Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kaybolan mesleklerin kaybolmayan albümü

Sınırsız talep ve ihtiyaçların hevesiyle yanıp tutuşan, bu uğurda sahip olduğu kültürel mirasa yüz çeviren insanoğlu, fırsatını bulduğunda ya da birileri ona bu fırsatı sağladığında bir an soluklanır ve yaşadığı kültürün yaşanmış hikâyelerine bakarak buruk bir hüzün yaşar. Belki gördüklerine hafif bir tebessüm eder, ancak bilir ki hızla akıp tükenen zamana karşı mücadelesinde baki kalan ömür değil, hep o fotoğraflardır, hep o yazılardır.



Çakırsaz Selçuklu Hanı yıkılmaktan kurtuldu

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Çakırsaz köyünde, Selçuklular döneminden kalan han, Müzeler Müdürlüğü tarafından tamir edilerek yıkılmaktan kurtarıldı. Yapımı 13. yüzyıla dayanan Çakırsaz Han’ın, izinsiz yapılan kazılar ve bakımsızlıktan dolayı dış duvarlarında, giriş kaidelerinde yıkılmalar ve tavanında çökmeler olduğu ifade edildi.



Kent arşivi, Balıkesir'in ortak hafızası olacak

Balıkesir Belediyesi, kent arşivi kurulması için çalışma başlattı. Balıkesir ile ilgili tüm eski belgelerin arşivlenmesi için kendilerine getirilmesini isteyen Belediye Başkanı Sabri Uğur, “Kent arşivi, Balıkesir’in ortak hafızası olacaktır” dedi. Kent Arşivi’nin kurulması ile ilgili ilk toplantı yapıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004