Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yıldırım yalanlama

Beşiktaş Kulübünden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in, kulübe verdiği 25 milyon dolara karşılık, yönetim kurulu imzalı senetler aldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Demirören, kesinleşmiş yönetim kurulu listesini bugün verecek.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, dün basın yayın organlarında yer alan, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in, kulübe verdiği 25 milyon dolara karşılık, yönetim kurulu imzalı senetler aldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada, görev değişikliklerinin söz konusu olduğu genel kurul toplantıları öncesinde, Beşiktaş Kulübü'ndeki teamüller gereği, verilen borçlara karşılık senet düzenlenmesinin olağan bir uygulama olduğu belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

BEŞİKTAŞ DURUŞUNA DAVET

''Nitekim geçmiş yıllardaki seçimler öncesinde de bu uygulama yapılmıştır. 30 Mayıs 2004 olağanüstü genel kurulu öncesinde de mevcut yönetim, temmuz-ağustos-eylül ayları için kendilerine senetler düzenlemiş ve bu senetlerin karşılığı ödenmiştir. 28 Ocak 2007 tarihinde yapılacak genel kurulumuz öncesinde Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'in alacağına karşılık senet düzenlenmesi konusu düşünülmüş, ancak yönetim kurulu kararı alınmamış, dolayısıyla herhangi bir senet düzenlenmemiştir. Bu durum kulübümüzün kayıtlarında da açıkça görülebilir. Kulübümüz genel kurula giderken hala olağanüstü genel kurul hesapları yapan, bu tarz fikirler taşıyan tüm zihniyetleri Beşiktaşlı duruşuna göre davranmaya davet ediyoruz.''

YENİ LİSTE BUGÜN VERİLİYOR

Öte yandan Beşiktaş Kulübü'nde, 28 Ocak Pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurula tek aday olarak girecek kulüp başkanı Yıldırım Demirören, kesinleşmiş yönetim kurulu listesini bugün Divan Kurulu başkanlığına verecek. Daha önce geçici yönetim kurulu listesini genel sekreter Kenan Öner aracılığıyla geçen çarşamba günü Divan Kurulu başkanlığına teslim eden Demirören'in, bu akşam saat 18.00'e kadar bu kez kesinleşmiş listesini Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır'a vereceği bildirildi. Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, kesinleşmiş yönetim kurulu listesinin kendisine gelmesinin ardından, adayların sicillerini, aidatlarını yatırıp yatırmadıklarını kontrol edeceğini, daha sonra da listeyi basına açıklayacağını ifade etti.

24.01.2007


 

Kıymetimiz bilinmedi

Denizlispor ve Ankaragücü'nde oynadıkları futbolla dikkatleri üzerine toplayan Yusuf Şimşek ve Ceyhun Eriş, Fenerbahçe'de oynadıkları dönemde kendilerine sabır gösterilmemesi üzerine başarılı olamadıklarını söyledi.

Denizlisporlu futbolcu Yusuf Şimşek, performansının yükselişinin en önemli nedeninin evlenmesi olduğunu söyledi.''Memorial 11 Altın Adam'' yarışmasının jüri toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yusuf, Fenerbahçe'de 3,5 yıl oynadığını, bu sürede ilk 1,5 yıl iyi şeyler yaptığını kaydetti. Bekar olduğu için özel hayatına dikkat etmediğini anlatan Yusuf, ''Şöhret ve para fazla geldi. Büyük takımda oynamak zor. Fenerbahçe'de hep sağ tarafta veya ön liberoda oynadım. Denizlispor'da serbest oynadım ve yükselişe geçtim. Yükselişimin en önemli sebebi de evlenmem oldu'' dedi.

Ankaragücülü Ceyhun Eriş ise Fenerbahçe'de 2 sene oynadığını hatırlatarak, ''Oynadığım dönemde kötü performans sergilediğimi düşünmüyorum. Oynadığım diğer takımlarda şimdiki performansıma yakın bir performans sergiledim. Büyük takımlarda alamadığımız özgürlüğü, serbestliği ve sabrı, Anadolu takımlarında daha fazla alıyoruz. Şimdi yaşımız itibariyle de daha olgunuz. Yaşım daha 29, 5-6 sene daha futbol oynayacağım'' diye konuştu. Ceyhun, Ortega ile ilgili bir soru üzerine, bu konuda daha önce çok açıklama yaptığını belirterek, ''Ortega benim yüzümden alkolik olmuş'' diye espri yaptı.

