Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Şimdi harekete geçme zamanı’

Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ve Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Müslüman ülkelerin Orta Doğu’daki şiddeti sona erdirmek için birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

Müşerref, Endonezya ziyareti sırasında Yudhoyono ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, hemfikir olan Müslüman ülkelerin, Irak, Filistin toprakları ve Lübnan’da yara haline gelen ihtilafları ele almak için yakında bir araya gelmelerini umduğunu söyledi. Pervez Müşerref, harekete geçme zamanı geldiğini belirterek, “Gönül rahatlığına yer yok, çünkü olaylar çok hızlı gelişiyor, çok hızlı kötüye gidiyor” diye konuştu.

Endonezya’dan sonra geçeceği Malezya’da da Başbakan Abdullah Ahmed Bedevi ile bu konuyu görüşeceğini ifade eden Müşerref, “Batı, bölgeye barış getirilmesi için yeni fikir ve yöntemler aradığından, uygulanabilir olduğu sürece herhangi bir yeni düşünce, girişimin kabul edileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono da hemfikir Müslüman ülkeler arasında daha fazla diyalog ve istişarenin, Orta Doğu’da şiddetin azalmasına yardımcı olacağını umduğunu kaydetti.

‘İRAN ŞİÎ MİLİSLERİ SİLAHLANDIRIYOR’

Bu arada, ABD’nin Irak’taki kuvvetlerinin 2. sırada gelen komutanı Korgeneral Raymond Odierno, İran’ı Irak’taki milis kuvvetlerine silah sağlamakla suçladı. USA TODAY gazetesine beyanat veren Odierno, İran’ın milislere Katyuşa roketleri ve diğer silahlar tedarik ettiğine dair ellerinde delil olduğunu ifade etti. Amerikalı Korgeneral Odierno, silahların seri numaralarını incelediklerinde bunların İran’dan geldiklerini tespit ettiklerini bildirdi.

Açıklama, Bush yönetiminin İran’a yönelik tehditleri artırdığı bir döneme denk geldi. Odierno, İran’dan Şii milislere aktarıldığını savunduğu silahların RPG-29 ve RPG-7 roket güdümlü bombalar, Katyuşa roketleri ve yol kenarına yerleştirilen güçlü bombalar olduklarını ifade etti. İran, Irak’taki milislere silah sağladığı iddialarını reddediyor.

/ CAKARTA

01.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush İran’a da mı saldıracak?

  Niye barış getiremiyor?

  HAMAS ve Hizbullah’dan Bush’a eleştiri

  ‘Şimdi harekete geçme zamanı’

  Kürtler Amerikan himayesi istiyor

  Bush’dan İran’a: İzole olacaksınız

  İsrailli bakan tacizden suçlu bulundu

  3 Amerikan askeri öldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004