Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Tahran’a karşı yeni tasarı

İran nükleer sorununu görüşmek üzere bu gece Londra’da biraraya gelen BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi; ABD, Fransa, Rusya, Çin ve İngiltere ile AB Dönem Başkanı Almanya, Tahran’a karşı yeni bir BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı hazırlanması için çalışmalara başladı.

Siyasî direktörler düzeyindeki toplantıya başkanlık eden İngiliz diplomat John Sawers, toplantıyı ‘’son derece yapıcı’’ şeklinde değerlendirerek, 6 ülkenin 1737 sayılı kararın ardından İran’a yeni yaptırımlar öngören bir karar tasarısı üzerinde çalışmaya başladığını bildirdi. Öte yandan, Uluslararası Kitle İmha Silahları Komisyonu Başkanı ve eski Irak BM silâh denetçisi Hans Blix, New York’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer dosyasına uluslar arası topluluğun yaklaşımının, Tahran’da bir aşağılık duygusu meydana getirebileceği uyarısında bulundu. Görüşmelere başlamadan İran’dan uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurmasını istemenin “küçük düşürücü” olduğunu belirten Blix, “Aynı gözlemi Irak konusunda da yapmıştım” dedi.

Irak’ın o dönemde akılcı olmaması ve Irak çıkarlarına ters düşmesine karşın, denetçileri kovma sebeplerinden birinin, komisyonun Saddam Hüseyin’in saraylarını denetlemek istemesiyle ortaya çıkan “aşağılık duygusu” olduğuna işaret eden Blix, şu anda İran’la durumun benzerlik gösterdiğini kaydetti.

/ LONDRA/WASHINGTON/NEW YORK

28.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Afganistan’da Cheney’e saldırı

  Mahçupyan: ABD’deki Ermeni tasarısına karşıyım

  Tamillerden yabancı diplomatlara saldırı

  Tahran’a karşı yeni tasarı

  Maliki’nin istifası istendi

  Bush’a yeni lâkap: Yalancılar kralı

  ABD: Türkiye, İran’a nasihat etmeli

  İsrail, Amerikan ordusuna zırhlı araçlar satıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004