Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Önce Bağdat, sonra İstanbul

Bağdat’ta 10 Martta yapılacak Irak’a komşu ülkeler toplantısına üst düzey memurların katılacağı, toplantıda Türkiye’yi Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol’un temsil edeceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Bağdat’taki toplantıdan sonra Kahire’de yapılacak Irak’a komşu ülkeler toplantısı dışişleri bakanları düzeyinde olacak ve bu toplantıya Türkiye’den Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül katılacak. Arap ülkelerinin, güvenlik ve Sünni komşuların Irak’taki Şiî ağırlıklı hükümeti destekledikleri yönündeki kaygılar sebebiyle toplantının Bağdat’ta yapılması hususunda çekinceleri olmasına karşın, bu ülkelerin toplantıya katılmayacağına ilişkin henüz bir bilgi olmadığı ifade ediliyor.

Bu arada, İngiltere, Irak’ta barışın sağlanması amacıyla Bağdat’ta 10 Martta düzenlenecek Irak’a komşu ülkeler toplantısına katılacağını bildirdi. Suriye, Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenecek ABD’nin de katılımcılar arasında yer alacağı güvenlik konferansına katılacağını bildirdi. İran Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Ali Laricani de, Irak’ın güvenliği konusunda yapılacak konferansa Irak’ın menfaatine olması halinde katılacaklarını söyledi.

Bu arada, Gelişmeyi başyazısına taşıyan Financial Times, Amerika’nın İran’la sadece Irak’taki gelişmeler hakkında görüşmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Afganistan konusunda da Tahran’ın yardımını istemek George Bush için iyi olacaktır” ifadesine yer verdi. Independent ise Amerika’nın, Suriye ve İran’la görüşme planları yapmasının, “şer eksenine” karşı yumuşama anlamına geldiği kanısında. Gazetenin bölgesel konferans süreciyle ilgili olarak bir de tahmini var: “Büyükelçiler nezdindeki ilk toplantının 10 gün içinde yapılması bekleniyor. Eğer işler yolunda giderse bakanlar seviyesindeki konferans ise Nisan ayında, muhtemelen İstanbul’da yapılacak”.

/ ANKARA

02.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Araplarda Türk nefreti sömürgeciliğin ürünü

  Önce Bağdat, sonra İstanbul

  Nejad: Siyonizm mücessem şeytan

  Rice’ın Kürdistan sözüne açıklama

  Barzani’den tepki çekecek sözler

  Irak Vietnam olacak

  ‘İran nükleer silâh geliştirebilir’

  ‘Bosnalı Sırplar özür diledi’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004