Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

HAMAS ve Hizbullah’dan Bush’a eleştiri

Hamas, ABD Başkanı George Bush’un Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güvenlik kuvvetlerine para yardımı talimatı vermesini eleştirdi.

Hamas sözcüsü İsmail Rıdvan, bunun Filistin topraklarında bir iç savaşa yol açabileceğini belirttiği açıklamasında, şunları kaydetti:

“Hiç şüphe yok ki bu, bir Siyonist plan dahilinde, gerginliği tırmandırmayı ve iç savaşa yol açmayı hedefleyen Amerikan siyasetinin bir parçasıdır. Amerikan yönetimi, ne zaman biz Hamas ile El Fetih arasında bir anlaşma sağlama noktasına gelsek ya ortamı germek için ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı gönderiyor ya da bir mali yardım açıklıyor.”

Bu arada, ABD Başkanı George Bush, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a doğrudan bağlı güvenlik güçlerine 86,4 milyon dolarlık yardım verilmesi talimatı verdi.

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, yaptığı açıklamada, iktidardaki Hamas’a karşı gelen Abbas’a bağlı güvenlik güçlerinin güçlendirilmesinin istendiğini belirtti. Sözcü, “Bu, meşru güvenlik kuvvetlerini geliştirme, Gazze ve Batı Şeria’da kanuna ve düzene uyulmasına katkıda bulunma, terörle mücadele etme ve özellikle Gazze’ye giriş ve dolaşımı kolaylaştırma fikridir. Bu para, Abbas’ın bürosunun doğrudan komutası altında bulunan Filistin güvenlik güçlerinin yeniden oluşturulmasına yönelik çabaları desteklemeye ayrılmıştır” dedi. Orta Doğu Dörtlüsünü oluşturanlardan ABD, tıpkı AB gibi, 2006 başında Hamas idaresindeki Filistin hükümetine yardımları durdurmuştu. Bu arada, Hizbullah Lideri Nasrallah da Bush’un Lübnan’la ilgili sözlerini eleştirdi. Bush’un ‘Hizbullah ve bölgesel müttefikleri olan İran ve Suriye Lübnan’ı karıştırıyor’ yönündeki sözlerini eleştiren Nasrallah asıl Bush’un Lübnan’da bir iç savaş çıkarmaya çalıştığını öne sürdü.

/ GAZZE

01.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush İran’a da mı saldıracak?

  Niye barış getiremiyor?

  HAMAS ve Hizbullah’dan Bush’a eleştiri

  ‘Şimdi harekete geçme zamanı’

  Kürtler Amerikan himayesi istiyor

  Bush’dan İran’a: İzole olacaksınız

  İsrailli bakan tacizden suçlu bulundu

  3 Amerikan askeri öldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004