Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Karamsarlık pompalıyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide yaşanan iyileşmelere karşın Türkiye’de topluma sürekli karamsarlık pompalayanlar ve bunu yaşam biçimi durumuna getirenlerin bulunduğunu söyledi.


Milliyetçiliği kimler kullanıyor?

“Ne zaman ki Türkiye’nin AB üyeliği süreci açıldı, milliyetçilik yeniden gündemin ilk sıralarına taşındı” diyen Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Göç

Yabancı doktorlar Meclis gündeminde

TBMM Genel Kurulunda, görüşmeleri yarım kalan ve yabancı doktorların Türkiye’de çalışmalarına da imkân tanıyan yasa tasarısına bu hafta devam edilecek


  Türkiye’nin hedefi, stratejisi ve rotası yok

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, haftalık Businessweek Türkiye dergisinin son sayısına “Türkiye’nin hedefi yok” sözleriyle kapak oldu. Hisarcıklıoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın aynı dergiye verdiği özel röportajda “AB’ye girmenin nihaî amaç olmadığını, asıl önemli olanın AB standartlarında bir ekonomi ve toplum meydana getirmek olduğu”nu belirtertti.


  Dişli: Dünya, hükümetimizi reformist olarak tanıyor

AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, dünyanın, 59. Türk hükümetini reformist hükümet olarak tanıdığını söyledi.


  Katille yan yana poz verenler masum değil

AKP Grup Başkan Vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast ile hatıra fotoğrafı çektiren polis ve jandarma elemanlarının yaptığı bu davranışın masumane bir davranış olmadığını söyledi.


  15 bin okula kilit vuruldu

2006-2007 eğitim öğretim yılında, 27 bin 818 okuldan toplam 694 bin 329 öğrencinin taşımalı eğitimi için, 351 milyon 575 bin YTL kaynak ayrıldığı bildirildi.


  Erken seçim olursa 25 yaş uygulanır

Anayasada yapılan değişiklikle milletvekili seçilme yaşı 25’e düşürülürken, bunun, yapılacak bir erken seçimde uygulanıp uygulanmayacağı tartışılıyor. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AA muhabirine,’’25 yaş’’ değişikliğinin, yapılacak bir erken seçimde uygulanabileceğini söyledi.


  2006’da kan bağışına koştuk

Dünyanın bir çok yerinde insanların değişik sebeplerle birbirinin kanını döktüğü bir dönemde, Türk halkı hiç tanımadıkları insanların hayatlarını kurtarmak için 2006’da adeta kan merkezlerine koştu.


  Yağış için Nisan’ı bekliyoruz

Barajların aktif doluluk nispetinin 2 Şubat 2007 itibariyle yüzde 25 civarında bulunduğunu söyleyen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ancak unutulmamalıdır ki ülkemizde yağışların yüzde 55-60’ı Nisan-Mayıs aylarında gelmektedir. Dolayısıyla şu an için Türkiye’nin hiçbir bölgesinde kuraklık söz konusu değildir” dedi.


  İzmir’e 3 yıl sonra kar

İzmir’de, dün sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Hava sıcaklığı 2 dereceye düşünce yağmur kara dönüştü. Vatandaşlar don ve buzlanmaya karşı uyarıldı.


  MTA’ya AB’ye uyum görevi

Avrupa Birliğine aday ülkelere katılım öncesi dönemde yardımcı olmak amacıyla yürütülen programa, MTA Genel Müdürlüğü de sektörel katkıda bulunacak. Yenilenebilir enerji kaynakları ve maden konularında görevlendirilen MTA, çevre ve kömür konularına da gözlemci olarak katkı sağlayacak.


  Eğri minare yakışmadı

Mersin’in en işlek yerinde, elli iki katlı gökdelenin hemen yakınında ve Akdeniz Belediyesi önündeki meydanda inşa edilen caminin minaresi eğri yapıldı.


  İlâçların yan etkisi azalacak

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan çalışma ile ilaçların kullanımında meydana gelen yan etkiler ortadan kaldırılabilecek.


  Oyuncaklar test edilecek

Sağlık Bakanlığı, oyuncakların dayanıklılığını test edecek. Çocukların basıncına dayanamadığı, zararlı kimyevî maddeler içerdiği ortaya çıkan oyuncaklar piyasadan toplatılacak.


  Grip salgını, şifalı bitki satışlarını arttırdı

Havaların soğumasına bağlı olarak grip ve nezle olan vatandaşlar, şifalı bit-kilere yöneliyor.


  Dünyaya zarar vermeyen köy

İngiltere'deki Ashton Hayes köyü sakinleri, ülkenin ilk karbonsuz köyü olma hedefiyle, dünyaya zarar vermeden hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Bunun için çocuklardan yaşlılara herkes seferber olmuş durumda.


  Sigaraya geçen yıl 114 bin kurban

Geçen yıl sigaradan ölen 114 bin kişiden 11 binini pasif içiciler, bunun da bin 600’ünü bebek ve çocukların oluşturduğu bildirildi.


  Tayvanlılar aşûreyi sevdi

Tayvan’daki tek Türk sivil toplum kuruluşu Anadolu Formoza Derneği (AFA) aşûre dağıtımı yaptı. Taipei Uluslararası Kitap Fuarı’nda yaklaşık bin aşûre dağıtıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004