Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kürtler Amerikan himayesi istiyor

Kuzey Irak’taki Kürt yönetimi, ABD’nin Irak’taki çabalarının başarısızlığa uğraması ihtimaline karşı, Washington’dan Kürtlerin korunacağı yönünde güvenlik garantisi vermesini istedi.

Bölgesel Kürt yönetiminin Washington Temsilcisi ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin oğlu Kubad Talabani, Senato Dış İlişkiler Komitesinin bir oturumunda yaptığı konuşmada, Irak’ta çözüm sağlanamaması ihtimalinden kaygı duyduklarını söyledi. Talabani, “ABD’nin, muhtemelen Irak’tan çekilmesine de yol açacak böyle bir senaryonun gerçekleşmesi ihtimaline karşı, Orta Doğu’da oluşmasına yardım ettiği ender başarı hikayelerinin başında gelen bizim örneğimizin (Kürt bölgesinin) korunacağına ilişkin garanti istiyoruz” dedi. Kubad Talabani, “İslâmî Orta Doğu’nun kalbinde yer alan nispeten demokratik ve açık Kürt bölgesi, korunmalı. ABD’nin çıkarlarının gereği olan bu durum ahlâkî yükümlülük de olmalı” diye konuştu. Ancak Talabani, bu konuda bazı kaygıları olduğuna işaret ederek, “ABD’nin 1975’te bizi nasıl yalnız bıraktığını ve 1991’deki yanlış hesapları hâlâ hatırlıyoruz” dedi.

Iraklı Kürtlerin 1975’te ve Körfez Savaşı’nın ardından 1991’de düzenlediği ayaklanmalar, bunları başta cesaretlendiren ABD’nin daha sonra müdahale etmemesi sonucu, Bağdat yönetimlerince bastırılmıştı. Kubad Talabani, Kerkük referandumunun ertelenmesi çağrılarına da karşı çıkarak böyle bir durumda bölgedeki gerginliklerin daha da artacağını savundu.

/ WASHINGTON

01.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush İran’a da mı saldıracak?

  Niye barış getiremiyor?

  HAMAS ve Hizbullah’dan Bush’a eleştiri

  ‘Şimdi harekete geçme zamanı’

  Kürtler Amerikan himayesi istiyor

  Bush’dan İran’a: İzole olacaksınız

  İsrailli bakan tacizden suçlu bulundu

  3 Amerikan askeri öldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004