Toplantıya katılan Beşiktaşlı Gökhan Zan ise, şu anda takımın durumunun iyi olduğunu, ikinci yarıda daha iyi olacaklarını söyledi. İkinci yarıya en iyi şekilde hazırlandıklarını dile getiren Gökhan, ''Bu çalışmamızın verimini Ankaragücü maçında aldık. Sezon sonuna kadar bu şekilde devam edeceğiz. Önemli olan başarının sürekliliğidir'' dedi.

24.01.2007


 

Yattara milyon dolarlık bir yıldız

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, camiada birlik ve beraberliğin sağlanması halinde Trabzonspor'u sadece Türkiye Ligi'nde değil, Avrupa'da da kimsenin tutamayacağını iddia etti.

Ziya Doğan, sakatlığının ardından uzun bir süre sonra Konyaspor maçında forma giyen ve gol atan Yattara'nın milyon dolarlık bir yıldız olabileceğini söyledi. Bordo-mavili takımda, ilk görev yaptığı dönemde Yattara'nın mantalitesinin çok kötü olduğunu kaydeden Doğan, ''Şimdi gayet iyi çalışıyor, iyi bir profesyonel. İlk geldiğimde biz ona bazı şeyler yaptırmaya çalışıyorduk. Şimdi o kendisi bazı şeyleri görüyor ve istiyor. İlerde milyon dolarlık bir dünya yıldızı olabilir. Bu anlayışla çalışmaya devam ederse milyon dolarlık bir yıldız olabilir. Şu anda gerçek kapasitesinin yüzde 50'sinde değil'' diye konuştu.

24.01.2007


 

Efes, İtalya'da Bologna önünde

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'nda mücadele eden Efes Pilsen, Climamio Bologna takımıyla bugün deplasmanda yapacağı maç için İtalya'ya gitti.

Sabah erken saatlerde Milano'ya uçan lacivert-beyazlılar, buradan otobüsle Bologno'ya geçti. Efes ile Türk antrenör Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Climamio Bologna arasındaki maç bugün TSİ 21.45'te başlayacak. Karşılaşma SKY Türk'ten naklen yayınlanacak. Efes'de sakatlığı nedeniyle bu sezon Avrupa Ligi'nde oynayamayan Antonio Granger, ilk kez İtalya deplasmanına götürülüyor. Grupta bu sezon İstanbul'da yapılan ilk maçı İtalyan ekibi 74-72 kazanmıştı.

24.01.2007


 

Ayın Altın Adamı İbrahim Üzülmez

''Memorial 11 Altın Adam'' yarışmasında Aralık ayının altın futbolcusu Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez seçildi

Kalyon Oteli'nde yapılan jüri toplantısında Aralık ayında savunma oyuncuları arasında yapılan değerlendirmede Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez altın adam seçilirken, Bursasporlu Egemen Korkmaz gümüş, Fenerbahçeli Önder Turacı ise bronz adam oldu. Toplantıda Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ayın altın teknik direktörü, hakem Fırat Aydınus ise ayın altın hakemi seçildi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Gecede, daha önceki toplantılarda altın adam seçilen Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Zan, Denizlisporlu Yusuf Şimşek ve Ankaragücü'nden Ceyhun Eriş'e ödüllerini Memorial Hastanesi Ortopedi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burhan Uslu verdi. Bu arada, Türk Spor Ajansı tarafından bu yıl ''Türkiye'nin spor yazarı'' seçilen Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Murat Ağca da ödülünü aldı.

24.01.2007


 

Utah Jazz'ın Mehmet'i var

Utah Jazz, Salt Lake City'deki EnergySolutions Arena'da konuk ettiği 20 bin seyircinin izlediği karşılaşmada, Minnesota Timberwolves'ı 106-91 mağlup etti.

Karşılaşmaya, milli basketbolcu Mehmet Okur damgasını vurdu. Mehmet Okur, ilk 5'te başlayıp yaklaşık 35 dakika süre alırken, karşılaşmayı 28 sayıyla tamamladı ve takımının en fazla sayı üreten ismi oldu. Attığı sayıların 19'unu karşılaşmanın ikinci yarısında kaydeden Mehmet Okur, tamamı savunma olmak üzere 5'te ribaunt toplarken, 1 kez blok yaptı, 1 kez de top kaybetti. Minnesota karşısında, üç sayılık şutlarda 4/6 isabet bulan Mehmet Okur, Utah'ın son beş maçında 27 sayı ortalamasıyla oynayarak dikkatleri üzerine çekti. Utah'ta Deron Williams, 21 sayı, kariyer rekoru olan 15 asistle etkili bir oyun ortaya koydu.

