Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

UEFA'da seçim günü

UEFA'da bugün yapılacak tarihin en çekişmeli başkanlık yarışında 1990 yılından bu yana UEFA başkanlığını yürüten Lennart Johansson ile Fransız futbolunun efsane ismi Michel Platini kıyasıya mücadele ediyor.. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de yönetime yeniden talip oldu..

Avrupa futbolunun geleceği açısından tarihi öneme sahip 31. UEFA Kongresi, bugün Almanya'nın Düsseldorf kentinde başlayacak. UEFA tarihinin en çekişmeli başkanlık yarışına sahne olacak UEFA Kongresi'nde üyeler, başkanlık için adaylığını açıklayan Fransız futbolunun efsane ismi Michel Platini ile 1990 yılından bu yana UEFA başkanlığını yürüten Lennart Johansson arasında seçim yapacak. Bugün başlayacak kongre için UEFA Başkanı Lennart Johansson ve üst yönetici Lars-Christer Olsson'un yanı sıra UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve İspanyol Angel Maria Villar Llona da dün Almanya'ya gittiler. Aralarında Şenes Erzik'in de bulunduğu 13 aday, 4 yıllık süre için yönetime talip olurken, sadece 6 kişi 2007-2011 yılları arasında Avrupa futbolunda söz sahibi olabilecek.

UEFA'NIN TEKNİK İMKANLARI

31. UEFA Kongresi'nde ayrıca geçen hafta içinde İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan ''Avrupa Profesyonel Futbol Stratejisi Forumu''ndan çıkan kararlar ele alınacak. Kulüpler, üye ülke federasyonları ile UEFA yönetim kurulu arasındaki ilişkiyi artırmayı amaçlayan ''Üst Yönetici Programı''da masaya gelecek bir diğer konu olarak dikkat çekiyor. Program kapsamında özellikle UEFA'nın elinde bulunan teknik imkanların üye ülke federasyonlarına kullandırılması, futbolun gelişimi için federasyon üst yöneticilerinin yuvarlak masa toplantılarına dahil edilmesi gibi bir dizi uygulama amaçlanıyor.

ERZİK YENİDEN ADAY

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'inde aralarında bulunduğu eski yönetim kurulunun görev süresi dolarken, yeni yönetim kurulunu belirleyecek seçimler 26 Ocak Cuma günü yapılacak. Halen yönetim kurulu üyeliği devam eden 5 kurul üyesi yeniden bu görev için adaylıklarını açıklarken, 8 yeni isim daha Avrupa futbolunun yönetimine talip olduğunu bildirdi. Halen yönetimde olan ve yeniden aday olanlar arasında Şenes Erzik (Türkiye), Angel Maria Villar Llona (İspanya), Eggert Magnusson (İzlanda), Joseph Mifsud (Malta) ve Giangiorgio Spiess (İsviçre) bulunuyor.

25.01.2007


 

Güneş sözünde durdu

Şenol Güneş'in çalıştırdığı ve Türkiye'ye getirmeye söz verdiği Güney Kore'nin Seoul takımı kamp için geldiği Belek'te antrenmanlara başladı. Antalya'da 25 gün kalacağı öğrenilen FC Seoul takımının 8 hazırlık maçı oynayacağı bildirildi.

Şenol Güneş'in çalıştırdığı Güney Kore takımı FC Seoul, Antalya'da kampa girdi. Milli Takım ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Şenol Güneş'in Türkiye'ye getirmeye söz verdi Güney Kore'nin FC Seoul Takımı, kamp için geldiği Belek'te Arcadia Otel'in sahasında antrenmanlarına başladı. Antalya'da 25 gün kalacağı öğrenilen FC Seoul takımının günde 3 antrenman yapacağı ve kamp süresince 8 hazırlık maçı oynayacağı öğrenildi. 32 futbolcudan oluşan kadrosuyla kampa gelen FC Seoul takımında teknik direktör Şenol Güneş'in yardımcılığını Şeref Çiçek ve Yasin Özdenak yapıyor.

2. KAMP BELEK'TE

Antrenmanlarda futbolcularına kondisyon ve teknik ağırlıklı çalışmalar yaptırdığı dikkati çeken teknik direktör Güneş, yanından ayırmadığı rehberi aracılığıyla futbolcularına yapması gerekenleri anlatıyor. Antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Güneş, Güney Kore'de hazırlık kampı yaptıklarını, ardından ikinci bir kamp dönemi için Türkiye'ye geldiklerini söyledi.Takımının durumunun gayet iyi olduğunu belirten Güneş, şöyle konuştu:

BAŞKAN BASKISI YOK

''Yoğun bir antrenman dönemi geçiriyoruz. Güney Kore hem yaşam tarzı, hem de insanlarının karakter yapısı olarak bize benziyor. İş disiplini olan bir ülke. Herkes işiyle ilgileniyor. Son yıllarda futbolda büyük atılımlar yaptılar. Güney Kore'de bu işi sadece futbolcular ve antrenörler yönetiyor. Takımın başına geçtiğimden bugüne kulübün patronu bir kez yanıma gelip, (Bir ihtiyacın var mı?) dedi. Türkiye, futbol dışı işlerle uğraşıyor. Futbolun baş aktörleri futbolcular ve antrenörler olması gerekirken, Türkiye'de bu böyle değil. Güney Kore'de işini iyi yapanı alkışlıyorlar, destek oluyorlar. Kimse, kimsenin işine karışmıyor.'' Güneş, Güney Koreliler'in kendisine gösterdiği ilgiden de büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

25.01.2007


 

Atlet Halil Akkaş Avrupa turuna çıkıyor

Dünya Salon Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası'nda geçen yıl 2 kez dördüncülük kazanan milli atlet Halil Akkaş, Şubat ayında katılacağı 3 IAAF Permit Yarışması'nda madalya arayacak.

