin Everton takımının siyahi kalecisi Tim Howard'a ırkçı hakaretlerde bulunduğu öne sürülen maçtan sonra, karşı takımın soyunma odasına girdiği ve olayı bastırmaya çalıştığı yolundaki iddiaları yazılı olarak cevaplayan Roader, özür dilemek üzere rakip takımın soyunma odasını ziyaret etmek istediğini belirtirken, ''Emre bana diğer oyuncuya ne söylediğini anlattı. Evet belki sözleri çok nazikçe değildi ama ırkçı hakaret de değildi'' dedi.

20.01.2007


 

Real Madrid bir darbe de kupada yedi

İspanya'da zor günler yaşayan yıldızlar topluluğu Real Madrid'de kötü günler bir türlü bitmek bilmiyor. Real Madrid, yıllardır yaşadığı sıkıntılarından bir türlü kurtulamıyor.

Kupalara hasret kalan Madrid ekibine bir darbe de İspanya Kral Kupası'nda Real Betis'ten geldi. Real Madrid ilk maçta 0-0 kaldığı karşılaşmanın rövanşında Santiago Bernabau Stadyumu'nda ağırladığı Real Betis'le 1-1 berabere kalarak Kral Kupası'nda çeyrek finale yükselme şansını yitirdi. Takımda istenmeyen adamlar haline gelen Brezilyalı yıldız Ronaldo, İtalyan golcü Antonio Cassano ve ABD takımlarından Los Angeles Galaxy'le anlaşan İngiliz yıldız David Beckham'dan yoksun mücadele eden Real Madrid, yine de istediği başarılara ulaşamadı. Real Betis karşısında henüz dördüncü dakikada Brezilyalı yıldızı Robinho'nun golüyle öne geçen Madrid ekibi, 37. dakikada Dani'nin golüne engel olamadı ve maç ta 1-1 berabere sonuçlandı.

20.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004