24.01.2007


 

Şifo Mehmet: Dersimi aldım

Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Yarışması'na onur konuğu olarak katılan Beşiktaş'ın eski kaptanı ve antrenör Mehmet Özdilek, A Milli Takım'da görev yaptığı dönemde olaylı geçen İsviçre maçı sonrası yaşananları bir daha konuşmak istemediğini söyledi. O günden buyana çok sıkıntılar yaşadığını belirten Özdilek, ''16 aydır yeşil sahalardan uzağım. 7 Şubat'ta cezam bitiyor. Bu benim için çok zordu. Olaylar yaşandıktan sonra kendi adıma yaptığım hareketin doğru olmadığını bildiğim için, kendi irademle düşüncelerimi kamuoyu ve basın mensuplarıyla paylaştım ve hemen ertesi gün istifa ettim. Yaşanmış şeylerin tekrar tekrar gündeme gelmesinden rahatsızım. Kendi adıma dersimi aldım. İnşallah herkeste kendi adına bir ders çıkarmıştır" derken, ileriye dönük Milli Takımla hiçbir konuşma yapmadığını ve teklif almadığını söyledi.

1500 ÇOCUK OKULA BAŞVURDU

Ticari amacı olmayan ve katılanlardan para talebinde bulunulmayacağı, sosyal içerikli bir program hazırladıklarını belirten Mehmet Özdilek, "11-12 yaş grubu çocuklara futbol eğitimi vermek ve sosyal hayata hazırlamak açısından bir proje hazırladık. 1500 çocuk başvurdu. Bunların içinden 16 kişi seçilecek. Haziran ayı sonuna kadar profesyonel bir ekiple, futbol eğitimi, hakem eğitimi, beslenme, spor sakatlığı ve bunun gibi konularda çocuklara bilgi vereceğiz. Her hafta ünlü bir konuk çocuklarla sohbet edecek. 42 program sonunda ilk üçe girenlere burs, eğitim masrafı, İngilizce ve bilgisayar kursu vermeyi planlıyoruz " şeklinde konuştu.

SPOR SADECE FUTBOL DEĞİL

Toplantının diğer bir onur konuğu ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı oldu. Bayatlı, futbol kadar diğer sporların da önemli olduğunu belirterek, son dönemlerde aldıkları organizasyonlara dikkat çekti. 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nin Trabzon'da yapılacağını ifade eden Bayatlı, şöyle konuştu: ''Trabzon, böyle organizasyonlara ihtiyacı olan bir kenttir. Eğer bir kentte barışı, dostluğu, arkadaşlığı fair playı getireceksek, Trabzon'daki gençlere olimpiyat kültürünü aşılamamız lazım. Bunun için de TMOK olarak ekiplerimizi gönderip, oradaki okulların ilköğretim kısmının 4. ve 5. sınıflarına olimpizm ve olimpiyatı öğretmeye çalışacağız.''

FUTBOLCULARINI SUÇLADI

Aralık ayının en başarılı antrenörü seçilen Bursaspor Kulübü Teknik direktörü Engin İpekoğlu ise, kupadan elenmelerinin nedeni olarak oyuncularını gösterdi. Kayseri Erciyesspor'la çok önemli bir karşılaşma oynamalarına rağmen oyuncularının aynı ciddiyette maça konsantre olamadığını belirten İpekoğlu, "Maç öncesi ne kadar telkinde bulunsakta futbolcu sahaya çıktıktan sonra olaylar farklı gelişiyor. Maçtan sonra vermiş olduğum beyanatta futbolcularımı olaya ciddi yaklaşmadıklarını, konsantrasyon eksikliği gösterdiklerini söyledim. Bu suçu futbolcuların üstüne atma değil. Ben şunu söylüyorum. Teknik direktörler taşı elin altına sokarken, futbolcularda o sorumluluğu paylaşmalı" diye konuştu.

[email protected]

Erol DOYURAN

24.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004