Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Öncelik, istihdam olmalı

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, daha fazla ve daha iyi istihdam imkânlarının oluşturulmasının Türkiye’nin ‘’en büyük önceliği’’ olması gerektiğini belirtti.

Türkiye ekonomisi ile ilgili soruları cevaplayan Zachau, Türkiye ekonomisinin sağlıklı bir hızla büyümeye devam ettiğini, ayrıca dünyadaki en hızlı büyüyen ekonomilerden birini teşkil ettiğini ifade ederek, ‘’2007’de de güçlü bir büyüme bekliyorum’’ dedi.

Riskleri sebebiyle mevcut cari açığın dikkatle izlenmesi gerektiğini de ifade eden Zachau, bu yıl içinde yapılacak seçimlerin, genel makro ekonomik dengeleri olumsuz etkileyeceğini zannetmediğini kaydetti. Zachau, Sosyal güvenlik reformunun, Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu ve çok gecikmeden bu reformun hayata geçirilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ KONUSU İŞSİZLİK

Türkiye’nin en önde gelen konularından birisinin, artan nüfus oranında istihdam oluşturulamaması konusu olduğunu ifade eden Zachau, istihdamın artırılması konusunda şunları söyledi: ‘’Ekonomik büyümeye rağmen Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 10 civarındadır. Ayrıca OECD ülkelerinde iş gücü katılım oranı yüzde 70 olurken Türkiye’de bu oran yüzde 48 olarak gerçekleşmiştir. Daha fazla ve daha iyi istihdam imkânları oluşturulması bence Türkiye’de en büyük öncelik olmalıdır. Türkiye’de işgücü piyasası düzenlemeleri, çalışanlar için resmi sektörde istihdam oluşturma maliyetlerini ve risklerini arttırmakta ve kayıt dışı ekonominin Türkiye’de artmasına katkıda bulunmaktadır.’’

Piyasada güven oluşmasına rağmen hâlâ ekonomide hassas noktaların bulunduğuna dikkati çeken Zachau, ‘’örneğin uluslararası yatırımcıların risk beklentisindeki değişiklik, ciddi ölçüde kamu borcu çeviren Türkiye de dahil tüm yükselen piyasaları etkileyebilir” dedi. Nitelikli istihdam oluşturmanın altını çizen Zachau, yetkililerin piyasa ve iş dostu politikaları devam ettirmeleri ve etkili bir işgücü piyasası reformunun Türkiye’nin gelecekte daha da hızlı büyümesini sağlayacağını da kaydetti.

/ ANKARA

25.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öncelik, istihdam olmalı

  Sanayicinin önündeki engelleri kaldırın

  Sabancı: Bilgi toplumunda tatmin edici seviyede değiliz

  Kırılganlıklar devam ediyor

  Çalışanların 600 YTL kaybı olacak

  İDO halka açılıp Ro-Ro’ya girecek

  Konfeksiyonda fiyatları yabancılar düşürdü

  Üst Kurullar’dan büyük yatırımlar

  Buğday yüzde 32 değer kazandı

  Sebze-meyve fiyatları borsa gibi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004