Başarılı atlet, ilk olarak 3 Şubat tarihinde Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenecek Sparkassen Yarışmaları'na katılacak. 11 Şubat'ta yine Almanya'nın Karlsruhe kentinde yapılacka LBBW Yarışmaları'nda piste çıkacak Akkaş, son olarak da 20 Şubat'ta İsveç'in başkenti Stokholm'de gerçekleştirilecek GE Galan'da mücadele edecek. Milli atlete LBBW Yarışmaları'nda sprinter Nevin Yanıt, Stokholm'de ise 800 metrede rekortmen atlet Selahattin Çobanoğlu eşlik edecek. Bu arada Halil Akkaş, Avrupa Şampiyonası'na, Nevin Yanıt, Selahattin Çobanoğlu ve Esen Kızıldağ ise Balkan Salon Şampiyonası'na kadar Belçika'nın Gent kentinde kamp yapacaklar.

25.01.2007


 

Fenerbahçe Ülker Napoli'yi ağırlıyor

Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 13. maçında bugün İstanbul'da, İtalya'nın Eldo Napoli takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak karşılaşma Skytürk TV'den naklen yayınlanacak. Grupta yaptığı son 3 maçı da kazanarak, ''Top 16''ya kalma umutlarını artıran sarı-lacivertliler, bugünkü önemli maçta taraftarlarının desteğine güveniyor. (C) Grubu'nda geride kalan 12'şer maç sonrası 5'er galibiyet ve 7'şer yenilgisi bulunan Fenerbahçe Ülker ile Eldo Napoli takımları, averajla 6. ve 7. sırada yer alıyorlar. Grupta İtalya'da yapılan maçı Fenerbahçe Ülker 83-78'lik skorla kazanmıştı.

25.01.2007


 

Hidayet 17 sayı attı, Magic yenildi

NBA'de Hidayet Türkoğlu, takımı Orlando Magic'in sahasında Dallas Mavericks'e 111-95 yenildiği maçı 17 sayı, 2 ribaunt, 3 top çalmayla tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 27 dakika forma giyen Türkoğlu, 5 kez denediği 3 sayılık atışlardan 3 tanesini sayıya çevirirken, 5 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda da 3 isabet buldu. Türkoğlu, 2 kez geldiği faul çizgisinde de tam isabetle oynadı ve maçı 17 sayıyla tamamladı.

25.01.2007


 

Millî basketçilere sigorta güvencesi

Basketbol Federasyonu, Milli erkek ve bayan takımlarında yer alan oyuncuların, milli maçlarda yaşayacakları sakatlıkları sigorta güvencesi altına aldığını açıkladı

Bu uygulamayla uluslararası maçlarda sakatlanan oyuncular, sakatlığı geçinceye kadar formasını giydiği kulüpten alacağı ücret sigorta tarafından karşılanacak.Bu uygulamaya göre milli takım oyuncuları, 15 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında sakatlık ve ölümlere karşı güvence altına alınacak.

25.01.2007


 

Dünya Şampiyonu dopingli çıktı

Belçika'nın Quick.Step bisiklet takımının menajeri Patrick Lefevere'in sporcularına zorla doping kullandırdığına ilişkin medyada yer alan haberlerin ardından, dünya şampiyonu bisikletçi Johan Museeuw da ''Aranesp'' adlı doping maddesini kullandığını itiraf etti.

Museeuw, bu açıklamayı 2005 yılında yapmak istediğini ama Lefevere'in konuşmasını yasakladığını belirterek, ''Konuştuğum anda beni takımdan atmakla tehtit etti. Zaten konuşan bisikletçiler takımdan atılıyor, paraları ödenmiyordu'' dedi. Bisikletçilerin, diğer doping maddelerinin yanı sıra sık sık extacy ve kokain kullandığını ifade eden Museeuw, Lefevere'in evinde extacy ve kokain partilerinin düzenlendiğini, hatta bir keresinde bir bisikletçinin alkolle kokaini karıştırması sonucu kalp krizi geçirdiğini söyledi.

25.01.2007


 

Ronaldo: Capello beni sevmedi

Real Madrid'in bu sezon en sorunlu futbolcularından biri olan Brezilyalı golcü Ronaldo, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sezon başından beri teknik direktör Fabio Capello'yla bir türlü yıldızı barışmayan ve birçok maçta takımda yer almayan Ronaldo, artık Real Madrid'de kalmak istemediğini ve bir an önce başka bir kulübe gitmek istediğini dile getiriyor. Bu sezon kötü futbolu ile eleştiri toplayan, eski günlerinden artık oldukça uzak gözüken yıldız oyuncu Ronaldo, basına yansıyan, 'maçlara ve antrenmanlara alkollü çıkıyordu' haberleri ile de İspanya spor gündeminde uzun süre yer almıştı. Kendisinin ve takım arkadaşlarının basındaki, "Real Madrid'in soyunma odası alkol kokuyor" başlıklı haberleri yalanlamasına karşın hiçbir Real Madridli yönetici ve Capello'nun bu iddiaları yalanlamaması kafaları karıştırmıştı.

25.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004